اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

بی بی سی: بی‌بی‌سی دریافته است که اوکراین برای نخستین‌بار با موشک‌های بریتانیایی «استورم شدو» (سایه طوفان) خاک روسیه را هدف قرار داده است.

بنابرگزارش‌ها در این حمله که هدف آن نقطه‌ای در جنوب غربی منطقه کورسک بوده است، از حداقل یک موشک استفاده شده است.

وبلاگ‌نویسان نظامی روسیه عکس‌هایی را منتشر کرده‌اند که می‌گویند بقایای این نوع موشک بریتانیایی در روستای ماریینو است.

تصاویر ویدیویی هم منتشر شده که گفته می‌شود از همین محل است و صداهای بلند انفجار در پس‌زمینه آن شنیده می‌شود.

گزارش استفاده اوکراین از موشک‌های بریتانیایی یک روز پس از ان است که کی‌یف با موشک‌های بالستیک دوربرد آمریکایی منطقه بریانسک در روسیه را هدف قرار داد.

مسکو وعده داده است که به هرگونه استفاده از موشک‌های غربی علیه خاک خود، واکنشی «ملموس» نشان دهد.
تعطیلی موقت سفارتخانه آمریکا و چند کشور دیگر در کی‌یف
پس از اعلام تعطیلی موقت سفارتخانه آمریکا و چند کشور دیگر در کی‌یف، وزارت امور خارجه اوکراین در واکنش گفت که تهدیدهای زمینه‌ساز این تصمیم «متاسفانه» یک واقعیت روزمره برای اوکراین است و افزود که تهدید امروز «به همان اندازه روزهای گذشته و هزار روز قبل است.»

وزارت خارجه اوکراین همچنین گفت: «ما معتقدیم که شایسته است متحدان ما در روز هزار و یکم همانند هزار روز گذشته واکنش نشان دهند، بدون اعمال فشار اطلاعاتی اضافی.»

سخنگوی وزارت خارجه اوکراین از شهروندان این کشور خواست تا «همانند همیشه، در برابر تهدید حملات موشکی روسیه هوشیار باقی بمانند» و هشدارهای حملات هوایی را نادیده نگیرند.

آمریکا امروز ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان) سفارت خود در کی‌یف را به علت «دریافت اطلاعاتی درباره یک حمله هوایی بالقوه و قابل توجه در پایتخت» به شکل موقت تعطیل کرد.

به دنبال آن، سفارت‌های اسپانیا، ایتالیا و یونان هم امروز تعطیلی موقت خود را اعلام کردند، ولی سفارت اسپانیا پس از مدت کوتاهی دوباره بازگشایی شد.

در همین حال، سفارت بریتانیا در اوکراین همچنان باز است و دولت بریتانیا اعلام کرده که وضعیت کی‌یف را تحت نظر خواهد داشت.

تصمیم به تعطیلی موقت سفارتخانه‌ها در حالی گرفته شده است که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، با ارسال مین‌های ضدنفر به اوکراین موافقت کرده است. به گفته یک مقام دفاعی آمریکا، این تصمیم با هدف کند کردن پیشروی نیروهای روسیه اتخاذ شده است.

اگرچه این اولین باری نیست که سفارت درباره حملات احتمالی بزرگ هشدار می‌دهد. هشدارهای مشابهی در آستانه سال نو و همچنین در حوالی روز استقلال اوکراین صادر شده بود.

در روزهای اخیر به نظر می‌رسد که دولت بایدن به سرعت در حال ارائه حمایت‌های نظامی جدید به اوکراین است.

مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که اوکراین متعهد شده است از این مین‌ها تنها در مناطقی غیرمسکونی استفاده کند.

این مین‌ها، برخلاف مین‌های روسیه، پس از مدتی غیرفعال می‌شوند. با این حال، بسیاری از کشورها استفاده از مین‌های ضدنفر را ممنوع کرده‌اند.

آمریکا پیش‌تر مین‌های ضدتانک نیز در اختیار اوکراین قرار داده بود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین می‌گوید اگر ایالات متحده کمک‌های نظامی‌اش به اوکراین را قطع کند این کشور احتمالا «شکست خواهد خورد.»

آقای زلنسکی در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس نیوز گفت: «ما خواهیم ماند و خواهیم جنگید. ما تولیدات خود را داریم، اما این برای پیروزی کافی نیست.»

زلنسکی خطرناک‌ترین مسأله را از بین رفتن «اتحاد» میان کشورهای اتحادیه اروپا دانست.

تنش میان روسیه و اوکراین در حالی بالا گرفته است که به تازگی گزارش‌هایی منتشر شد که آمریکا برای اولین بار از زمان آغاز جنگ، به اوکراین مجوز داده است تا از این موشک‌های دور بُرد ساخت این کشور علیه روسیه استفاده کند.

شبکه خبری سی‌بی‌اس، شریک کاری بی‌بی‌سی در آمریکا به نقل از مقامات آمریکایی این خبر را تایید کرد و گزارش داد که این اولین بار است که از این موشک‌ها در خاک روسیه استفاده می‌شود.

سرانجام، روز گذشته روسیه اعلام کرد اوکراین شش موشک دوربرد ساخت آمریکا به منطقه بریانسک در غرب روسیه شلیک کرده است.

نوع این موشک‌ها سامانه موشکی تاکتیکی (ATACMS) عنوان شده است.

اوکراین می‌گوید که یک انبار مهمات در حدود ۱۰۰ کیلومتری داخل روسیه را هدف قرار داده است اما به نوع تسلیحات به کاربرده شده در این حمله اشاره نکرده است.
تغییر دکترین هسته‌ای روسیه؛ آمریکا: «غافلگیر نشدیم»
در ادامه کشمکش‌ها، آمریکا در واکنش به دکترین هسته‌ای روسیه اعلام کرد از تصمیم جدید کاخ کرملین «غافلگیر نشده است.»

روز گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه با اعلام دکترین هسته‌ای جدید این کشور، به بازتعریف شرایطی پرداخته است که می‌تواند از زرادخانه هسته‌ای این کشور استفاده کند.

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تغییری است که روسیه درهفته‌های اخیر طرح کرده بود.

او این دست اقدامات را «لفاظی‌های غیرمسئولانه‌» خواند و گفت «در دو سال گذشته» بارها شاهد چنین تهدیداتی بودیم.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دیروز دکترین هسته‌ای بازنگری‌شده را امضا کرد. این سند در تاریخ ۱۹ نوامبر در وبسایت رسمی قوانین حقوقی روسیه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری تاس، این دکترین بازنگری‌شده فهرست کشورها و ائتلاف‌های نظامی برای بازدارندگی هسته‌ای را وسیع‌تر و انواع تهدیدهای نظامی که مستلزم چنین پاسخی هستند را به‌روز کرده است.

بر این اساس، هرگونه حمله یک کشور غیرهسته‌ای که یک قدرت هسته‌ای از آن حمایت کند، به عنوان حمله مشترک به روسیه تلقی خواهد شد.

با این حال معاون سخنگوی پنتاگون می‌گوید «هیچ نشانه‌ای مبنی بر آماده شدن روسیه برای استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین وجود ندارد.»

او گفت آمریکا سیاست‌هایش در این حوزه را تغییر نخواهد داد.
+35
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    قورپه - بروکسل، بلژیک
    جنگ روسیه یاداور جنگ ایران و عراق هست در ان زمان ایران با 36 کشور میجنگید و امروز روسیه با اروپا و امریکا میجنگد اگر روسیه شکست بخورد {روسیه با توسل به بمب اتم شکست را نخواهد پذیرفت}تمام اختیارات در سازمان ملل را از دست خواهد داد امریکا و انگلیس برای کوتاه کردن دست روسیه از سازمان ملل و از دست دادن حق وتو به دام افتاد دامی که خروج از ان بسیار سخت هست دیشب اخبار میگفت بعد از هزار روز جنگ روسیه یک میلیون کشته و اوکراین هفتصد هزار کشته بر جای گذاشته
    10
    8
    ‌چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.