یورونیوز: اسرائیل پس از حمله موشکی سهشنبه شب ایران تاکید کرده است که واکنش شدیدی به آن نشان خواهد داد.
ایران حمله به اسرائیل را واکنشی به کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس در خاک خود، کشته شدن حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان و عباس نیلفروشان، از فرماندهان سپاه قدس خوانده است.
به گفته اسرائیل حدود ۱۸۰ موشک ایرانی وارد حریم هوایی این کشور شدند. این در حالی است که احتمالا شماری از موشکهای شلیکشده از طرف ایران پیش از رسیدن به اسرائیل از سوی کشورهای دیگر سرنگون شدند.
حمله موشکی ایران اکنون این پرسش را پدید آورده است که پاسخ اسرائیل چگونه خواهد بود. این در حالی است که تهران تاکید کرده است که در صورت واکنش اسرائیل پاسخی «کوبندهتر» خواهد داد. به این ترتیب ممکن است دو کشور وارد چرخهای از حملات هوایی و موشکی به خاک یکدیگر شوند. اسرائیل ممکن است چه نقاطی از خاک ایران را مورد هدف قرار دهد؟ یکی از محتملترین گزینههای اسرائیل برای حمله به خاک ایران میتواند مراکزی باشد که سهشنبه شب موشکها از آنها به سوی اسرائیل پرتاب شد. اسرائیل همچنین ممکن است بخواهد شماری از فرماندهان و نیروهایی را که در این حمله نقش داشتند نیز مورد هدف قرار دهد.
بررسی واکنشهای مقامها و رسانههای اسرائیلی نشان میدهد که پاسخ این کشور به حمله اخیر ایران شدیدتر از واکنشی خواهد بود که اسرائیل ماه آوریل گذشته به حملهای مشابه نشان داد.
از سوی دیگر اسرائیل ممکن است از فرصت پیشآمده برای هدف گرفتن برنامه هستهای ایران استفاده کند. ارتش اسرائیل ماه آوریل در واکنش به حمله پهپادی و موشکی ایران به سامانه پدافند هوایی ایران در یکی از مراکز هستهای حمله کرد.
با این حال احتمال اینکه با حمله به مراکز هستهای دو طرف وارد چرخه طولانیتری از درگیری شوند بیشتر است. در این میان میزان فشارهایی که متحدان اسرائیل به این کشور خواهند آورد نیز اهمیت خواهد داشت. متحدان غربی اسرائیل احتمالا تلاش خواهند کرد تا رهبران اسرائیل را متقاعد کنند که واکنشی متناسب با حمله صورت گرفته نشان دهند.
دولت آمریکا به عنوان نزدیکترین متحد اسرائیل در شرایط کنونی و در حالی که تنها حدود یک ماه به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده باقی مانده است در تلاش است تا از شدت تنشها و گسترش درگیریها در منطقه جلوگیری کند.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل گفته است که تهران مرتکب «اشتباهی بزرگ» شده و بابت حمله خود «تاوان» پس خواهد داد. آیا رهبر و دیگر مقامهای جمهوری اسلامی نیز ممکن است مورد هدف قرار گیرند؟ اسرائیل ممکن است بخواهد سناریوی هفتههای اخیر در جنگ با حزبالله را در درگیری با ایران نیز پیاده کند. به این معنا که فرماندهان سپاه قدس و دیگر فرماندهان سپاه نیز در جریان درگیریها بین دو طرف مورد هدف قرار گیرند. با این حال احتمال حمله به قصد کشتن فرماندهانی که در حمله موشکی سهشنبه نقش داشتند بیشتر به نظر میرسد.
مقامهای جمهوری اسلامی پس از ترور حسن نصرالله و عملیات سهشنبه شب به خبرگزاری رویترز گفته بودند که علی خامنهای به مکانی امن منتقل شده است. با این حال رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در جلسهای که در حسینیه امام خمینی، محل معمول سخنرانیهای علی خامنهای برگزار شده بود، شرکت کرد.
از سوی دیگر برخی گزارشهای تائیدنشده حکایت از این دارد که رهبر جمهوری اسلامی قرار است روز جمعه اقامه نماز جمعه تهران را برعهده بگیرد.
اسرائیل اگر بخواهد سناریویی مشابه درگیری با حزبالله را در ایران پیاده کند ممکن است در اقدامی کمسابقه علی خامنهای را به عنوان فرمانده کل قوا در ایران نیز هدف بگیرد. با این حال باید توجه داشت که هدف گرفتن رهبر گروهی که از نظر اسرائیل «تروریستی» محسوب میشود با هدف گرفتن شخصیت اول حکومت یک کشور دیگر تبعات متفاوتی خواهد داشت. جنگنده «اف ۱۶» اسرائیلآکسیوس در گزارشی نوشته است که اسرائیل واکنشی گسترده به حمله موشکی ایران نشان خواهد داد. بنا به همین گزارش صنعت نفت ایران، سامانههای دفاع هوایی و دیگر محلهای راهبردی از محتملترین گزینههای اسرائیل برای حمله به خاک ایران هستند. آکسیوس با این حال احتمال حمله به شخصیتهای «کلیدی» جمهوری اسلامی را نیز ممکن دانسته است.
طبق این گزارش اسرائیل در صورتی که ایران در پی واکنش اسرائیل بخواهد باز حملهای به خاک اسرائیل انجام دهد ممکن است همه گزینههای روی میز از جمله حمله به مراکز هستهای را مدنظر قرار دهد.
در این میان ممکن است ایران با توجه به درگیری اسرائیل در جبهههای مختلف از جمله نوار غزه، جنوب لبنان و نیروهای حوثی یمن اینگونه حساب کرده است که اسرائیل وارد جنگی تمام عیار با تهران نخواهد شد.
تاسیسات جزیره خارک در برخی از گزارشهای غیررسمی به عنوان یکی از اهداف اسرائیل برای آسیب زدن به صنعت نفت ایران مطرح شده است. گفته میشود که حدود ۹۶ درصد از نفت ایران از این جزیره به خارج صادر میشود.
آن دسته از پالایشگاههای ایران که در تولید بنزین نقش دارند نیز ممکن است از سوی اسرائیل هدف قرار بگیرند. مقامهای اسرائیل احتمالا اینگونه حساب خواهند کرد که ایران در بخش تولید بنزین آسیبپذیری بیشتری دارد. «برنامه دور از انتظار» و پاسخ «کوبنده»؛ لحن تهدیدآمیز مقامهای ایران پس از حمله به اسرائیل این در حالی است که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران روز چهارشنبه در سخنانی تهدیدآمیز گفت اسرائیل «ممکن است به فکر تکرار خطاهای پیشین خود و تعرض به خاک مقدس ایران بیفتد، اما باید این را بداند که ما خود را برای این دیوانگی احتمالی او آماده کردهایم و برنامه دور از انتظاری طراحی کردهایم و پاسخ بعدی ما به تجاوزهای احتمالی در سطحی بسیار متفاوت صورت خواهد گرفت.»
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران نیز روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت مقامهای اسرائیل اگر «خطایی مرتکب شوند، پاسخی به مراتب کوبندهتر دریافت خواهند کرد.»
+50
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۳
Hassan1479 - تهران، ایران
صحبت های مسیولان ج.ا ، آدم را به یاد حرف های صدام حسین و اطرافیانَش قبل از حمله آمریکا به عراق می اندازد .
0
0
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.