سخنگوی قوه قضاییه: وزیر سابق کشاورزی در ارتباط با چای دبش تفهیم اتهام شد اما آزاد است

سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری هفتگیایندیپندنت فارسی: اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، در نشست خبری روز سه‌شنبه دوم مردادماه به سوالاتی درباره فروش پست در شهرداری تهران، فساد در فوتبال، بازداشت دو تن از وابستگان جمهوری اسلامی در عربستان و عراق، پرونده کشته شدن قاسم سلیمانی، بدهکاران بانکی، پرونده کوروش کمپانی، پرونده علی‌اکبر رائفی ‎پور و تفهیم اتهام وزیر سابق جهاد کشاورزی در پرونده چای دبش و نهاده‌های دامی پاسخ داد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره محکومیت جواد ساداتی‌نژاد، وزیر سابق کشاورزی در ارتباط با پرونده نهاده‌های دامی گفت که این پرونده در رسیدگی بدوی به محکومیت وزیر سابق جهاد کشاورزی منجر شد.

به‌رغم اعتراض و درخواست ساداتی‌نژاد، پرونده محکومیتش در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد. با این حال، سخنگوی قوه قضاییه گفت که «نامبرده در پرونده مربوط به چای دبش محکوم نشده و تنها احضار و تفهیم اتهام شده و اکنون نیز با قرار آزاد است».

اصغر جهانگیر از توضیح بیشتر درباره ارتباط وزیر سابق جهاد کشاورزی با پرونده چای دبش خودداری کرد. حال‌آنکه رئیس قوه قضائیه پیش‌تر اذعان کرده بود که پرونده چای دبش از طریق پرونده نهاده‌های دامی کشف شد و بازرسی کل کشور به آن ورود کرد.

ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد و کشاورزی دولت ابراهیم رئیسی بود که هنگام شروع به کار در دولت سیزدهم وعده «مبارزه با فساد» را به تناوب تکرار می‌کرد اما طی مدت استقرار در وزارت جهان و کشاورزی دو پرونده فساد مالی نهاده‌های دامی و چای دبش در کارنامه‌اش ثبت شد.

وعده‌ها و ادعاهای وزیر سابق کشاورزی درباره مبارزه با فساد به وعده‌ها و ادعاهای علیرضا زاکانی، شهردار کنونی تهران شباهت دارد. زاکانی نیز پیوسته از «فسادستیزی» سخن می‌گوید با این حال، خبرهایی از درون مجموعه شهرداری به‌گوش می‌رسد که از «پست‌ فروشی» در این مجموعه حکایت دارد.

سخنگوی قوه قضاییه، در نشست خبری سه‌شنبه  درباره این موضوع گفت که پرونده‌ای در رابطه با «ادعای پست فروشی در شهرداری تهران» نزد دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل و طرفین احضار شده‌اند و تحقیقات در حال انجام است.

جهانگیر به‌طور تلویحی افشاکنندگان فساد مالی در شهرداری تهران را تهدید کرد و ادامه داد «ادعای پرداخت رشوه در قبال پست، صحت‌سنجی می‌شود و چنانچه فرد ادعاکننده نتواند این موضوع را اثبات کند، به عنوان نشر اکاذیب و برهم زننده امنیت روانی جامعه با او برخورد خواهد شد».

ماجرای فروش پست در شهرداری پس از آن خبرساز شد که فردی در مصاحبه‌ای ویدیویی ادعا کرد برای رسیدن به پست معاون شهرسازی منطقه یک در دفتر مشاور شهردار تهران از او ۴۰۰ سکه طلا و ۴۵۰ هزار دلار پول بابت خرید یک ویلا در آلانیا مطالبه شده است.

فوتبال ایران نیز از مدت‌ها پیش وضعیت مشابهی با آنچه در شهرداری می‌گذرد، پیدا کرده است؛ به‌طوری‌که به‌تناوب اخباری از فساد در فوتبال بیرون می‌آید. با این حال، سخنگوی قوه قضاییه به سوالی درباره فسادهای ادامه‌دار در فوتبال به این پاسخ بسنده کرد که برای چند نفر در باشگاه مس رفسنجان، لیگ و کمیته داوران و گزارشگران ورزشی پرونده تشکیل شده و آن‌ها پس از تفهیم اتهام آزادند. او همچنین افزود که «اخیرا ۵ نفر جدید از جمله مسئولان سابق فدراسیون فوتبال و یک گزارشگر ورزشی احضار شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سه‌شنبه به روال هفته‌های قبل از پاسخگویی درباره علت بازداشت دو تن از وابستگان جمهوری اسلامی در عربستان و عراق خودداری کرد. او درباره محمد خزائی، خبرنگاری که در ایام حج در عربستان بازداشت شد، گفت که پیگیری برای آزادی‌اش ادامه دارد.

جهانگیر درباره بازداشت محمدرضا نوری در عراق نیز گفت که این فرد ابتدا با اتهام تروریستی دستگیر شد اما این عنوان با «تلاش قوه قضاییه و دولت» تغییر کرد.

سخنگوی قوه قضاییه افزود که دولت آمریکا سعی داشت که محمدرضا نوری را برای محاکمه به آمریکا مسترد کند، اما طرف عراقی با پیگیری‌های دولت ایران با این استرداد موافقت نکرد. او از احتمال استرداد محمدرضا نوری به ایران در آینده نزدیک خبر داد.

محمدرضا نوری، معروف به «ابوعباس» فروردین ۱۴۰۲ در عراق به اتهام مشارکت در قتل یک شهروند آمریکایی دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. رسانه‌های جمهوری اسلامی، نوری را «مدافع حرم» معرفی کرده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از نشست خبری روز سه‌شنبه درباره پرونده کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس گفت که پرونده در دو  بخش حقوقی و کیفری رسیدگی شده است و بر اساس حکم صادره بعد حقوقی، هر کدام از خواندگان پرونده به پرداخت ۵ میلیون دلار محکوم شده‌اند که مجموع آن ۱۶ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار می‌شود. قوه قضاییه در پرونده بخش کیفری نیز برای ۷۳ نفر ترامپ و پمپئو کیفرخواست صادر کرده است.

اصغر جهانگیر در ادامه نشست خبری سه‌شنبه ادعا کرد که طی چهار ماه اول امسال، نزدیک به ۵۸ همت وجوه نقدی از بدهکاران بانکی به بیت‌المال بازگردانده شده است. او درباره آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی نیز خبر داد که تاکنون حدود ۷ هزار نفر در این پرونده اعلام شکایت کرده‌اند و  اموالی از متهم در کیش، اصفهان و امارات متحده عربی شناسایی و توقیف شده است وپس از فروش اموال و اخذ وجوه مطالبات به مالباختگان پرداخت می‌شود.

جهانگیر درباره پرونده علی‌اکبر رائفی‌پور و موسسه موسوم به «مصاف» تحت مدیریت او نیز گفت که درباره این موسسه یکی از نهادهای امنیتی گزارشی را برای قوه قضاییه ارسال کرده حاکی از آنکه در این موسسه نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی صورت گرفته است. به گفته سخنگوی قوه قضاییه کیفرخواست علیه رائفی‌پور تشکیل و به دادگاه ارسال شده است.

صدور کیفرخواست علیه رائفی‌پور که از تندروهای حامی حاکمیت به شمار می‌رود از گسست و اختلاف درونی وابستگان رژیم حکایت دارد که حالا بیشتر از هر زمان دیگری آشکار شده است. با این حال، مقام‌های جمهوری اسلامی به تهدید و آزار شهروندان ادامه می‌دهند.

در ادامه این تهدیدها، سخنگوی قوه قضاییه روز سه‌شنبه فعالان فضای مجازی را تهدید کرد و گفت که «دادستانی کل کشور به صورت جدی با منتشر کنندگان شایعات در جامعه برخورد می‌کند». او همچنین از بازداشت ۳۰ نفر با ادعای انتشار شایعه در ارتباط با حمله موشکی به اسرائیل، سقوط هی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی و انتخابات ریاست‌ جمهوری خبر داد.
+1
رأی دهید
-10

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.