تصمیم امروز قضات دادگاه لاهه می تواند برای اسرائیل به خاطر اشغال کرانه باختری، بیت المقدس شرقی و غزه تبعاتی داشته باشدبی بی سی: دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه، که عالیترین مرجع قضایی سازمان ملل است در یک حکم تاریخی اعلام کرد که اشغال اراضی فلسطینی توسط اسرائیل خلاف قوانین بینالمللی است.
دیوان بینالمللی دادگستری میگوید که اسرائیل باید فعالیت شهرکسازی در کرانه باختری رود اردن، بیتالمقدس شرقی و غزه را متوقف و به اشغال «غیرقانونی» خود در این مناطق پایان دهد.
حکم دادگاه که نظر مشورتی است و نظر قانونی الزامآور نیست، همچنان ارزش سیاسی مهمی دارد. این اولین بار است که دیوان بینالمللی دادگستری درباره اشغال ۵۷ ساله اراضی فلسطینی توسط اسرائیل قضاوت میکند.
دیوان بین المللی دادگستری بنا به درخواست مجمع عمومی سازمان ملل که اوایل سالجاری میلادی تشکیل شده بود این موضوع را بررسی کرد.
از دادگاه خواسته شده بود که به طور مشخص درباره سیاستها و عملکرد اسرائیل در قبال اراضی فلسطینی و وضعیت حقوقی اشغال این زمینها نظرش را بیان کند.
تصمیم امروز قضات دادگاه لاهه می تواند برای اسرائیل به خاطر اشغال کرانه باختری، بیت المقدس شرقی و غزه تبعاتی داشته باشد.
نواف سلام، رئیس دیوان بینالمللی دادگستری، با ارائه یافتههای دادگاه گفت که «تداوم حضور اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطینی غیرقانونی است.»
او گفت: «دولت اسرائیل موظف است که در اسرع وقت به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین پایان دهد.»
دادگاه همچنین اعلام کرد که اسرائیل باید تمامی شهرکنشینان خود را از این مناطق خارج کند و بابت خسارت ناشی از اشغال به فلسطینیها غرامت بپردازد.
اسرائیل از سال ۱۹۶۷ میلادی حدود ۱۶۰ شهرک مسکونی برای حدود ۷۰۰ هزار یهودی در کرانه باختری و بیت المقدس شرقی ساخته است. دادگاه میگوید که ساخت این شهرکها غیرقانونی است.
اسرائیل بارها ناسازگاری شهرکها با قوانین بینالمللی را زیر سوال برده است. بریتانیا کمک مالی به «اونروا» را از سر میگیرد در یک تحول دیگر مرتبط با سرزمینهای فلسطینی، دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد کشورش کمکهای خود را به اونروا، آژانس امور آوارگان فلسطینی سازمان ملل از سر خواهد گرفت.
او امروز جمعه ۱۹ ژوئیه به نمایندگان پارلمان بریتانیا گفت که ادعای ارتباط بین کارکنان این نهاد سازمان ملل و گروههای تروریستی بررسی شده و بریتانیا درباره بیطرفی این نهاد اطمینان خاطر کسب کرده است.
ژانویه گذشته و پس از ادعای اسرائیل که ۱۲ تن از کارکنان «اونروا» در حملات هفتم اکتبر پارسال حماس به جنوب اسرائیل دست داشتند، بریتانیا یکی از ۱۶ کشور غربی بود که کمکهای مالی خود را به این نهاد سازمان ملل قطع کرد.
تحقیقات داخلی سازمان ملل درباره این اتهامات همچنان ادامه دارد.
یک تحقیق جداگانه سازمان ملل که در ماه آوریل منتشر شد، نشان داد که اسرائیل برای ادعای خود مبنی بر اینکه صدها تن از کارکنان اونروا عضو گروههای تروریستی هستند، مدرکی ارائه نکرده است.
اونروا (UNRWA) مخفف عبارت «آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» است.
ماموریت این نهاد تاسیس و اداره موسساتی مانند مدارس و مراکز خدمات اجتماعی و بهداشتی و درمانی در غزه است وعلاوه بر این، کمکهای غذایی در اختیار پنج میلیون و ۹۰۰ هزار نفر فلسطینی در نوار غزه و سرزمینهای اشغالی کرانه باختری رود اردن و همچنین پناهندگان فلسطینی در لبنان، سوریه و اردن قرار میدهد.
با اعلام این مساله در حال حاضر آمریکا، بزرگترین حامی مالی اونروا، تنها کشوری است که هنوز کمکهای مالی خود را از سر نگرفته است.
آقای لمی در سخنانی در مجلس عوام بریتانیا گفت «هیچ سازمان دیگری» قادر به ارائه این میزان کمک در مقیاسی را ندارد که برای التیام وضعیت دردناک انسانی در غزه ضروری است.
او افزود که این نهاد سازمان ملل غذای بیش از نیمی از جمعیت دو میلیونی این منطقه را تامین میکند و در آینده برای بازسازی غزه نقش بسیار حیاتی دارد.
وزیر خارجه جدید بریتانیا به نمایندگان پارلمان گفت که پس از تحقیقات ماه آوریل به او اطمینان داده شده که آژانس اونروا «رعایت بالاترین استانداردهای بیطرفی را تضمین میکند» و افزود که این شامل «تقویت رویههای مرسوم از جمله بازرسی و نظارت» خواهد بود.
او به نمایندگان مجلس عوام گفت که میزان کمک سالانه ۲۱ میلیون خواهد بود که شامل پولی است که به «اصلاحات مدیریتی» توصیه شده در بررسی سازمان ملل اختصاص داده میشود.
وزیر خارجه بریتانیا توضیح داد که ۶ میلیون پوند برای کمک به درخواست کمک فوری برای غزه و ۱۵ میلیون پوند هم برای بودجه این نهاد در ارائه خدمات در اراضی فلسطینی تحت اشغال اسرائیل و مناطق گستردهتر اختصاص دارد.
سخنگوی اونروا در گفتگو با بیبیسی از این تصمیم دولت بریتانیا استقبال کرد و گفت این تصمیم در زمان بحرانی و مقطعی گرفته شده که نیاز به کمکهای بشردوستانه در غزه هر چه بیشتر میشود. فروش تسلیحات به اسرائیل در طول جلسه آقای لمی با اعضای مجلس عوام بریتانیا، او درخواست تعدادی از نمایندگان حزب کارگر مبنی بر ممنوع کردن فروش تسلیحات به اسرائیل را رد کرد.
در کنار نمایندگان حزب سبز و نمایندگان مستقل طرفدار غزه، حدود ۱۴ عضو حزب کارگر هم در پارلمان از دولت خواستند تا اصلاحیهای را مبنی بر تحریم تسلیحاتی اسرائیل هفته آینده دربرنامههایی که به پادشاه بریتانیا ارائه میشود، اضافه کنند.
اما آقای لمی با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت که به نظرش درست نیست که یک «ممنوعیت کلی» داشته باشند چون اسرائیل در یکی از «پردردسرترین مناطق جهان» در میان دشمنانش محاصره شده است.
او گفت که مجوزهای صادرات تسلیحات «به روش معمول» توسط وکلای دولتی برای سنجش پایبندی اسرائیل به قوانین بررسی خواهد شد.
او گفت که یک «بررسی جامع» در حال انجام است و پس از تکمیلش آن را به نمایندگان پارلمان ارائه خواهد داد.
با این حال او حاضر به افشای «توصیههای حقوقی داخلی» دولت نشد، چیزی که خود او زمانی که در اپوزیسیون بود، از دولت ریشی سوناک خواسته بود.
پیشتر حزب کارگر خواستار تعلیق مجوزهای صادرات اسلحه به اسرائیل نشده بود اما از دولت وقت بریتانیا خواسته بود که توصیههای حقوقی داخلی دولت را منتشر کند که آیا اسرائیل قوانین بین المللی را نقض کرده است یا نه.
+26
رأی دهید
-33
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۰
گور دجال زار می بینم - نیده، ترکیه
دیوان لاهه شکر قهوهای خورد، این قانون جنگه، جنگ را شروع کردی یا میبری یا میبازی. این حماسی ها بنا بفرموده آقا و آنهم بفرموده دموکراتها جنگ را شروع کردند و چون نتانیاهو دست تمام این نابکاران را خوانده بود، لذا رکب را بخودشان برگرداند و حالا چپها فهمیدهاند که چه گ... خورده اند و میخواهند اراضی را نجات بدهند، اما دریغ که جنگ را باخته اید و زمین پر!
27
37
شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۱
Homeland - هلسینکی، فنلاند
فلسطینی هیچ حقی تو اون سرزمین نداره ، قراره کلا شخم بزنیم تربچه و هویچ و شلغم بکاریم ، بلکه آباد بشه سرزمین اجدادی بنی اسراییل
31
23
شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۵
romano - تهران، ایران
بخاطر قرنها تقلید مذهبی و استبداد حکومتی کلا یک گروه ایرانی وجود داره حتی اگر طرف بی دین باشه بنوعی بچه شیعه است. صبر کن توضیح میدم. دیدید ارزشیها هر چرتی خامنهای میگه میگن آقا چقدر میفهمه آقا اینو گفتن وای آقا اونو گفتن خلاصه آقا هر کاری درست و غلط انجام بده خرق عادته چون طرف بی فکره و یاد نگرفته منتقدانه فکر کنه( تفکر پیرو) گروه دوم هم بظاهر ضد اینا هستند ولی همینند فقط صنمشون متفاوته. هر دو گروه هم حاضرند از عقده طرف مقابل هر حقی رو ناحق کنند و هر نا اخلاقی رو روا میدونن. الان شما فکر کن کشورهایی مثل لهستان که بیشترین جمعیت یهودی رو دارند ضد اسرائیل رای دادهاند حتی خود یهودیها میگن آقا این ره به ترکستان است بعد یک عده از ایرانی از بزرگترین وکلا و مردمی که خودشون یهودی هستند بیشتر صلاح مردم را میفهمند. کل گر طبیب بود سر گر خویش دوا نمودی
20
11
شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
david_02003 - هاسلت، بلژیک
دقت کنید به اسم ( نواف سلام، ) ؟؟؟؟؟ چه توقعی بجز این میشه داشت ، یک مسلمان افراطی رئیس دیوان بینالمللی دادگستری شده . این شخص و همه مسلمان های افراطی ، دیگه نگاه نمیکنند که حماس چه وحشی بازی درآورده و چه کشتاری کرده ، حتی به کودک شیرخواره هم رحم نکردند ، این مرتیکه هم مثل اونهاست .
3
22
شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۶
hiwa68 - رتردام، هلند
یک وکیل با عرضه نداریم که پولهای بلوکه شده ایران را مابین پناهنده های ایران تقسیم کنند.
0
2
شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان
“نواف سلام، رئیس دیوان بینالمللی دادگستری”. خودش گویاست.بوی تعفن اسلامگرایی و چپ انحرافی فاسد به مشام رسید. امثال جوزب بورل بیشرف که نماینده به مراسم تحلیف پزشکیان فرستاده با عنوان “حمایت از رئیس جمهور اصلاح گرای جدید!” در حالیکه حتی یک عقب افتاده هم میداند رئیس جمهور در آن رژیم فقط یک دکور ومامور فرمانهای خامنه ای است! این احکام نمایشی و بیفایده لست،با آمدن ترامپ،بساط این اراذل اوباش حماسی جمع میشه.و در اروپا هم تمایل به راست وکلی گرایی بجای چپ گلوبالیست انحرافی مارکسیستی بشدت افزایش یافته.
0
13
شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.