یورونیوز: وزیر کشور فرانسه اعلام کرد که عمر بن لادن به اتهام تمجید از تروریسم در شبکههای اجتماعی از این کشور اخراج شده، هرچند او این اتهامات را رد کرده است.
وزیر کشور فرانسه صبح سهشنبه هشتم اکتبر (۱۶ مهرماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که عمر بن لادن را به اتهام تمجید از تروریسم در شبکههای اجتماعی، از خاک فرانسه و روستای محل اقامت او در ناحیه نرماندی اخراج کرده است.
برونو روتایو، وزیر کشور فرانسه در پستی که در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) به اشتراک گذاشته شد، عمر بن لادن را متهم کرد که «در سال ۲۰۲۳ نظراتی را در حسابهای رسانههای اجتماعی خود منتشر کرده که در توجیه تروریسم بوده است.»
وی این موضوع را «تصمیم امنیت ملی» خواند، اما زمان دقیق اخراج عمر بن لادن یا افشای مقصد بعدی او را مشخص نکرد. آقای روتایو خاطرنشان کرد که: «این ممنوعیت تضمین میکند که آقای بن لادن به هیچ دلیلی نمیتواند به فرانسه بازگردد.»
با این حال، روزنامه فرانسوی «لو پاریزین» گزارش داد که عمر بن لادن هم اکنون در قطر زندگی میکند. این نشریه همچنین اشاره میکند که عمر بن لادن علیه اخراج خود درخواست تجدیدنظر داده بود که روز جمعه توسط دادگاههای فرانسه رد شد.
عمر بن لادن از سال ۲۰۱۶ به همراه همسرش - زنی که تابعیت بریتانیا دارد - در منطقه نرماندی زندگی میکرد. به گفته مطبوعات محلی، این زوج مرتباً بین بریتانیا و فرانسه سفر میکردند. اجبار به ترک قلمرو فرانسه برای اتباع خارجی تصمیم برونو روتایو در حالی اتخاذ میشود که او قرار است روز سهشنبه با ۲۱ بخشدار، که هر کدام مسئول بخشهای مختلف فرانسه هستند، برای بحث در مورد مهاجرت جلسه داشته باشد. این گفتگوها به طور خاص بر بهبود کارایی اقدام قانونی معروف به «اجبار به ترک قلمرو فرانسه» (OQTF) متمرکز خواهد شد که برای اخراج اتباع خارجی استفاده میشود.
قتل یک دانشجوی ۱۹ ساله به نام فیلیپین که در اواخر سپتامبر در یکی از محلههای مرفهنشین پاریس مورد تجاوز قرار گرفت، بحث استفاده از اختیارات «اجبار به ترک قلمرو فرانسه» را برافروخت. عامل مظنون، یک مرد ۲۲ ساله مراکشی بود که پیش از این به دلیل محکومیت به تجاوز جنسی در سال ۲۰۲۱ مشمول «اجبار به ترک قلمرو فرانسه» شده بود. بن لادن ادعا کرد که یک نفر رمز عبور او را داشته است عمر بن لادن در تاریخ دوم مه ۲۰۲۳ همزمان با روز تولد پدرش یک توییت جنجالی منتشر کرد. در حساب کاربری او که اکنون غیرفعال شده است، آمده بود: «تاریخ فقط با خون این مردم نوشته میشود تا داستان این شهدایی که تاریخ را ساختند، ملتها را ساختند و سربلندی به ارمغان آوردند، روایت کند. خون آنها راه نجات ایمان ما تا روز قیامت است. آرام بخواب.»
بن لادن در مورد این توئیت گفت: «شخصی از یک کشور دیگر توانست رمز عبور حساب توییتر من را به دست آورد و توییتی به نام من ارسال کرد. این حرفهای من نبود. من این توییت را به توییتر گزارش دادم و پس از حدود یک هفته خوشبختانه حساب کاربری به حالت تعلیق درآمد.»
او افزود: «دیگر به حساب توییتر خودم دسترسی ندارم، بنابراین من خودم نتوانستم آن را حذف کنم. می خواهم به مردم بگویم که تروریسم و خشونت را با تمام وجودم محکوم میکنم.» پسر «تروریستی» که نقاش شد عمر پسر اسامه بن لادن، بنیانگذار سعودی گروه تروریستی القاعده و مغز متفکر حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر است که در بزرگترین حملات تروریستی در خاک ایالات متحده در سال ۲۰۰۱ حدود ۳ هزار کشته داد.
گزارش ها حاکی از آن است که اسامه بن لادن ۲۴ فرزند داشته است، هرچند گمانه زنیهای دیگری نیز در مورد رقم دقیق فرزندان او وجود دارد.
عمر بن لادن در دوران قرنطینه بیماری همهگیر کووید-۱۹ به نقاشی روی آورد و آثار هنری خود را به قیمت ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو میفروخت. او حتی گفته بود که قصد دارد یک رستوران باز کند.
عمر بن لادن نوه محمد بن عوض بن لادن، بنیانگذار یکی از ثروتمندترین خانوادههای غیر سلطنتی در عربستان سعودی است. زمانی که پدرش اسامه بن لادن در سال ۱۹۹۱ از عربستان اخراج شد، عمر با او به سودان و افغانستان نقل مکان کرد.
اگرچه عمر بن لادن در سن ۱۴سالگی آموزش در اردوگاه های القاعده را آغاز کرد، اما در سال ۲۰۰۰ سازمان تروریستی القاعده را ترک کرد. او در سال ۲۰۰۸ در مصاحبهای با ایبیسی نیوز گفت: «پدر من مرد بسیار مهربانی است...و بسیار متاسف شدم که کاری شبیه ۱۱ سپتامبر انجام داد.»
عمر بن لادن افزود: «او معتقد بود که اگر دو ساختمان را خراب کند، شاید عدهای کمی بمیرند...اما میلیونها نفر دیگر نجات مییابند. او این را باور داشت.»
عمر بن لادن در ادامه تاکید کرد که با اقدامات پدرش موافق نیست و معتقد است «کاری که او انجام داد اشتباه بود.»
مقامات محلی شهر قرون وسطایی «دامفران» در نورماندی فرانسه در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۳، وارد خانه عمر بن لادن شده بودند. در آن زمان، یک منبع ناشناس گفته بود که «عمر بن لادن به دلیل تمجید از تروریسم تحت بازجویی قرار گرفت اما پس از تکمیل این روند آزاد شد.»
هنگامی که وی روز بعد از آن موضوع توسط خبرنگارها مورد سوال قرار گرفت، بن لادن ادعا کرد که «اطلاعات نادرست» در مورد او منتشر شده است.
+13
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.