بی بی سی: متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، میگوید کشورش در مذاکراتی که قرار است میان ایران و سه قدرت اروپایی برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.
آقای میلر دوشنبه گفت ایالات متحده نقشی در این مذاکرات نخواهد داشت ولی با کشورهای اروپایی در رابطه با «اجرای کامل تعهدات پادمانی ایران و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی برای عدم اجرای این تعهدات» در هماهنگی خواهد بود.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران، هم امروز به خبرنگاران گفت نشست معاون وزیر خارجه ایران با سه کشور اروپایی «با در نظر گرفتن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت» خواهد بود که رهبر جمهوری اسلامی هم بر آنها «تاکید» کرده است.
خانم مهاجرانی گفت: «متاسفانه کشورهای غربی و در راس آن آمریکا، بارها و بارها ثابت کردند که بدعهد هستند و طبیعتا این چیزی است که مردم درک کردهاند ولی آنچه مسلم است منافع مردم ایران در چهارچوب مصالح کلی نظام بررسی خواهد شد.»
پس از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در محکومیت فعالیتهای هستهای ایران، اعلام شد که ایران با سه کشور اروپایی بریتانیا و فرانسه و آلمان مذاکره خواهد کرد.
معاونان وزارت خارجه این چهار کشور جمعه در ژنو دیدار خواهند کرد.
پیشتر اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، یکشنبه با تایید خبر این مذاکرات گفت دو طرف در رابطه با مسائل منطقهای و هستهای گفتوگو خواهند کرد.
آقای میلر همچنین با تاکید بر لزوم همکاری کامل ایران با آژانس، تشدید فعالیتهای غنیسازی ایران پس صدور قطعنامه شورای حکام را محکوم کرد.
آقای میلر همچنین از سخنان آیتالله خامنهای که خواستار اعدام بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، شد انتقاد کرد:
«متاسفانه این سخنان چیزی است که از رهبر کشوری که حامی تروریسم دولتی است، انتظار میرود. در رابطه با تنشهای منطقه، این سخنان تاثیر مثبت نخواهند داشت. همان طور که قبلا گفتهام، ایران نباید بیشتر از این مناقشه را تشدید کند.»
آیتالله خامنهای دوشنبه در دیدار با بسیجیان در واکنش به صدور قرار بازداشت بنیامین نتانیاهو در دیوان کیفری بینالمللی گفت: «حکم بازداشت نتانیاهو به خاطر جنایت جنگی کافی نیست، حکم اعدامش باید صادر شود.»
آمریکا در حالی از شرکت در نشست ژنو خودداری کرده است که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر/اول آذر)، قطعنامه پیشنهادی چهار کشور غربی را تصویب و ایران را برای گسترش فعالیتهای هستهای و عدم همکاری لازم با آژانس محکوم کرده بود. این دومین قطعنامه علیه ایران در شش ماه گذشته است.
در این قطعنامه از مدیرکل آژانس خواسته شد قبل از نشست بعدی شورای حکام در ماه مارس، گزارش جامعی از وضعیت فعالیتهای هستهای و میزان همکاری ایران با آژانس ارائه کند.
هدف قدرتهای غربی از این قطعنامه افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران برای بازگشت به تعهداتش در توافقهای هستهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
دونالد ترامپ در دوران اول ریاست جمهوری خود، آمریکا را یکجانبه از برجام خارج کرد و تحریمهایی فراگیر را به اجرا گذاشت. ایران هم متقابلا مرحله به مرحله اجرای تعهدات خود در برجام را متوقف کرد.
پس از روی کار آمدن جو بایدن، دولت حسن روحانی و دولت ابراهیم رئیسی مذاکراتی را برای احیای برجام و رفع تحریمها دنبال کردند اما هیچ کدام به نتیجهای نرسید.
برنامه راهبردی جامع اقدام مشترک که به اختصار برجام نامیده شد، توافقی است که یک سال قبل از به قدرت رسیدن آقای ترامپ در روز سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴، میان ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین) به علاوه آلمان به امضا رسید و از دی ماه همان سال اجرایش آغاز شد.
+46
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
amirHassna - سیدنی، استرالیا
قمبل قهرمانانه مقام عظمای ولایت مبارک بسیجی و سپاهیو سایبری وطن فروش. تمام.
1
15
سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
اکنون دکترین ترامپ بر جو سیاسی امریکا حاکم است و حزب دموکرات با شکست در تمام جبهه ها نمی خواهد در مسیله دخالت کند
0
16
سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.