کردهای سوریه که همزمان با افزایش درگیریها از شمال حلب گریختهاندرادیو فردا: نیروهای شورشی در سوریه به دروازههای شهر کلیدی حماه رسیدند و یک نهاد ناظر جنگ در این کشور گفت که این درگیریها «موج گسترده آوارگان» را پدید آورده است. از سویی روسیه و ایالات متحده در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد یکدیگر را به حمایت از تروریسم در سوریه متهم کردند.
گزارشها حاکی از پیشروی شورشیان تحت رهبری اسلامگراها به سمت چهارمین شهر بزرگ سوریه است، عملیاتی که در ادامه تصرف سریع و برقآسای بخشهایی از شمال سوریه انجام شده است. این تحولات به چهار سال آرامش نسبی در سوریه پایان داده است.
گروه ناظر حقوق بشر در سوریه که از لندن تحولات جنگ در این کشور را رصد میکند روز سهشنبه ۱۳ آذر گفت که شورشیان «اکنون به دروازههای شهر حماه» رسیدهاند و شبهنظامیان برخی محلات این شهر را بمباران کردهاند.
این نهاد هشدار داد که حماه اکنون شاهد «موج گسترده آوارگان» است که به خاطر جنگ در اطراف این شهر ناگزیر از ترک خانههای خود شدهاند. به گفته گروه ناظر حقوق بشر در سوریه، همچنین ساکنان روستاهای شمال و غرب استان حماه نیز به موج آوارگان پیوستهاند.
تصاویر خبرگزاریها نشان میدهد که ساکنان شهرک صوران که مابین حلب و حماه واقع است از خانههای خود میگریزند و هر چه را که امکانش باشد با خود همراه میبرند.
همزمان خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، به نقل از یک منبع نظامی سوری گزارش داد که «نیروهای کمکی بسیاری به شهر حماه رسیدهاند تا نیروهای خط مقدم را تقویت کنند و با هر گونه حملهای مقابله کنند».
بیانیه فرماندهی ارتش سوریه میگوید که نیروهای این کشور با حمایت هوایی روسیه به «گروههای تروریستی» در استانهای حماه و ادلب شمالی یورش بردهاند.
روسیه یکی از متحدان کلیدی بشار اسد در جنگ داخلی سوریه است و مداخله نظامی این کشور در سال ۲۰۱۵ داخلی سوریه، جریان جنگ را به نفع دولت اسد تغییر داد، اما جنگ اوکراین منابع نظامی آن را محدود کرده است.
حماه در اوایل جنگ داخلی سوریه پایگاه مخالفان دولت اسد بود. رامی عبدالرحمن، مدیر گروه ناظر حقوق بشر در سوریه، گفت که تصرف این شهر توسط شورشیان «تهدید برای پایگاه مردمی رژیم اسد خواهد بود».
حومه غربی شهر حماه محل سوکنوت بسیاری از شیعیان علوی است که با بشار اسد و مقامات امنیتی سوریه مذهب مشترکی دارند. اتهامزنی آمریکا و روسیه به یکدیگر در نشست شورای امنیت روز سهشنبه همچنین شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی تحولات اخیر سوریه که با سقوط حلب روندی شتابناک گرفته است تشکیل جلسهای اضطراری داد.
شورشیان سوری با رهبری گروه تحریر الشام هفته گذشته در حملهای برقآسا حلب را که دومین شهر بزرگ سوریه محسوب میشود تصرف کردند. آمریکا در سال ۲۰۱۸ رسماً گروه تحریر الشام را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کرد. اتحادیه اروپا، بریتانیا، ترکیه و شمار دیگری از کشورها نیز این گروه را در فهرست تروریستی خود قرار دادهاند.
رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل ، در نشست شورای امنیت خواستار کاهش تنش در سوریه و حفاظت از غیرنظامیان شد. او همچنین ابراز نگرانی کرد که گروه تحریر الشام رهبری حملات شورشیان را بر عهده دارد.
آقای وود با متهم کردن نیروهای بشار اسد رئیس جمهور سوریه و روسیه به ایجاد تلفات غیرنظامی و هدف قرار دادن مدارس وبیمارستانها گفت: «این واقعیت که گروه تحریر الشام در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده و سازمان ملل قرار گرفته است، جنایات رژیم اسد و حامیان روس آن را توجیه نمیکند.»
از سویی واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، نیز در سخنانی خطاب به وود گفت: «شما اینقدر شجاعت نداشتهاید که یک حمله تروریستی آشکار علیه غیرنظامیان در شهرهای آرام سوریه را محکوم کنید.»
وی سپس واشینگتن را متهم کرد که تمایلی به مبارزه صادقانه علیه تروریسم ندارد و گفت: «صادقانه بگویم، ما خوشحالیم که در حال حاضر در طرف مقابل شما قرار داریم.»
وود نیز به نوبه خود تاکید کرد که مقامات روسیه در جایگاهی قرار ندارند که بتوانند موعظه کنند چرا که مسکو «از رژیمهای حامی تروریسم در سراسر جهان حمایت میکند».
این دیپلمات آمریکایی افزود: «ایالات متحده برای دههها با آفت تروریسم مبارزه کرده است و به مبارزه با این آفت ادامه خواهد داد.»
در نشست اضطراری شورای امنیت همچنین سفیر ایران در سازمان ملل بر حمایت از دولت بشار اسد تاکید کرد.
امیرسعید ایروانی گفت: «جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت سوریه و مردم آن در مبارزه عادلانه و مصمم خود علیه تروریسم ثابتقدم باقی میماند. ایران بهطور کامل حق حاکمیت سوریه را برای مبارزه و از بین بردن گروههای تروریستی مانند هیأت تحریر الشام که ویرانی، هرجومرج و رنج گستردهای به همراه دارند، به رسمیت شناخته و حمایت میکند.»
سازمان ملل متحد میگوید از چهارشنبه گذشته که جنگ در سوریه بالا گرفته است حدود ۵۰ هزار نفر در این کشور آواره شدهاند.
آمار گروه ناظر حقوق بشر در سوریه نیز حاکی از آن است که در جریان این درگیریها دستکم ۶۰۲ نفر کشته شدهاند که ۱۰۴ نفر آنها غیرنظامی بودند.
+34
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن
نیابتیهای رژیم ملاها ، نیابتیهای اردوالاغ ، نیابتیهای روسیه و نیابتیهای اسرائیل و آمریکا و نهایتاً ارتش سوریه ریختن به جون همدیگه ! حالا کدومشون به اهدافشون میرسند !؟ معلوم نیست ! ولی جالب اینجاست که همشون پیرو مذهب خونریز و جنایتکار و فاسد اسلام هستند !! هر چقدر این نکبتهای بیشرف از صفحه روزگار محو بشن ، به نفع جهان و بشریت هست !!
4
20
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۵
romano - تهران، ایران
فکر کنم به کرمانشاه رسیدن به فتوحاتتون در اینترنت و رسانههای اسرائیل ادامه بدید. گرچه دل خوشی از رژیم ندارم ولی زدن اینها و قدرت برون مرزی ایران مهمترین چیزیه که بعد از صفویه داریم. اگر نصف اینرو داشتیم الان تمامی سرزمینهای فرا ارس دستمون بود. عراق جزو خاک بود خراسان بزرگ در چنگمون بود. باید آنقدر قوی بود که تا دو هزار کیلومتر اونورتر از مرز کسی به فکرش حتی لحظهای خطور نکنه به ایران فکر کنه اینطوری برای این قبایلکهای سامی و ترک هم بهتره کنار هم میتونند مثل آدم از ترس ارباب ایران زندگی کنند. ممکنه بخاطر شستشوی مغزی فکر کنید من چرا به امپراطوری فکر میکنم جواب ایران وقتی پرقدرت بوده خاورمیانه روی خوشی دیده دوم الان کی تو خاورمیانه ادعای مرزی نداره اینکه از ترکهای نو عثمانی اونکه از عربها اینم از سامیهای اسرائیل از اونطرف هم پاکستان و کشمیر و هند سر سریلانکا و کشمیر شما فکر میکنید علیف بدون چراغ سبز میتونه یک کشور دیگه رو اشغال کنه؟ خوب اینجا فکر میکنید با این همه ادعا من باید هیپی محل باشم و شاخه زیتون و کبوتر بگیرم دستم؟ هری بابا.
9
9
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۰
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
رومانوRomano جان کجایی؟ بیا بگو که گروههای مخالف اسد گفتن زنان ایران آماده باشن. رهبر مفعول فلک زده ات داره نیروهای نیابتی اش را یکی پس از دیگری از دست میده.
8
9
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.