تصویری از اعتراضات دانشجویی در دانشگاه هنر دانشگاه تهران، همزمان با اعتراضات «زن زندگی آزادی»رادیو فردا: رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ضمن انتقاد از وضعیت حجاب در دانشگاههای ایران، گفت فقط بهخاطر «حفظ نظم و آرامش» است که در مورد وضعیت بیحجابی به دانشجویان چیزی نمیگوییم.
غلامرضا جمشیدیها روز شنبه دهم آذرماه به خبرگزاری ایلنا گفته است که با وجود نارضایتی از وضعیت حجاب، «دانشگاه هم به ما دستوری نداده که کاری کنیم.»
او افزوده در حال حاضر، شرایط بهگونهای است که برخلاف دولت ابراهیم رئیسی، زنانی از بیرون از دانشگاه یا «حراستِ» خود دانشگاه هم اقدام به تذکر درباره حجاب نمیکنند.
علاوه بر دانشگاهها، تصاویری که از دیگر اماکن عمومیِ ایران منتشر میشود هم نشاندهنده بیاعتنایی گسترده به حجاب اجباری است.
این مقام دانشگاهی در طول اظهارات خود بارها از «نارضایتی» از وضعیت حجاب در دانشگاههای ایران سخن گفته و تاکید کرده که وضعیت حجاب در دانشگاهها «رهاشده» است.
جمشیدیها بدون ارائه جزئیات، مدعی شده که در حال حاضر در دانشگاههای ایران، دیگر اصلا بحث روسری مطرح نیست، بلکه این وضعیت «بیحجابی و عریانیست و این وضعیت خوب نیست.»
به نظر میرسد ادعای او درباره «عریانی»، به ماجرای آهو دریایی، دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه تهران بازمیگردد که ۱۲ آبان سال جاری، پس از درگیری با حراست دانشگاه، در یک حرکت اعتراضی بدون لباس در ملاعام حضور یافت و به فاصله کوتاهی بازداشت شد.
مقامهای جمهوری اسلامی از همان ابتدا این حرکت را به شرایط روحی و روانی «نامناسب» او ربط داده و مدعی شدند که این زن دانشجو «بیمار» است.
جمشیدی بدون اشاره به «بیمار» نامیدن این دانشجو، درباره اقدام جمهوری اسلامی در راهاندازی «کلینیک ترک بیحجابی»، گفت: «انتخاب نام کار درستی نبود چراکه کلمه کلینیک افراد را به یاد آدمهای مریض میاندازد.»
از بعد از اعتراضات «زن زندگی آزادی» که پس از جانباختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ داد، یکی از عرصههای مخالفت علنی با حجاب اجباری، صحن دانشگاهها بوده است.
از آن زمان تصاویر متعددی از مخالفت علنی با حجاب اجباری توسط دانشجویان دختر منتشر شده است.
باوجود این مقاومتهای مدنی، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در هفتم مهرماه و همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، دستورالعمل «آیین نودانشجویان» را به رؤسای دانشگاهها ابلاغ کرد. این دستورالعمل شامل «توصیههای سیاستی و اجرایی در مورد حجاب» بود.
برخی گزارشهای غیررسمی نیز نشان میدهد برخلاف ادعای رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، سختگیری و فشار برای رعایت حجاب اجباری در دانشگاهها در دولت جدید نیز همچنان ادامه دارد.
+11
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.