اسرائیل بر کمکهایی که وارد غزه میشود نظارت دارد ولی گروههای امدادی وظیفه توزیع آن را بر عهده دارند. در حالی که برخی از گزارشهای کلامی و ادعایی حاکی از سرقت این کمکها توسط اعضای حماس است، اما هنوز به طور کامل میزان دقیق آن مشخص نیست.
دیوید ساترفیلد، فرستاده ویژه آمریکا در ماه فوریه گفت که هیچ مقام اسرائیلی تا کنون به او یا دولت بایدن «شواهد خاصی مبنی بر انحراف یا سرقت این کمکها» ارائه نکرده است.
اسرائیل به دلیل محدود کردن کمکهای غذایی به نوار غزه با انتقاد فزایندهای از سوی گروههای امدادی و سازمانهای بینالمللی مواجه است. بیانیه یک ماه پیش سازمان ملل متحد به نقل از کارشناسان مستقل نشان داد که قحطی در سراسر این منطقه بیداد میکند. این کارشناسان، اسرائیل را به انجام «یک کارزار قحطی عمدی و هدفمند» متهم کردند که آن را «مصداقی از خشونت نسلکشانه» نامیدند.
دادستان دیوان کیفری بینالمللی به دنبال صدور حکم جلب برای بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخستوزیر اسرائیل و وزیر دفاع اسرائیل، به اتهام استفاده ابزاری از «گرسنگی به عنوان سلاح جنگی» است.
نتانیاهو قویا این اتهامات را رد کرده و گفته است که این اتهامات مبتنی بر «مجموعهای از دروغ» است. او گفته است که اگر فلسطینیهای غزه غذای کافی دریافت نمیکنند، «به این دلیل نیست که اسرائیل مانع آن میشود، به این دلیل است که حماس آن را میدزدد.»
بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل روز دوشنبه از کنترل اسرائیل بر این کمکها «به عنوان بخشی یا به عنوان وسیلهای ضروری برای تحقق اهداف تعریفشده جنگ» حمایت کرد و گفت که در ماهها و سالهای آینده کمک حداقلی به غزه کفایت میکند.
او گفت: «هیچ کس در حال حاضر در خصوص حکمرانی نظامی [اسرائیل بر غزه] صحبت نمیکند. [در غزه] نیازی به رفع گرفتگی فاضلاب نیست، نیازی به تحصیل نیست، نیازی به رفاه نیست. غزه در دو سال آینده یک منطقه جنگی خواهد بود. شما به غذا، مقداری دارو و حداقل خدمات بهداشتی مانند آب و فاضلاب نیاز دارید. همین بس است.»
اسرائیل اعلام کرده است که تا زمانی که همه گروگانها آزاد نشوند و حماس از بین نرود، به جنگ پایان نخواهد داد.