اطلاعات اختصاصی از پرونده ترور فخری‌زاده؛ فرار عوامل اصلی


ایران اینترنشنال: در حالی که وزیر پیشین اطلاعات فاش کرد عوامل ترور فخری‌زاده، چهره مهم برنامه هسته‌ای ایران، همان موقع فرار کردند، ایران اینترنشنال در گزارشی تحقیقی، اطلاعاتی اختصاصی از پنج کولبر را منتشر می‌‌کند که با اعتراف اجباری زیر شکنجه به اعدام و زندان محکوم شده‌اند.
ایران اینترنشنال به اطلاعاتی اختصاصی دست یافته که نشان می‌دهد پنج شهروند کُرد براساس اعتراف اجباری به دست آمده در شکنجه، به اتهام کمک در انتقال تجهیزات سلاح مورد استفاده در کشتن محسن فخری‌زاده، چهره برجسته هسته‌ای نظامی جمهوری اسلامی، به اعدام و زندان طولانی‌مدت محکوم شده‌اند.
دو منبع در شهر سردشت و یک فرد نزدیک به خانواده متهمان به ایران اینترنشنال گفتند که یک ماه پس از مرگ فخری‌زاده، نیروهای امنیتی، رحمان قنجه اهل روستای سوره‌چوم سردشت و خالد الیاسی اهل روستای قلعه‌رش سردشت را دستگیر کردند. رحمان که سه فرزند دارد، از قاچاق مشروبات الکلی امرار معاش می‌کرد و خالد، کولبری بود که بار ضمانتی از کردستان عراق به ایران می‌آورد.
 
به گفته این منابع، رحمان و خالد زیر شکنجه اعتراف کردند که بدون آن‌که بدانند قطعات سلاح رباتیک استفاده شده در ترور فخری‌زاده را به ایران انتقال داده‌اند.
 
هر دو آن‌ها متهم ردیف هشتم پرونده ترور فخری‌زاده هستند که ابتدا به ده سال زندان محکوم شدند اما به گفته یک منبع مطلع، حکم آن‌ها بعدا به هشت سال زندان کاهش پیدا کرد.
 
این در حالی است که وزیر اطلاعات پیشین جمهوری اسلامی، دوشنبه، فاش کرد که تمام عوامل اصلی مشارکت‌کننده در کشتن فخری‌زاده، همان موقع از کشور گریختند.
 
محمود علوی گفت نیروهای وزارت اطلاعات، نیم ساعت از نقش‌آفرینان ترور عقب ماندند. به گفته او ماموران امنیتی رد این افراد را از محل سکونت‌شان در غرب تهران، و بعد اراک و بعد همدان و پس از آن سنندج و سرانجام در سقز زدند، اما همه‌شان توانستند از کشور بگریزند.
 
به رغم این افشاگریی، دو هفته پیش، سخنگوی قوه‌قضایه خبر داد که سه نفر به اتهام انتقال تجهیزات کشتن محسن فخری‌زاده به اعدام محکوم شده‌اند.
 
۱۴ آبان ماه دادگستری آذربایجان غربی، نام این افراد را فاش کرد؛ ادریس آلی و آزاد شجاعی، رسول احمد محمد، شهروند اهل شهر سلیمانیه اقلیم کردستان عراق.
دستگیری سه متهم دو سال پس از ترور فخری‌زاده، اعتراف زیر شکنجه
در حالی که قوه قضاییه مهرماه سال ۱۴۰۱ از صدور کیفرخواست متهمان پرونده ترور فخری‌زاده خبر داد، ماموران امنیتی آن‌طور که رسانه کردپا اعلام کرده، تیرماه ۱۴۰۲ ، یعنی بعد از برگزاری جلسات اولیه دادگاه، سه کولبر را به اتهام انتقال تجهیزات ترور دستگیر کردند.
 
یکی‌شان ادریس آلی نام دارد، فرزند صالح، متولد دهم دی ماه سال ۶۸ در روستای دوله‌گرم سردشت. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده ادریس، او را که دو فرزند دختر دارد هشت ماه در بازداشتگاه وزارت اطلاعات نگهداری ‌کردند و بعدا به زندان مرکزی ارومیه بردند.
نفر دوم، آزاد شجاعی نام دارد فرزند رحمان متولد پنجم مرداد ماه سال ۵۸ در سردشت. یک منبع محلی به ایران اینترنشنال گفت که آزاد و ادریس، کولبر بودند و مشروبات خارجی وارد می‌کردند. آن‌ها در ملاقات با خانواده‌شان گفته‌اند که تحت شکنجه در اعتراف اجباری جلوی دوربین تلویزیون گفته‌اند که تجهیزات سلاح رباتیک به کار رفته در ترور فخری‌زاده را وارد کشور کرده‌اند.
 
نفر سوم هم رسول احمد محمد نام دارد، اهل سلیمانیه عراق که ایران اینترنشنال برای اولین بار عکسی از او را منتشر می‌کند. به گفته یک منبع مطلع، این کاسبکار مرزی در قلادزه ساکن بود. ماموران امنیتی شماره تلفن او را روی گوشی ادریس پیدا کردند و یک هفته بعد او را دستگیر کردند، یعنی دو سال پس از مرگ فخری‌زاده.
پرونده‌سازی برای کولبران بی‌گناه تحت تاثیر اختلافات درون‌حزبی در کردستان عراق
انتشار یک خبر در رسانه‌های نیمه‌رسمی وابسته به سپاه پاسداران، پشت پرده پرونده‌سازی برای کولبران دو سال پس از ترور را فاش می‌کند. این رسانه‌ها اژی امین، مسوول پیشین اداره زانیاری، واحد امنیتی حزب اتحادیه میهنی کردستان را عامل موساد و یکی از متهمان اصلی این پرونده معرفی می‌کنند. امین در دوره زمامداری لاهور طالبانی این مسوولیت را برعهده داشت و هر دوی این‌ها روابط خوبی با جمهوری اسلامی داشتند.
 
اما او از اردیبشهت ماه سال ۱۴۰۰، مغضوب جمهوری اسلامی شد، وقتی یاهونیوز به نقل از ۱۵ مقام پیشین و فعلی آمریکا فاش کرد که یک مامور واحد ضدتروریستی اقلیم کردستان در کشتن قاسم سلیمانی نقش داشته است.
 
اواخر تیرماه سال، در یک شبه‌کودتای خانوادگی، باقل و قباد، پسران جلال طالبانی، پسرعموی‌شان لاهور را از اریکه قدرت پایین کشیدند و اداره سلیمانیه را در دست گرفتند. آن‌ها هم همچون سلف‌شان رابطه نزدیکی با جمهوری اسلامی دارند. دیری نگذشت که بافل طالبانی اژی امین و لاهور را اخراج کرد و آن‌ها به اربیل پناه بردند.
 
دو منبع مطلع در کردستان عراق به ایران اینترنشنال گفتند بعد از این اتفاق، خط تخریب اژی امین تشدید شد، هم از طرف زمامداران جدید حزب اتحادیه میهنی کردستان و هم جمهوری اسلامی. تا جایی که ۲۵ دی ماه سال ۱۴۰۲ که سپاه با موشک به اربیل حمله کرد رسانه‌های نزدیک به سپاه خبر دادند یکی از اهداف حمله اژی امین بوده و او کشته شده. خبری که زود تکذیب شد.
 
تلاش ایران اینترنشنال برای مصاحبه با سه مقام فعلی و پیشین حزب اتحادیه میهنی کردستان بی نتیجه ماند. یک منبع مطلع در کردستان عراق گفت دستگیری و پرونده‌سازی برای ادریس و آزاد و رسول احمد محمد، در راستای تسویه حساب جمهوری اسلامی با اژی امین انجام شده.
عوامل اصلی ترور که بودند؟
محسن فخری‌زاده، ساعت ۱۴:۲۰ روز هفتم آذرماه سال ۱۳۹۹ در در تقاطع جاده فیروزکوه و آبسرد در ۹۱ کیلومتری تهران کشته شد. اگرچه در روایت‌های اولیه از هجوم چند فرد مسلح به خودروی فخری‌زاده گزارش شده بود، اما پس از پنج روز خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران خبر داد که او با یک تیربار اتوماتیک کنترل از راه دور ترور شده است.
 
دی ماه همان سال شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل با پخش تصاویر بازسازی شده، روایتی از ترور محسن فخری‌زاده ارائه کرد که در آن تیرباری که پشت نیسان جاسازی شده بود، از فاصله ۱۵۰ متری به فخری‌زاده شلیک کرد، با دستوری که از طریق هوش مصنوعی از خاک اسرائیل صادر شد.
 
دو روز بعد از این اتفاق، برخی رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران، و یک کانال تلگرامی وابسته به کارکنان ارتش، تصویر و مشخصات فردی به نام محسن کیان‌پور، ۳۱ ساله، را به عنوان یکی از متهمان ترور فخری‌زاده منتشر کردند و از شهروندان خواستند در صورت مشاهده او به وزارت اطلاعات خبر بدهند.
 
پاییز دو سال پیش، یک افسر موساد به نام خگای ایتکین در مصاحبه‌ای با شبکه ۱۲ اسرائیل، جزئیات بیشتری از عملیات ترور را فاش کرد. ایتکین در زمان ترور فخری‌زاده، مدیر بخش فن‌آوری موساد بود. این شبکه به نقل از این افسر موساد خبر داد فخری‌زاده با یک مسلسل رباتیک به وزن یک تن ترور شد‌، سلاحی که اسرائیل طی چند ماه به طور قاچاقی در قطعات کوچک به ایران فرستاد و در مقصد دوباره سرهم‌بندی شد.
 
به گفته این افسر موساد، دوربین‌هایی که از قبل در محل ترور نصب شده بود، زوایای دید را در جهت‌های مختلف برای اپراتورهای اسرائیلی فراهم کرد و نرم افزار هوش مصنوعی فاصله زمانی لحظه ورود تصاویر به مرکز راه دور تا زمان بازگشت فرمان به میدان را محاسبه می‌کرد.
 
علاوه بر این، یک دوربین‌ با نرم‌افزار تشخیص چهره قرار داده شد تا گلوله‌ها فقط به فخری‌زاده برخورد کند و نه همسرش. عملیاتی که کلا سه دقیقه طول کشید و تنها نقصش این بود که قرار بود سلاح رباتیک بعد از ترور جوری منفجر شود که آثاری از آن باقی نماند. منفجر شد، اما تکه‌هایی از آن باقی ماند.
 
ده روز بعد از ترور فحزی‌زاده نیروهای سپاه پاسداران و نیروی انتظامی دست‌کم ۲۰ نفر را در شهر بانه بازداشت کردند. رسانه هه‌نگاو خبر داد ماموران در جریان تفتیش ده خانه، عکس محسن کیان‌پور را به شهروندان نشان می‌دادند. کیان‌پور عضو تیم حفاظت فخری‌زاده معرفی شد. ظاهرا ماموران به دنبال کسی بودند که نیسان آبی حاضر در صحنه ترور، به نام او ثبت شده بود.
 
همان موقع رادیو بین‌المللی فرانسه به نقل از یک روزنامه‌نگار عرب ساکن لندن، خبر داد وزارت اطلاعات عکس و مشخصات سه نفر دیگر به نام‌های حمید باقرپناهی، حسن کماندار و غلام سبزواری را برای شناسایی در هتل‌های کشور توزیع کرد‌ه است.
 
حالا با اذعان وزیر پیشین اطلاعات مشخص شده عوامل اصلی مشارکت‌کننده در این ترور منتسب به موساد، از کشور گریخته‌اند و جمهوری اسلامی برای سرپوش گذاشتن بر شکست اطلاعاتی در این ترور، دستکم سه کولبر را براساس اعتراف اجباری متاثر از شکنجه شدید، به اعدام محکوم کرده است.
+45
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۵
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    اسرائیل ، موساد و یا هر مشور و سازمانهای امنیتی بطور درست و غلط کاهای خودشان را برای منافع خودشان و کشور و نظامشان انجام میدهند ، همینطور سپاه ‌پاسداران و سیا و غیره و عیره . آنکه میگفت دمشون گرم چه میتواند بگوید ؟ دمشون گرم که فرار کردن و یا دمشون گرم که سه کولبر بیگناه را کشتن و شاید دمشون گرم که فخریزاد را ترور کردن ؟ اما هر چه بود و هر عملی انجام شد برای بقای خودشان بود بود و همان روشی نظام آخوندی انجام داد و میدهد . کشتن فخریزاد برای اسرائیل و بعضی از کشورها هر چند کار تروریستی بود برای آنها درست بود ولی ساکت شدن در مورد کولبرهای بیگناه واقعا کار اشتباه و غلطی بود . سکوت اسرائیل صحت اعترافات اجباری کولبرها را تایید میکند و دفاع و گزارش درست و غلط آن شاید جان آنها را نجات میداد . مرگ بر هر تروریست و نظام تروریستی چه ایران و چه اسرائیل
    1
    12
    ‌چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    AKBAR_KACHAL - لندن، انگلستان
    ایران اینترنشنال به اونجای باباش خندیده. همه تو ایران میدونن 2 گروه هست تو ایران کارهای تروریستی میکنن گروه اول کوردهای تجزیه طلب هست و گروه دوم تروریست هایی هستن که تو مرز ایران و پاکستان رفت آمد دارند، هر دو گروه نه تنها دشمن جمهوری اسلامی هستن در کل دشمن ایران و ایرانی هستن این دو گروه، یکی به خاطر مذهبی که دارن چون همشون سنی های افراطی و وهابی هستن و دلیل دوم بحث تجزیه طلبی هست. قبل از جمهوری اسلامی پهلوی داشت با این ها مبارزه میگرد، قبل از پهلوی هم با این جدایی طلب ها در ایران مبارزه میشد کلا بعد از صفویه این حالت برای کشور پیدا شد. نادر شاه واسه چی همش در حال جنگ بود، کریم خان زند همینطور. خود رضا شاه و پهلوی هم در گیر این جدایی طلب ها بودن. نصف بیشتر این کوله بر ها قاچاقچی و آدم کش هستن، من خودم چند وقت با اینها بودم میدونم چه خبره اونجا. شکی نیست کشتن دانشمند هسته ایی ایران توسط همین تجزیه طلب ها بوده، تو خوده خاورمیانه دو تا ملیت هستن از اسرائیل حمایت میکنن تو کوردستان عراق و باکو تنها جاهایی هست که طرفدار اسرائیل هستن
    7
    3
    ‌چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.