ورود ارتش اسرائیل به سوریه و تدارک حملات بعدی به تأسیسات ایران

بنیامین نتانیاهو در جمع فرماندهان نظامی اسرائیل
رادیو فرانسه: رادیو کانادا در تفسیری اعلام کرد : ورود ارتش اسرائیل به خاک سوریه در خدمت اهداف میان مدت دولت اسرائیل برای تغییر چهره خاورمیانه است. از نظر اسرائیل برای تغییرچهره خاورمیانه باید با مرکز ثقل آن، یعنی رژیم ایران مقابله کرد. استقرار نیروهای اسرائیلی در منطقه حائل بلندی‌های جولان یک هدف دارد و آن تدارک حملات بعدی اسرائیل به ایران است. نیروی هوایی اسرائیل با نابود کردن پدافند هوایی ایران در اکتبر گذشته قادر است از این پس جنگنده‌های خود را با سهولت و از طریق آسمان بی دفاع سوریه مستقیماً به عمق خاک ایران گسیل دارد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در مصاحبه‌ با نشریه آمریکایی "وال‌استریت جورنال" گفته است که حملات تلافی‌جویانه اکتبر گذشته اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران، رهبران تهران را مبهوت و مات کرده، به طوری که حکومت تهران دیگر مایل به جنگیدن با اسرائیل نیست.

به گفته نتانیاهو، اسرائیل با نابود کردن بخش اعظم دفاع هوایی ایران حکومت تهران را حیرت‌زده کرد به این معنا که مقامات جمهوری اسلامی اکنون باید کمیت مهمات خود را خوب محاسبه کنند، زیرا، آنان باید از این پس سال‌ها برای احیاء تولید موشک‌های بالستیکی خود تلاش کنند، به فرض این که در این فاصله اسرائیل مجدداً تأسیسات تولید موشک‌های بالستیکی ایران را بمباران نکند.

در حملات اکتبر گذشته، اسرائیل به دلیل فشارهای آمریکا از بمباران تأسیسات اتمی ایران خودداری کرد. در گفتگو با "وال‌استریت‌ جورنال" نخست وزیر اسرائیل از اظهار نظر درباره احتمال بمباران تأسیسات اتمی ایران در آینده خودداری کرد ولی گفت : "اسرائیل حزب‌الله لبنان را با خاک یکسان کرد ؛ حزب الله‌ای که قرار بود از حکومت ایران محافظت کند و حکومت ایران هم نتوانست از حزب‌الله محافظت کند و بالاخره هیچیک از این دو نتوانستند از رژیم بشار اسد محافظت کنند." نتانیاهو در ادامه افزود که اسرائیل "محور مقاومت" را دو شقه کرد. به گفته او "جمهوری اسلامی ایران سی میلیارد دلار در سوریه خرج کرد، بیست میلیارد دلار در لبنان و خدا می داند چقدر نیز خرج حماس کرد." همه این پول‌ها به گفته نخست وزیر اسرائیل یک شبه دود شد به هوا رفت.

به گفته او رهبران ایران دیگر از این پس خط کمک رسانی ندارند. نتانیاهو تصریح کرد که اسرائیل به اسد هشدار داده بود که "نگذارد حکومت ایران از طریق سوریه برای حزب‌الله سلاح ارسال کند. اما، اسد به این هشدار توجه نکرد." نخست وزیر اسرائیل با اشاره به کشته شدن حسن نصرالله گفت که نصرالله به "محورِ محور" [مقاومت] تبدیل شده بود به این معنا که فقط رژیم ایران از نصرالله استفاده نمی‌کرد، بلکه نصرالله نیز از رژیم ایران استفاده می‌کرد. نتانیاهو بار دیگر از انفجار پیجرهای اعضای حزب‌الله و کشته شدن رهبران نظامی و سیاسی این گروه به عنوان اقدامی تاریخی یاد نمود و افزود که در پی این اقدام‌ها اسرائیل توانست در عرض شش ساعت اغلب موشک‌های بالستیکی حزب‌الله را که طی سالیان انبار شده بودند، نابود کند.

در تفسیری جداگانه رادیو فرانسوی زبان کانادا اعلام کرد که سقوط بشار اسد و ورود ارتش اسرائیل به خاک سوریه در خدمت اهداف میان مدت اسرائیل برای تغییر چهره خاورمیانه است. بلافاصله پس از سقوط بشار اسد ارتش اسرائیل ۳٥٠ بار تأسیسات و پایگاه‌های سوریه و سلاح ها و تجهیزات نظامی این کشور را بمباران کرد. به گفته "دیدیه لوروآ"، پژوهشگر مدرسه نظامی سلطنتی بلژیک، اسرائیل هر آنچه را که می‌توانست در سوریه نابود کند، نابود کرد.

افزون بر این، ارتش اسرائیل پس از سقوط اسد یک منطقه حائل میان اسرائیل و سوریه را به وسعت چهارصد کیلومتر مربع اشغال کرد و در بلندترین نقطه بلندی های جولان – قله هرمون [جبل‌الشیخ] – مستقر شد. نتانیاهو در کنفرانس خبری که در این قله و پس از اشغال آن توسط ارتش اسرائیل برگزار کرد، گفت تا توافق امنیتی جدید میان اسرائیل و سوریه نیروهای اسرائیلی در این محل می مانند.

رادیو کانادا در تفسیر خود افزوده است که استقرار نیروهای اسرائیلی در منطقه حائل بلندی‌های جولان یک هدف دارد و آن تدارک حملات بعدی به ایران است. روزنامه تایمز اسرائیل در دوازدهم دسامبر نوشت که اسرائیل در تدارک حمله به تأسیسات اتمی ایران است. به نوشته این روزنامه پس از منهدم کردن ارتش سوریه، نیروی هوایی اسرائیل اکنون برتری کامل در کل منطقه دارد. هدف راهبردی اسرائیل بعد از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل تغییر کل نظم خاورمیانه است و از نظر اسرائیل برای تغییر نظم منطقه باید با مرکز ثقل آن، یعنی رژیم ایران که اسرائیل از آن به عنوان "سر اختاپوس" یاد می‌کند، مقابله کرد.

نیروی هوایی اسرائیل با نابود کردن پدافند هوایی ایران در اکتبر گذشته قادر است از این پس جنگنده‌های خود را با سهولت و از طریق آسمان بی دفاع سوریه بیش از گذشته به عمق خاک ایران برای بمباران تأسیسات اتمی و راهبردی این کشور گسیل دارد. به گفته پژوهشگر نظامی بلژیکی، "دیدیه لوروآ"، فعلاً منطق نظامی بر رویکرد سیاسی-دیپلماتیک غلبه کرده و اسرائیل به عنوان قدرت تک قطبی منطقه می کوشد بر پیروزی های تاکتیکی‌ خود بیفزاید.  
+21
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.