تصاویر منتشر شده از آماده شدن جنگندههای اسرائیل برای حمله به ایران نیروی هوایی اسرائیل در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» تصاویری از جنگندههای این کشور را هنگام آماده شدن برای حمله به چند مرکز نظامی جمهوری اسلامی ایران در بامداد روز شنبه منتشر کرده است.
واکنشهای جهانی به حملات اسرائیل به ایران پس از حمله تلافیجویانه اسرائیل به اهداف نظامی در سراسر ایران، شماری از کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا و آلمان خواستار «کاهش تنش» شدند و برخی کشورهای خاورمیانه و روسیه، اسرائیل را به تشدید درگیری و تنش متهم کردند.
روز شنبه ۵ آبان ماه، پس از آنکه هواپیماهای اسرائیلی به تلافی حملات جمهوری اسلامی، پایگاههای نظامی و سایتهای موشکی در چندین منطقه ایران را هدف قرار داد، ایالات متحده از ایران خواست که پاسخ حمله اسرائیل را ندهد تا این چرخه خشونت «بدون تشدید بیشتر» شکسته شود.
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای ضمن به رسمیت شناختن حق اسرائیل برای دفاع از خود، از طرفهای درگیر خواست تا با خویشتنداری مانع از «تشدید غیرقابل کنترل» درگیریها در خاورمیانه شوند.
در این بیانیه آمده است: «چرخه خطرناک حملات و تلافیجوییها، خطر گسترش بیشتر درگیریهای منطقهای را به همراه دارد». بر این اساس از همه طرفهای درگیر خواسته شده «نهایت خویشتنداری را به خرج دهند تا از تشدید غیرقابل کنترل درگیریها که به نفع هیچکس نیست، جلوگیری شود».
کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، نیز خواستار «کاهش تنش» شد و با تاکید بر اینکه اسرائیل حق دفاع از خود را دارد از ایران خواست به حملات اسرائیل پاسخ ندهد.
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیز گفته است: «پیام من به ایران واضح است، ما نمیتوانیم به واکنشهای شدید و ادامهدار منجر به تشدید بحران ادامه دهیم؛ این وضعیت باید همین حالا پایان یابد».
روسیه نیز همه طرفها را به خویشتنداری دعوت کرد و نسبت به یک «سناریوی فاجعهبار» هشدار داد.
عربستان سعودی ضمن محکوم کردن حملات اسرائیل، نسبت به گسترش بیشتر درگیری در خاورمیانه و به خطر افتادن امنیت و ثبات کشورها و مردم منطقه هشدار داد.
وزارت خارجه سوریه نیز با اعلام «همبستگی» با متحد خود، جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد که از «حق مشروع ایران برای دفاع از خود و حفاظت از سرزمین و جان شهروندانش» حمایت میکند.
اردن حملات اسرائیل را «نقض قوانین بین المللی و حاکمیت (ایران)» دانست و اعلام کرد که این حملات منجر به تشدید تنشها در منطقه میشود.
عراق نیز اسرائیل را به گسترش درگیری در خاورمیانه متهم و انفعال جهانی را محکوم کرد.
ترکیه حملات اسرائیل به ایران را محکوم کرد و خواستار پایان آنچه که آن را «ترور» اسرائیل در منطقه خواند، شد. وزارت خارجه ترکیه در عین حال پایان دادن به این وضعیت را یک وظیفه تاریخی برای برقراری صلح و امنیت بینالمللی خواند.
پاکستان با محکوم کردن حملات اسرائیل، این کشور را مسئولیت کامل «تشدید درگیری در خاورمیانه» دانست.
بحرین «عملیات نظامی علیه ایران» را محکوم کرد و خواستار آتش بس فوری و حفاظت از غیرنظامیان در غزه و جنوب لبنان شد.