ترولس لوند پولسن، وزیر دفاع دانمارکرادیو فردا: وزارت دفاع دانمارک اعلام کرد بودجه هنگفتی را به حفاظت و دفاع از گرینلند، جزیرهای وسیع در مناطق یخبندان قطب شمال و صاحب منابع طبیعی غنی، اختصاص خواهد داد.
این جزیره که در قسمت شمالی اقیانوس اطلس و با فاصله اندکی از آمریکای شمالی قرار دارد از قرنها پیش در مالکیت دانمارک بوده و به عنوان منطقهای خودمختار تحت حاکمیت این کشور اداره میشود.
با این همه، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، در روزهای اخیر موضوع جنجالی خرید این جزیره توسط آمریکا را باری دیگر عنوان کرده است.
آقای ترامپ روز دوشنبه سوم دی در شبکه اجتماعی خود، «سوشیال تروث» نوشت: «از منظر امنیت ملی و آزادی در سراسر جهان، ایالات متحده آمریکا بر این باور است که مالکیت گرینلند یک ضرورت حیاتی است.»
موته اگده، نخستوزیر گرینلند، در واکنش به پیام دونالد ترامپ در بیانیهای گفت: «ما فروشی نیستیم و هرگز فروشی نخواهیم بود. گرینلند به ما تعلق دارد. نباید سالهای طولانی مبارزه برای آزادی را به هدر دهیم.»
دولت دانمارک نیز بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که از موضع نخستوزیر گرینلند حمایت میکند.
ترولس لوند پولسن، وزیر دفاع دانمارک، روز سهشنبه ۴ دی با اشاره به این اظهارات دونالد ترامپ گفت بودجه در نظر گرفته شده برای حفاظت از گرینلند «چند میلیارد دلاری» است.
آقای پولسن در مصاحبه با یک روزنامه دانمارکی افزود: «این بودجه به خرید دو قایق گشتزنی، دو پهپاد دورپرواز و سازماندهی و تجهیز دو یگان نظامی مجهز به سورتمه اختصاص مییابد. سالها در گرینلند سرمایهگذاری نکردهایم و قصد داریم حضور دفاعی خود در این قلمرو را تقویت کنیم.»
او گفت که دانمارک به تنهایی نمیتواند بر قلمرو گسترده گرینلند نظارت کند. او افزود: «در حال حاضر طرح مشخصی وجود ندارد ولی ما با آمریکا همکاری خواهیم کرد.»
دونالد ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود نیز موضوع خرید گرینلند را مطرح کرده بود. سخنان او به بروز اختلاف دیپلماتیک بین دو کشور منجر شد و دولت دانمارک در آن زمان این طرح را «مضحک» توصیف کرد.
در سالهای اخیر رقابت بین آمریکا، چین و روسیه بر سر نفوذ در شمالگان و بهرهبرداری از منابع طبیعی غنی در این بخش از جهان تشدید شده است.
آقای ترامپ در اظهار نظر جنجالی خود در روز دوشنبه فقط به خرید گرینلند بسنده نکرد. او درعین حال گفت که بهتر است آمریکا دوباره کانال پاناما را تصاحب کند و اشاره کرد که کانادا میتواند به عنوان ایالتی دیگر به آمریکا افزوده شود.
کانال پاناما که دو اقیانوس اطلس و آرام را به یکدیگر متصل میکند و احداث آن توسط شرکتهای آمریکایی در سال ۱۹۱۴ به پایان رسید تا آخرین روز سال ۱۹۹۹ در کنترل آمریکا بود و در آن تاریخ به کشور پاناما بازگردانده شد.
به گفته خود آقای ترامپ، دلیل طرح موضوع مالکیت مجدد آمریکا بر کانال پاناما از سوی او، هزینه سنگین کشتیرانی از مسیر این آبراه است.
رئیسجمهور پاناما بلافاصله به این موضوع واکنش نشان داد و سخنان آقای ترامپ را رد کرد.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا نیز سخنان آقای ترامپ در مورد کشورش را «لطیفه» نامید ولی تأکید کرد که بهرغم تهدیدهای دونالد ترامپ به وضع تحریم علیه کانادا، مذاکرات تجاری با دولت جدید آمریکا ادامه خواهد یافت.
+11
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.