یورونیوز: بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که ترکیه در پی ساخت پایگاهی در کشور سومالی است تا بتواند در آنجا پروژههای موشکی و فضایی خود را آزمایش کند.
در این گزارش به نقل از منابع آگاه آمده است که مقامات ترکیه برای ایجاد سایتی به منظور آزمایش موشکهای بالستیک و پرتابگرهای فضایی خود با مسئولان کشور سومالی که در شاخ آفریقا واقع شده، گفتگو کردهاند.
به گفته منابع یاد شده که نخواستند نامشان فاش شود، پروژه موشک بالستیک آنکارا نیازمند انجام آزمایشهای دور برد است و موقعیت جغرافیایی سومالی که در ساحل شرقی قاره آفریقا در منطقهای موسوم به «شاخ آفریقا» واقع شده برای این گونه آزمایشها و شلیک به سوی اقیانوس هند ایدهآل است.
این منابع همچنین اعلام کردند که سومالی به جهت واقع شدن در نزدیکی خط استوا، مکانی مناسب برای ایجاد یک پایگاه فضایی است.
در گزارش بلومبرگ، ضمن اشاره به این بخش از سخنان منابع آگاه یاد شده آمده است که آزمایش در نزدیکی استوا همچنین میتواند به افزایش برد و کارایی موشکهای فضایی کمک کند.
ترکیه مدتهاست تلاش دارد تا به رقابت فضایی که به طور سنتی تحت سلطه قدرتهای جهانی است، بپیوندد؛ این کشور از چند سال پیش برنامههایی را برای پرتاب موشک به فضا در دست انجام دارد.
به گفته منابع مطلع که این اطلاعات را در اختیار بلومبرگ قرار دادند، درخواست ترکیه برای ایجاد پایگاهی در سومالی احتمالا با موافقت مسئولان این کشور شاخ آفریقا قرار خواهد گرفت و آنکارا ممکن است نخستین موشک خود را از سومای به فضا پرتاب کند. وزارت دفاع ترکیه از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه سال ۲۰۲۲ گفته بود که کشورش در تلاش است تا «برد موشکهای داخلی تایفون را که در حال حاضر حدود ۵۶۰ کیلومتر است، افزایش دهد.»
منابع آگاه همچنین در ادامه گفتند یادآور شدند که ساخت «پایگاهی ویژه در سومالی برای انجام آزمایشهای موشکی، «خطر سقوط بقایای موشکها در مناطق مسکونی و کشورهای دیگر را از بین خواهد برد.»
ترکیه از معدود قدرتهای خارجی است که در حال تقویت روابط خود با سومالی است، کشوری که تلاش دارد تا پس از سالها جنگ قبیلهای دست به بازسازی بزند.
ترکیه طی دهه گذشته نفوذ خود در سومالی را از طریق همکاریهای دفاعی و پروژههای زیرساخت گسترش داده و همچنین برنامههایی برای اکتشاف هیدروکربن در این کشور دارد.
آنکارا همچنین در فرایند میانجیگری میان دولت سومالی در موگادیشو، پایتخت، و رهبران سومالیلند، منطقهای نیمه خودمختار در این کشور نیز مشارکت دارد.
ترکیه به همراه امارات عربی متحده و مصر، از جمله قدرتهای متوسط و میانردهای به شمار میروند که در حال گسترش نفوذ در آفریقا هستند؛ این در حالیست که سرمایهگذاری چین در این قاره کند شده و ایالات متحده در حال جبران عقبماندگیهاست.
از سوی دیگر، بهرغم آنکه روسیه در برخی مناطق به نمادی از احساسات ضد غربی تبدیل شده، مزدوران گروه واگنر روس هنوز به انداره پهپادهای «بیرقدار تیبی۲» ترکیه محبوب نیستند.
توافقنامه همکاری در زمینه صنایع دفاعی که سال ۲۰۱۵ بین ترکیه و سومالی امضا شد، امکان توسعه «پروژههای تحقیقاتی و تولیدی مشترک در زمینه تجهیزات نظامی در قلمرو طرفین» را فراهم میکند. دو کشور در ماه ژوئیه گذشته نیز توافق کردند که همکاری دفاعی و اقتصادی خود را در دهه آینده تقویت کنند.
ترکیه سال ۲۰۱۷ بزرگترین پایگاه نظامی خارج از کشور خود را در موگادیشو افتتاح کرد و صدها سرباز این کشور هماکنون در حال آموزش سربازان سومالیایی هستند.
بهره بردن از این پروژه آموزشی، بخشی از برنامه سومالی برای تقویت امنیت این کشور پس از مواجه شدن شورش گروه اسلامگرای الشباب است.
+15
رأی دهید
-12
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۶
sahandogli - لندن، انگلستان
با توجه به پیشرفتهای صنایع دفاعی و اطلاعاتی ترکیه در سالهای اخیر نفوذ ترکیه در خاورمیانه و شمال آفریقا گسترش چشم گیری یافته و مشغول شدن غرب و روسیه در اوکراین به ترکیه این فرصت طلایی را هدیه داد و حتی نفوذ و قدرت خود را در کشورهای ترک افزایش داده است و کشورهای ترک به یکی از اتحادیه های قدرتمند در منطقه در حال تبدیل شدن است و حتی نفوذ روسیه در کشورهای ترک آسیای میانه تقریبا به صفر رسیده و ترکیه در حال مدرن کردن ارتش و استخبارات آنهاست و گرایش مردم آنها و حتی ترکهای روسیه به هویت خود هر روز افزایش پیدا می کند. جنگ اوکراین هدیه ای الهی برای ترکها بوده است و حتی بعد از بحران اوکراین که شاید دهه ها اوکراین و روسیه را مشغول آن خواهد کرد و حتی بازسازی اوکراین بعد از جنگ نیز فرصت بسیار خویی برای شرکتهای ترکیه ای فراهم خواهد کرد.
2
1
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.