بی بی سی: صرافیهای رمزارز در ایران میگویند بانک مرکزی این کشور درگاههای پرداخت آنها را از پنجشنبه شب «بدون اطلاع قبلی» مسدود کرده است.
بنا به بیانیهای که بیش از ۵۰ کسبوکار حوزه فناوری مالی در ایران منتشر کردهاند، «پیش از این نیز در سوم آبان ماه سال جاری، بانک مرکزی با بهانه مدیریت بازار ارز، حسابهای بانکی پلتفرمهای تبادل رمزارز را مسدود کرده بود و پس از آن در تاریخ ۱۳ آبان ماه نیز با قطع کامل خدمات پرداختیارها، روزهای متمادی سبب نارضایتی کاربران و هموطنانمان شد.»
خبر مسدود شدن درگاههای پرداخت صرافیهای آنلاین همزمان با آن منتشر میشود که نرخ هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران به نزدیکی ۸۰ هزار تومان رسیده است.
با توجه به تحریمهای گسترده و انزوای شبکه بانکی ایران از جهان از یک سو و تورم بالا و سقوط آزاد ارزش ریال از سوی دیگر، بازار رمزارز در ایران پرطرفدار است.
چند روز پیش محمد لطیفی، از شرکت مشاور سرمایهگذاری ترنج، به اقتصادآنلاین گفت که تخمین میزند در صورت ایجاد ساختارهای مناسب در بازار بورس سرمایهای حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومانی جذب داراییهای رمزارز شود.
بیانیه شرکتهای صرافی آنلاین از مسعود پزشکیان انتقاد کرده است که در نتیجه محدودیت بازار رمزارز «میلیونها کاربر ایرانی از بدیهیترین حق خود یعنی استفاده از پلتفرم داخلی و سرمایهگذاری محروم شدهاند» و «بخش خصوصی در نتیجه چنین رویههای غلطی ناامید است و گویی با فیلترینگی خودساخته بر شریان اقتصاد دیجیتال کشور باید دست و پنجه نرم کند.»
با توجه به نوسانهای شدید رمزارزهایی مانند بیتکوین، درباره سرمایهگذاری روی آنها هشدار داده میشود. در عین حال رمزارزهای پایدار مانند تتر برای آن طراحی شدهاند که ضمن استفاده از فناوری زنجیره بلوکی رمزارزها، ارزشی ثابت و برابر با یکی از واحدهای پول رسمی در جهان داشته باشند.
رمزارزها به دلیل مصرف بالای انرژی مورد انتقاد هستند و چند روز پیش وزیر نیرو در ایران گفت «بخشی از ناترازیهای برق به دلیل استخراج بیتکوین است.»
+2
رأی دهید
-5
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.