درمان‌های خانگی سرماخوردگی چقدر موثرند؟

العربیه: درمان‌های خانگی برای سرماخوردگی مانند آب پرتقال، کپسول‌ سیر، سوپ مرغ، و قرص‌های مکیدنی در همه جای جهان محبوب هستند. اما این درمان‌ها حقیقتا چقدر در مقابله با سرماخوردگی موثرند؟

اغلب ادعا می‌شود که این درمان‌ها سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند؛ سیستمی که شامل سیستم ایمنی اصلی (مقابله با مهاجمان عمومی) و سیستم تطبیقی (ایجاد حافظه اختصاصی برای پاتوژن‌ها) است. با این حال، توانایی ویروس سرماخوردگی در تغییر شکل، ایجاد ایمنی بلندمدت را دشوار می‌کند.

رژیم غذایی متعادل برای داشتن سیستم ایمنی سالم ضروری است، و کمبود مواد مغذی مانند ویتامین‌ها یا روی می‌تواند عملکرد آن را مختل کند. با این حال، افزودن مکمل‌ها یا مواد غذایی ضد سرماخوردگی به رژیم غذایی که به‌طور معمول کافی است، ممکن است همیشه سیستم ایمنی را تقویت نکند.

برخی درمان‌های خاص مانند سیر نتیجه‌بخش بوده‌اند. پژوهشی نشان داد که مکمل‌های سیر نسبت به دارونماها بهتر تعدد و شدت سرماخوردگی را کاهش می‌دهند. به‌طور مشابه، قرص‌های مکیدنی روی، اگر ظرف 24 ساعت پس از شروع علائم مصرف شوند، می‌توانند مدت و شدت سرماخوردگی را کاهش دهند، اما اثربخشی‌شان به دوز و فرم آنها بستگی دارد.

مکمل‌های ویتامین ث نیز مزایایی دارند و می‌توانند شدت علائم سرماخوردگی را کاهش دهند. با این حال، منابع طبیعی مانند آب پرتقال غلظت کافی برای تأثیرگذاری زیاد ندارند. مطالعات همچنین نقش دارونما در کاهش علائم بیماری را برجسته می‌کنند.

شرکت‌کنندگانی که به درمان‌های گیاهی مانند اکیناسه اعتقاد داشتند، سرماخوردگی‌های کوتاه‌تر و خفیف‌تری را نسبت به افرادی که به اثرگذاری آن باور نداشتند تجربه کردند. به‌طور مشابه، غذاهای آرامش‌بخش مانند سوپ مرغ ممکن است راحتی روانی ارائه دهند و ادراک بهبودی را تقویت کنند.

درمان‌های خانگی ممکن است اثرات فیزیولوژیکی محدودی داشته باشند، اما می‌توانند راحتی یا بهبود ناشی از اثر دارونما را ارائه دهند. همچنین ژنتیک در حساسیت به علائم سرماخوردگی نقش دارد، و توصیه‌های کلی را پیچیده‌تر می‌کند. در نهایت، این آسایش روانی غذاهای آشنا و دارونماها است که پشتوانه روانی اثربخشی دارویی آنها قرار می‌گیرد.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.