به طور کلی اعتقاد بر این است که اسرائیل پشت این حمله قرار داشته است، اگرچه این کشور از تایید یا تکذیب دخالت خود در چنین حملاتی تاکنون خودداری کرده است.
اگرچه به نظر میرسد که هدف اصلی انفجارها آسیب رساندن به اعضای جنبش شبهنظامی حزبالله بوده است، اما بسیاری از قربانیان آنرا غیرنظامی تشکیل میدهند.
به گزارش آسوشیتدپرس، بسیاری از مجروحان این حملات از ناحیه دست، صورت و چشم آسیب دیدهاند، زیرا دستگاههای ارتباطی پیش از انفجار پیامی دریافت کرده و دارندگان آنها هنگام انفجار در حال نگاه کردن به صفحه نمایش یا گوش کردن به پیام بودند.
بنا به این گزارش، مقامات لبنانی هنوز تعداد دقیق افرادی که بینایی و چشمان خود را در این حملات از دست دادهاند، اعلام نکردهاند.
یک مجروح انفجارهای لبنان که از ناحیه دو چشم دچار آسیب شده استچشم پزشکان مجرب و سختکوش لبنانی که با پیامدهای چندین جنگ، ناآرامیهای داخلی و انفجارها سروکار داشتهاند، میگویند که هرگز چنین شرایطی را تجربه نکردهاند.
به گفته دکتر الیاس جراده که علاوه بر حرفه پزشکی، به عنوان قانونگذاری اطلاحطلب نیز در پارلمان لبنان عضویت دارد، اکثر بیمارانی که او آنها را در بیمارستان تخصصی چشم بیروت معاینه کرده جوانانی بودهاند که آسیب قابل توجهی به یک یا هر دو چشم آنها وارد آمده است.
این چشمپزشک و جراح لبنانی میگوید که در چشمهای برخی از این آسیبدیدگان ترکشهای پلاستیکی و فلزی پیدا کرده است.
چهار سال پیش انفجار صدها تن نیترات آمونیوم که به طور ناایمن در یک انبار بندری ذخیره شده بود، بیش از ۲۰۰ کشته و ۶ هزار مجروح به جا گذاشت.
دکتر جراده از جمله پزشکانی بود که درآن زمان به درمان مجروحان انفجار یاد شده در بندر بیروت شتافت اما تجربه او در درمان آسیبدیدگان انفجارهای پیجرها و رادیو بیسیمهای حزبالله به دلیل حجم زیاد افرادی که متحمل جراحات چشمی شدهاند، بسیار متفاوت است.
او در این خصوص میگوید: «به نظر من، مهار شوک پس از انفجار بندر بیروت به ۴۸ ساعت زمان نیاز داشت در حالی که اکنون هنوز به دوره مهار شوک نرسیدهایم.»