باستان‌شناسان مقبره ۴ هزار ساله «پزشک و جادوگر» دربار فرعون مصر را کشف کردند

یورونیوز: یک تیم باستان‌شناسی مشترک فرانسوی-سوئیسی موفق به کشف مقبره‌ای به قدمت ۴ هزار سال در سایت باستان‌شناسی سقاره در جنوب قاهره شدند.

این مقبره مستطیلی‌شکل، ساخته‌شده از آجر خشتی، «مصطبه» نام دارد. مصطبه‌ها گونه‌ای آرامگاه در مصر باستان بودند که به صورت بنایی با سقف صاف و دیوارهای شیب‌دار به سمت بیرون ساخته می‌شدند.

بسیاری از شخصیت‌های مهم در تاریخ کهن مصر، از جمله پادشاه «خوفو»، خویشاوندان او و افراد متعلق به رده بالای جامعه در مصر باستان در چنین مقبره‌هایی دفن شده‌اند.

باستان‌شناسان می‌گویند محل دفن کشف‌شده متعلق به «تتی نب فو»، طبیب دربار زمان فرعون «پپی دوم»، است.

بنابر گزارش مقامات مصری، مقبره تتی نب فو حاوی نقش‌برجسته‌ها و نقاشی‌هایی زنده بر دیوارهایش است که جنبه‌های جدیدی از فرهنگ زندگی روزمره در پادشاهی قدیم، از جمله ابعاد فرهنگی و پزشکی آن دوره را، نشان می‌دهد.

با وجود شواهدی از غارت‌های باستانی، دیوارهای مقبره سالم باقی مانده و نگاهی نادر به زندگی روزمره و آداب و رسوم فرهنگی دوران پادشاهی قدیم مصر ارائه می‌دهد.

تتی نب فو که در زمان حکومت فرعون پپی دوم (حدود ۲۲۷۸-۲۱۸۴ پیش از میلاد) زندگی می‌کرد، عناوین بلندپایه‌ای از جمله «طبیب ارشد قصر»، «کاهن الهه سرکت»، «رئیس دندان‌پزشکان دربار» و «مدیر گیاهان دارویی» داشت.
مقبره کشف‌ شده در مصردر داخل مقبره یک تابوت سنگی کشف شد که دارای کتیبه‌های هیروگلیفی با نام و عناوین صاحب مقبره بود. این کتیبه‌ها شامل تصاویری از طبیب سلطنتی در حال انجام وظایف پزشکی‌اش بودند.

در متون مقبره آمده که او به عنوان «جادوگر» الهه سرکت (ایزدبانوی باروری و زندگی بعد از مرگ در مصر باستان) محسوب می‌شده و در درمان گزیدگی‌های سمی تخصص داشته است. الهه سرکت غالبا با عقربی بر روی سر در نگاره‌های باستانی مصر تصویر شده است.

مصریان باستان با دستاوردهای خود، تأثیر عمیقی بر پیشرفت پزشکی در طول تاریخ داشتند. آن‌ها به درک اولیه‌ای از سیستم قلبی عروقی دست یافتند، روش‌هایی برای درمان زوال عقل و افسردگی ارائه کردند و پایه‌های دندان‌پزشکی را بنیان گذاشتند.

به گفته دکتر حسین عبدالبصیر، باستان‌شناس مصری، این کشف ارزش تاریخی و باستان‌شناسی منطقه سقاره را نشان می‌دهد که در دوران مصر باستان یک مرکز مهم دفن بوده است.
مقبره کشف‌شده متعلق به ۴ هزار سال پیش در مصردیوارهای داخلی مقبره با کنده‌کاری‌های پیچیده‌ای از صحنه‌های تدفینی تزئین شده‌اند که شامل کتیبه‌های رنگارنگ و یک دروازه نمادین نقاشی‌شده است.

بر روی دیوارهای مقبره، فهرستی از نام‌های هدایا و کتیبه‌هایی با عناوین و نام تتی نب فو حک شده است.

دکتر عبدالبصیر در این باره گفت: «این کتیبه‌ها زیبایی رنگ‌های شاد خود را حفظ کرده‌اند که مهارت هنرمندان مصر باستان و تکنیک‌های پیشرفته آن‌ها را نشان می‌دهد.»

به گفته دکتر فیلیپ کولومبر، رئیس تیم فرانسوی-سوئیسی، این حفاری بخشی از یک کاوش پیوسته در منطقه سقاره است. منطقه‌ای که به دلیل وجود مقبره‌ها و مقامات ارشد دوران پادشاهی قدیم مصر معروف است.

تیم کاوشگران پیش‌تر یک مقبره مسطبه متعلق به «وزیر ونی» را کشف کرده بود که به دلیل داشتن طولانی‌ترین زندگینامه ثبت‌شده در دیوارهای مقبره‌اش در این ناحیه شهرت دارد.

حفاری‌های این منطقه از سقاره با هدف کشف مقبره‌های کارکنان دولتی دوران پپی دوم که در نزدیکی او و همسرانش دفن شده‌اند از سال ۲۰۲۲ آغاز شده است.
+16
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.