گروهی از شهروندان اسرائیلی در حال بازدید از لاشه یک موشک پرتابشده از سوی ایران در فروردین ۱۴۰۳رادیو فردا: پس از آنکه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، روز ۱۰ مرداد در تهران کشته شد، جمهوری اسلامی ایران وعده انتقام از اسرائیل داد.
تهران و حماس، اسرائیل را به ترور اسماعیل هنیه ترور میکنند؛ اسرائیل اما این اتهام را تا کنون تأیید یا تکذیب نکرده است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، گروهی تروریستی شناخته میشود.
درباره پاسخ انتقامجویانه احتمالی ایران و زمان آن، تقریبا هر روز گزارشهایی در رسانهها به نقل از «منابع آگاه» منتشر میشود. همین وضعیت «انتظار» و «نگرانی»، منطقه را در حالتی از «التهاب» قرار داده است.
سرهنگ میری ایزین، افسر بازنشسته سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل و عضو مؤسسه بینالمللی مبارزه با تروریسم، این وضعیت «انتظار» را به سود ایران ارزیابی میکند. سرهنگ بازنشسته اطلاعات ارتش اسرائیل: ایران حمله میکنداو در این باره به رادیوفردا گفت: «آن هنگام که ایران، اسرائیل را به کشتن فرمانده ارشد سپاه پاسداران و همراهانش در دمشق در روز ۱۳ فروردین متهم کرد، ۱۳ روز زمان برد تا دست به حمله انتقامجویانه بزند.»
خانم ایزین میگوید: تهدید علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر حمله مستقیم به اسرائیل را باور دارد: «ماجرا ارتباطی به زمان ندارد. در این شرایط سخنان خامنهای را که گفت پاسخ مستقیم خواهیم داد من باور میکنم. آیا این پاسخ یک هفته، دو هفته، سه هفته یا شاید چهار هفته زمان خواهد برد؟ این به خودشان بستگی دارد».
او افزود: «من معتقدم حمله مستقیمی به اسرائیل روی خواهد داد و به طور عمد، مشکلی با زمان آن ندارند. زیرا این شرایط میتواند کمکی به آنها باشد. انتظار طولانیمدت، به ایران کمک میکند، زیرا بدان معنی است که شرکتهای هواپیمایی، به تعلیق پروازها به اسرائیل ادامه میدهند و این اسرائیل را آزار میهد. نگاه آنها به ماجرا اینگونه است. این وضعیت برای ما آسان نیست اما تحمل میکنیم.»
روز ۲۶ فروردین در انتقام از حمله هوایی منتسب به اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، پایتخت سوریه، که در آن شماری از فرماندهان سپاه پاسداران کشته شدند، تهران با صدها موشک و پهپاد، خاک اسرائیل را هدف قرار داد. البته آن حمله جز آسیبهای جزئی به پایگاه نواتیم اسرائیل و زخمی شدن یک کودک بادیهنشین، تلفاتی بر جای نگذاشت.
علاوه بر سامانه دفاعی اسرائیل، آمریکا و بریتانیا نیز در رهگیری و انهدام پرتابههای شلیکشده از ایران، یاری رساندند.
سرهنگ میری ایزین، افسر بازنشسته سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل، درباره اهداف حمله احتمالی پیشرو میگوید: «ایرانیها اکنون زمان دارند. هم ایران این را میگوید و هم حزبالله. معتقدم این بار تنها به یک حمله مستقیم بسنده نخواهند کرد. آنها تمایل دارند اقدامات بسیار نمادین انجام دهند».
او افزود: «به یاد بیاورید که دفعه پیش، تلاش کردند پایگاه هوایی نواتیم را هدف قرار دهند، زیرا این پایگاهی است که در آن جنگندههای اف-۳۵ مستقر هستند و معتقدند جنگندههای یاد شده که فرماندهان نظامی ایرانی را در دمشق هدف قرار داد، از این پایگاه به پرواز درآمدند. این بار میگویند که موساد در تهران دست به عملیات زد. این بدین معناست جایی را هدف قرار خواهند داد که معتقدند موساد حضور دارند. بنابراین به احتمال زیاد به جای یک پایگاه هوایی، تلآویو در معرض حمله قرار گیرد. این پیشبینی من است.»
روز هشتم مرداد و ساعاتی پیش از ترور اسماعیل هنیه، «فواد شکر» یکی از عالیترین مقامات حزبالله لبنان، در حمله هوایی اسرائیل به حومه جنوب بیروت، کشته شد. حزبالله نیز وعده انتقام از اسرائیل به خاطر کشته شدن فواد شکر داده، اما زمان آن را مشخص نکرده است.
سرهنگ میری ایزین از احتمال همزمان بودن پاسخهای انتقامجویانه ایران و حزبالله سخن میگوید: «بر این باورم که این بار حزبالله، بخش مهمی از اقدام انتقامجویانه ایران خواهد بود. من آنها را کنار نمیگذارم، چون حزبالله هنوز کاری در پاسخ به کشته شدن فواد شکر انجام نداده، بنابراین یک اقدام موثر را این بار از شمال خواهیم داشت. حزبالله از اسلحه کوتاهبرد استفاده میکند و ایران از اسلحهای با برد بلند.»
+7
رأی دهید
-17
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۳
حسنلو - باکو، آذربایجان
تف تو گوره اخوندا...
3
18
سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.