حمله روسیه به اوکراین با موشک جدید بالستیک که پوتین می گوید قابل رهگیری نیست

بی بی سی: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که آزمایش موشک‌های بالستیک هایپرسونیک «اورشنیک» را ادامه خواهد داد. او گفت موشکی که روز پنج‌شنبه (۲۱نوامبر/ اول آذر) به اوکراین شلیک شد، به طور «موفقیت‌آمیز» آزمایش شد و افزود: «هیچ کشور دیگری دارای چنین سلاحی نیست.» آقای پوتین با اشاره به این که این موشک قابل رهگیری نیست، گفت: «ما ذخیره‌ای از چنین سیستم‌هایی داریم که آماده استفاده هستند.» رئیس جمهور روسیه همچنین اعلام کرد که «دستور تولید انبوه این موشک‌ها را صادر کرده است.»

آقای پوتین که این سخنان را در جلسه‌ای با رهبری دفاعی و اعضای شورای امنیت خود مطرح کرد، همچنین گفت که «توسعه سیستم موشکی جدید حیاتی است، زیرا با تهدیدات جدیدی روبه‌رو هستیم.»

رئیس جمهور روسیه روز پنج‌شنبه گفت که حمله به شهر دنیپرو در شرق اوکراین با استفاده از «یک موشک متعارف جدید میان برد» انجام شده و پاسخی به استفاده اوکراین از موشک‌های غرب علیه اهداف در روسیه بوده است.

او همچنین با اشاره به این که روسیه «برای هر سناریویی آماده است» هشدار داد که این کشورمی‌تواند به تاسیسات نظامی کشورهایی حمله کند که اجازه استفاده از سلاح‌هایشان به اوکراین را داده‌اند.

پس از آن ناتو اعلام کرد که استفاده روسیه از یک موشک بالستیک میان‌برد آزمایشی علیه اوکراین در روند درگیری‌ها تغییری ایجاد نخواهد کرد. سخنگوی ناتو گفت که این حمله متحدان اوکراین را از حمایت آن بازنخواهد داشت. چین، که متحد روسیه است، خواستار «خویشتنداری» همه طرف‌ها شده است.

در همین حال اوکراین امروز (جمعه ۲۲ نوامبر/ ۲ آذر) اعلام کرد که برای یک روز پارلمان را تعطیل کرده است. دلیل این تعطیلی احتمال حمله موشکی روسیه عنوان شد.

یونا کراتچوک، نماینده پارلمان به خبرگزاری فرانسه گفت: «نشانه‌هایی از افزایش خطر حملات به منطقه دولتی در کی‌یف و همچنین در سراسر اوکراین در روزهای آینده وجود دارد.» با این حال، دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که این دفتر«مانند همیشه طبق تدابیر امنیتی معمول کار می‌کند.» ارزیابی تهدید بالاتر دو روز پس از آن است که سفارتخانه‌های چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اعلام کردند که به‌دلیل تهدید حمله روسیه تعطیل شده‌اند.

تهاجم ۳۳ ماهه روسیه به اوکراین این هفته با اولین پرتاب یک موشک بالستیک میان‌برد با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به شهر دنیپرو شدت گرفته است.

کرملین روز جمعه با اشاره به سخنرانی روز گذشته آقای پوتین گفت که سخنان او در آمریکا «درک شده است.»

اداره اطلاعات نظامی اوکراین اعلام کرد که این موشک بالستیک میان‌برد با سرعتی بیش از یازده برابر سرعت صوت حرکت می‌کرد.

آمریکا و بریتانیا این هفته با تغییر عمده سیاست خود، اجازه دادند اوکراین از موشک‌های آمریکایی «اِی‌تی‌اِی‌سی‌ام‌اس» و بریتانیایی «استورم شدو» علیه خاک روسیه استفاده کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفت که استفاده روسیه از یک موشک تازه «یک تشدید آشکار و حاد تنش در ابعاد و بی‌رحمی این جنگ است.»

او در شبکه ایکس نوشت: «این باز هم ثابت می‌کند که روسیه علاقه‌ای به صلح ندارد. پوتین نه فقط جنگ را به درازا می‌کشاند - بر صورت کسانی در جهان تف می‌اندازد که واقعا می‌خواهند صلح احیا شود.»

همزمان شورای امنیت ملی آمریکا گفت که «یک موشک بالستیک میان‌برد آزمایشی» به سوی اوکراین پرتاب شده و افزود که روسیه احتمالا فقط تعداد انگشت‌شماری از این سلاح‌ها در اختیار دارد و این باعث تغییر معادلات جنگ نخواهد شد.

سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون، گفت که آمریکا کمی پیش از شلیک این موشک از طریق کانال‌های «کاهش خطر اتمی» از آن آگاه شد.

متیو سَویل، مدیر علوم نظامی در اندیشکده «روسی»، گفت که اطلاعات موجود درباره موشک روسیه حاکی است که این موشکی با بردی بیش از موشک‌های اسکندر است. برد اسکندرها حداکثر ۵۰۰ کیلومتر است.

موشک‌های بالستیک میان برد - که به نظر می‌رسد پوتین آن را توصیف کرده باشد - عموما چیزی میان سه هزار تا پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر برد دارند.

متیو سویل می‌گوید که استفاده از چنین سلاحی ممکن است اهمیت فوق‌العاده نظامی نداشته باشد اما اهمیت نمادین دارد، چون بعد از بازنگری در دکترین اتمی روسیه اتفاق می‌افتد که بسیاری آن را به مثابه تسهیل شرایط استفاده از چنین سلاح‌هایی می‌دانند.

او می‌گوید این یادآور این موضوع است که روسیه مجهز به طیف وسیعتری از انواع موشک‌های بزرگتر و متفاوت است و آماده استفاده از آنها است.
«روسیه از مارس سال جاری تاکنون بیش از یک میلیون بشکه نفت به کره شمالی تحویل داده»گزارش‌هایی مبنی بر ارسال بیش از یک میلیون بشکه نفت از ماه مارس به کره‌شمالی از سوی روسیه منتشر شده استتخمین زده می‌شود که روسیه از ماه مارس سال جاری تاکنون بیش از یک میلیون بشکه نفت به کره شمالی تحویل داده است. این اطلاعات بر اساس تحلیل تصاویر ماهواره‌ای توسط مرکز تحقیقات «اوپن سورس»، یک گروه تحقیقاتی غیرانتفاعی مستقر در بریتانیا، منتشر شده است.

طبق گفته کارشناسان و دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، این نفت در ازای تسلیحات و نیروهایی تحویل داده شده است که کره شمالی به روسیه فرستاده تا به جنگ مسکو علیه کی‌یف کمک کنند.

این انتقال‌ها ناقض تحریم‌های سازمان ملل هستند که فروش نفت به کره شمالی را، به‌جز در مقادیر کم، ممنوع کرده‌اند. هدف این تحریم‌ها محدود کردن اقتصاد کره شمالی برای جلوگیری از توسعه بیشتر تسلیحات هسته‌ای این کشور است.

تصاویر ماهواره‌ای که به‌صورت اختصاصی با بی‌بی‌سی به اشتراک گذاشته شده‌اند، نشان می‌دهند که بیش از ۱۲ نفتکش مختلف کره شمالی طی هشت ماه گذشته ۴۳ بار به یک پایانه نفتی در شرق دور روسیه رفته‌اند.
همکاری نظامی روسیه و کره جنوبی
در تحولی دیگر شین وون سیک، مشاور امنیت ملی کره‌جنوبی می‌گوید روسیه برای اولین بار در ازای کمک کره‌شمالی در جنگ اوکراین، موشک‌ها و تجهیزات دفاع هوایی در اختیار پیونگ‌یانگ قرار داده است.

خبرنگار بی‌بی‌سی در سئول می‌گوید که برخورداری کره شمالی از تجهیزات پدافند هوایی بزرگترین هراس کره‌جنوبی بوده و ولادیمیر پوتین برای قدردانی از حمایت پیونگ‌یانگ از تهاجم روسیه به اوکراین، این سلاح‌ها را ارسال کرده است.

حدود یک ماه پیش سرویس اطلاعاتی کره جنوبی و اوکراین خبر دادند که بیش از ۱۰ هزار سرباز کره شمالی در مناطق خط مقدم روسیه، از جمله منطقه کورسک مستقر شده‌اند. نمایندگان پنتاگون و وزارت خارجه ایالات متحده نیز گزارش‌های مشابهی ارائه داده‌اند.‌‌

این در حالی است که بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه می‌گوید این رقم ممکن است تا ۱۰۰ هزار سرباز افزایش یابد.

کره جنوبی هم گفته است که ممکن است تصمیم بگیرد مستقیما به اوکراین تسلیحات ارسال کند. یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی گفته است که دخالت کره شمالی را در جنگ روسیه با اوکراین زیر نظر دارد و حمایت کشورش از اوکراین را بر آن اساس تنظیم خواهد کرد. ‌

آقای یون گفته است به دلیل اینکه سربازان کره شمالی در میدان جنگ تجربه‌های مهمی کسب خواهند کرد و این کشور به تکنولوژی نظامی ارتش روسیه دست پیدا می‌‌کند، کره جنوبی حمایت کره شمالی از روسیه را تهدیدی برای خود تلقی می‌کند.

همکاری‌های نظامی و اقتصادی اخیرا بین روسیه و کره شمالی گسترش پیدا کرده است. ‌
هشدار رهبر کره‌ شمالی درباره احتمال درگرفتن جنگ هسته‌ای
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی با مقصر دانستن آمریکا در آنچه او سیاست خصمانه علیه پیونگ‌یانگ دانسته، می‌گوید تا پیش از این هرگز خطر آغاز یک جنگ هسته‌ای تا این اندازه جدی نبوده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی آقای کیم روز گذشته در یک نمایشگاه نظامی گفت: «هیچوقت تا این اندازه دو طرف درگیر جنگ در شبه‌جزیره کره با تقابل و درگیری خطرناکی که می‌تواند به یک جنگ هسته‌ای مخرب بینجامد مواجه نبوده‌اند.

آقای کیم گفت کره شمالی نهایت توان خود را در مذاکره با آمریکا به کار برده است و آمریکا را متهم کرد که نگاه «قدرت طلبانه و سیاست خصمانه‌ای» را در قبال این کشور دنبال می‌کند که قابل تغییر نیست.

صحبت‌های آقای کیم در حالی مطرح شده که نگرانی‌ها درباره تحکیم روابط نظامی بین روسیه و کره شمالی در جنگ با اوکراین رو به افزایش است.‌
+4
رأی دهید
-14

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.