ایران و بریتانیا برنامه مذاکره تهران با سه کشور اروپایی را تأیید کردند

 اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید مذاکرات ایران با بریتانیا، آلمان و فرانسه از نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل برنامه‌ریزی شده استرادیو فردا: سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی پس از انتشار اخباری مبنی بر از سر گیری مذاکرات هسته‌ای با سه کشور اروپایی، با تأیید این خبر اعلام کرد این مذاکرات میان معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و بریتانیا انجام خواهد شد.

اسماعیل بقائی یک‌شنبه چهارم آذر در نشست خبری اعلام کرد این مذاکرات از روز جمعه آینده، نهم آذرماه، «در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی» انجام خواهد شد.

آقای بقائی گفت برگزاری این نشست‌ها «حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک» و در مورد «طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هسته‌ای» است.

او در مورد مکان این مذاکرات توضیحی ارائه نکرد.

ساعتی بعد، بریتانیا نیز برنامه‌ریزی برای مذاکره میان ایران و سه کشور اروپایی را تایید کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از وزارت امور خارجه بریتانیا نوشت: «ما متعهد به انجام همه گام‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای هستیم، حتی اگر ناچار به فعال کردن مکانیزم ماشه باشیم».

پیش از این خبرگزاری کیودو ژاپن صبح روز یک‌شنبه خبر داد جمهوری اسلامی در حال ترتیب دادن مذاکرات هسته‌ای با بریتانیا و اتحادیه اروپا از روز جمعه آینده در ژنو سوئیس است.

این خبرگزاری به نقل از چند منبع دیپلماتیک نوشت انتظار می‌رود دولت پزشکیان پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، در مذاکره با آلمان، بریتانیا، فرانسه و اتحادیه اروپا به دنبال راه حلی برای بن‌بست هسته‌ای ایران باشد.

برنامه برای انجام این مذاکرات در حالی اعلام می‌شود که چند روز پیش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای علیه تهران صادر کرد.

ایران به این قطعنامه که توسط بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده پیشنهاد شده بود، با اقداماتی که مقامات دولتی آن را «فعال‌سازی چندین سانتریفیوژ جدید و پیشرفته» نامیدند، واکنش نشان داد. سانتریفیوژها ماشین‌هایی هستند که اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنند.

روز یکشنبه چهارم آذر هم محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس درباره قطعنامه یادشده گفت که «پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به این سوءاستفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد.»

بهروز کمالوندی شامگاه جمعه دوم آذر به تلویزیون جمهوری اسلامی گفت غنی‌سازی ۶۰ درصدی در این ایام قطع نشده و «از شب گذشته دستور داشتیم که سرعت را هم افزایش بدهیم».

شمار دیگری از مقام‌های جمهوری اسلامی نیز روز جمعه از «اقدامات متقابل» در برابر آژانس سخن گفتند و تهدیدهای مختلفی مطرح کردند.

از جمله ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تهدید کرد که «اگر قرار باشد پرونده به همان چرخه باطل برگردد» ایران از ان‌پی‌تی (پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) خارج خواهد شد.

در حالی که چند تن از مقام‌های جمهوری اسلامی از تهدیدهایی مانند افزایش غنی‌سازی اورانیوم سخن گفته‌اند، شمار دیگری از آنها بر آمادگی تهران برای تعامل با آژانس و همچنین دولت جدید دونالد ترامپ در ایالات متحده تاکید کرده‌اند.

از جمله محسن نذیری اصل، نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، روز جمعه گفت جمهوری اسلامی «برای دستیابی به یک راه‌حل پایدار از طریق گفت‌وگو و همکاری‌های سازنده آماده تعامل مثبت است».

پیش از این عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، یک سال باقی‌مانده تا انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام را «سال بحرانی» خوانده و درباره احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه در این مدت هشدار داده بود.
+5
رأی دهید
-47

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.