فشار کار و مرگ یک کمک‌پرستار در بیمارستان امین اصفهان

ایران وایر: «ایران‌وایر» مطلع شده که یکی از کمک پرستاران بیمارستان «امین» اصفهان در تاریخ ۱۷آبان۱۴۰۳ در حین انجام کار در بخش اورژانس، به‌دلیل فشار بیش از حد کار دچار کاهش سطح هوشیاری شده و چند روز بعد جان باخته است.

***
بنا بر اطلاعات رسیده به ایران‌وایر، هویت این کمک‌پرستار «محسن سلطانی»، ۳۹ ساله، ساکن اصفهان و پدر دو فرزند شش و ده ساله احراز شده است.

به گفته یک منبع مطلع، این کمک‌پرستار در روز ۱۷آبان هنگامی که در بخش اورژانس به کار مشغول بوده، بدون هیچ سابقه بیماری و تنها به‌دلیل شدت بالای فشار کار دچار کاهش هوشیاری شد.

روز شنبه ۲۶آبان۱۴۰۳، این کمک‌پرستار دچار مرگ مغزی شد و در میان بهت و حیرت همکارانش با رضایت خانواده، اعضای بدن او به بیماران نیازمند اهدا شد.
ویدیویی به دست ایران وایر رسیده که بدرقه او از بیمارستان امین به بیمارستان پیوند اعضای «الزهرا»  در اصفهان را نشان می‌دهد.

فرد آگاهی که با ایران‌وایر گفت‌وگو کرده است می‌گوید: «مقامات بیمارستان شاید به زحمت ۳۰ شاخه گل برای مشایعت این همکار زحمتکش تهیه کردند و دیگر هیچ. پرسنل خودشان مراسم بدرقه و مشایعت را برگزار کردند. روسای بیمارستان چنان پرسنل و پرستاران را تهدید کردند که به‌هیچ‌وجه نباید عنوان شود او به‌دلیل شیفت زیاد و حجم کاری بالا دچار افت هوشیاری شده و هرکسی که در این مورد پست یا استوری در فضای مجازی منتشر کرده بود، توسط حراست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان احضار شد و مجبور شد تعهد بدهد پست را حذف کند.»

همکاران محسن سلطانی در سوگ او یادداشتی نوشته و او را «مردی بزرگ که همیشه به‌دنبال یاری رساندن به بیماران بود» توصیف کرده‌اند.

در بخشی از این یادداشت آمده است: «بارها به چشم دیدیم بیماران بی‌خانمانی را که در این دنیا جز خدا هیچ‌کس را نداشتند، چطور مورد توجه و کمک شایسته‌ آقای سلطانی قرار می‌گرفتند، علاوه‌بر کمک‌های درمانیشان، اصلاح و استحمام می‌شدند و از بیمارستان ترخیص می‌شدند. بارها زمزمه‌ی دعای خیر بیماران را بعد از انجام اموراتشان توسط ایشان می‌شنیدیم، بارها شاهد ابراز رضایت همکاران از کمک‌رسانی ایشان برای انجام امورات بیماران به‌نحو احسن بودیم.»

منابع آگاه می‌گویند پرسنل پرستاری و کمک‌پرستاری در بیمارستان امین، مانند بسیاری از بیمارستان‌های ایران مجبور هستند در ازای مبلغ بسیار ناچیز هر ساعت ۲۵ هزارتومان، بین ۳۳ تا ۴۰ شیفت ۷ ساعته در ماه سرکار خود حاضر باشند.

بررسی‌های ایران‌وایر نشان می‌دهد دریافتی نهایی یک نیروی پرستاری در بیمارستان امین به‌رغم این میزان کار طاقت فرسا در پایان ماه، چیزی در حدود ۱۵ میلیون تومان خواهد بود؛ مبلغی ناچیز که هیچ تناسبی با شرایط اقتصادی و میزان تورم و گرانی در شهرهای ایران ندارد.

موج مهاجرت نیروهای پزشکی و پرستاری در ایران موجب شده در اغلب بیمارستان‌های دولتی، نیروی کافی برای مراقبت و رسیدگی به بیماران وجود نداشته باشد. برخی از پرستاران نیز به‌دلیل دریافتی بسیار ناچیز ماهیانه و معوق ماندن مطالبات مزدی خود دست از حرفه‌ای که در آن متخصص شده‌اند کشیده و مشاغل دیگری برگزیده‌اند.

مرگ‌های ناشی از ساعت‌های طولانی کار، به «سندروم کاروشی» شهرت دارد.

ایران‌وایر پیش‌تر گزارشی در مورد شیوع مرگ‌های ناشی از ساعت‌های طولانی کار در میان پرستاران ایران منتشر کرد و چند نیروی کادر درمان درباره فشار کار و از دست رفتن ناگهانی همکارانشان صحبت کرده بودند.

یکی از پرستاران بیمارستانی در یزد، پیش‌تر به ایران‌وایر گفته بود: «این سندروم به‌دلیل ساعات کاری بالا و تراکم بیماران، کمبود تعطیلی و مرخصی برای کادر درمان رخ می‌دهد. ما از مقاومت در برابر ابراز ناراحتی حرف می‌زنیم. وقتی پرستار این همه فشار را متحمل و آن‌ را بیان نمی‌کند، این اضافه‌کاری‌ اجباری و فشارها در شیفت‌های کاری طولانی می‌تواند منجر به مرگ پرسنل شود.»

جان باختن محسن سلطانی در بیمارستان امین اصفهان درحالی رخ داده که پرستاران بیمارستان‌های دولتی در سراسر ایران هفته‌هاست در اعتراض به بی‌پاسخ ماندن مطالبات معیشتی و صنفی خود، دست به اعتراضات گسترده‌ای زدند.

پرسنل بیمارستان امین نیز همراه و همگام با پرستاران دیگر شهرها، در این اعتراضات حاضر شدند.

ایران‌وایر شهریور۱۴۰۳ مطلع شد که مسوولان این بیمارستان، کارکنان را به‌دلیل شرکت در اعتصاب سه ساعته روز شنبه ۱شهریور۱۴۰۳ تهدید به اخراج و تعلیق از کار کردند.

منابع آگاه در آن زمان تایید کرده بودند که ریاست این بیمارستان  با همراهی سرپرستار کل، در حال احضار افرادی هستند که در اعتصاب روز شنبه شرکت کرده بودند.

در جلسات بازخواست از این افراد خواسته شده به‌خاطر حضور در اعتصاب مسالمت‌آمیز خود در محوطه بیمارستان، از رییس بیمارستان عذرخواهی کنند.

در بند پنجم ماده یک قانون تعرفه‌ خدمات پرستاری در موضوع مبالغ تعرفه آمده است: «تعرفه خدمات پرستاری مبلغی متناسب با ارائه خدمات و مراقبت‌های پرستاری و بر‌اساس شرح وظایف و استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری تعیین می‌شود.» مجلس این قانون را ۶تیرماه۱۳۸۶ تصویب و هشت روز بعد، به تایید شورای نگهبان رسانده است.

در کمال تعجب اما آیین‌نامه اجرایی آن‌ را هیات‌وزیران ۶مرداد۱۴۰۰ به پیشنهاد دو وزارت‌‌ «بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «سازمان نظام پرستاری»، با تایید «شورای عالی بیمه سلامت کشور» تصویب کردند.

ایران‌وایر از یک پرستار ساکن اصفهان پرسید «آیا مطابق آن، دریافتی داشته‌؟» او می‌گوید: «شفاهی وعده می‌دهند که اجرا خواهد شد؛ در بیمارستان ما که تا الان اجرا نشده است.
+25
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Ginger - چگو، اسپانیا

    تمام روسای بیمارستان ها دکتر پاسدار سهمیه‌ای هستند و مامور وزارت اطلاعات در گزارش بر علیه کارمندان بیمارستان
    1
    22
    جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد
    کاش بجای او رهبر میمرد!
    0
    6
    جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.