کشف کهن‌ترین نقاشی انسان به قدمت ۵۱ هزار سال در اندونزی

بی بی سی: محققان استرالیایی و اندونزیایی قدیمی‌ترین نمونه هنر غار که جهان واقعی را ترسیم می‌کند را در جزیره سولاوِسی اندونزی کشف کرده‌اند.

این نقاشی از یک خوک وحشی و سه چهره شبیه به انسان، حداقل ۵۱ هزار و ۲۰۰ سال قدمت دارد و پنج هزار سال قدیمی‌تر از کهن‌ترین اثر هنری غار است که تا پیش از این کشف شده بود.
این کشف نشان می‌دهد که تاریخ ظهور نشانه‌های خلاقیت هنری در انسان مدرن طولانی‌تر از تصورات قبلی است.

پروفسور مکسیم اوبرت از دانشگاه گریفیت در استرالیا به بی‌بی‌سی نیوز گفت که این کشف تصور ما از تکامل انسان را عوض می‌کند.

او گفت: «این نقاشی گویای سرگذشتی پیچیده است. این قدیمی‌ترین شاهد از داستانگویی است که در اختیار داریم. نشان می‌دهد که انسان‌ در آن زمان توانایی تفکر انتزاعی را پیدا کرده بود.»
این نقاشی در غارهای کارامپوانگ هیل در جزیره سولاوسی جنوبی کشف شداین نقاشی خوکی را که دهانش نیمه‌باز است و بی‌حرکت ایستاده و حداقل سه چهره شبیه انسان را نشان می‌دهد.

یکی از افرادی که بزرگتر از بقیه است دستانش را باز کرده و به نظر می‌رسد که یک چوب صاف را نگه داشته باشد.

نفر دوم درست جلو خوک ایستاده و سرش نزدیک پوزه خوک است. این نفر دومی هم انگار چوبدستی دارد، که یک سر آن ظاهرا با گلوی خوک در تماس است. نفر آخر ظاهرا کله‌پاست به طوری که پاهایش رو به بالا و باز است. او یک دست خود را دراز کرده و انگار که درحال لمس سر خوک باشد.

آدی آگوس اوکتاویان، کارشناس هنر صخره از سازمان نوآوری و تحقیقات ملی در جاکارتا، هدایت این تیم را به عهده داشت. او می‌گوید که روایت رویدادهای مرتبط همواره از اجزای مهم فرهنگ انسانی در اندونزی بوده است.

او گفت: «انسان‌ها از زمانی پیش از ۵۱ هزار و ۲۰۰ سال پیش داستان می‌گفتند، اما از آنجا که کلمات فسیل نمی‌شوند و اثری از آنها نمی‌ماند، فقط می‌توانیم به طور غیرمستقیم بر تصاویر صحنه‌های هنری تکیه کنیم و هنر سولاوسی اکنون قدیمی‌ترین شاهد این موضوع به فاصله زیاد در علم باستان‌شناسی است.»
الگوهای هندسی به قدمت بیش از ۷۵ هزار سال در جنوب آفریقا اولین شواهد از نقاشی است، اما معادل هنر بازنمایانه نیست
قدیمی‌ترین شواهد یک کار هنری در صخره‌های غار بلومبوس در جنوب آفریقا پیدا شده که قدمت آنها ۷۵ هزار تا ۱۰۰ هزار سال است. این‌ها شامل الگوهای هندسی است.

نقاشی تازه، در غار آهکی لینگ کارامپوانگ در منطقه ماروس-پانگ‌کِپ در سولاوسی جنوبی در زمره هنر بازنمایانه است، یعنی ارائه تصویری انتزاعی از جهان اطراف فرد یا گروهی که آن را خلق کرده‌اند.

در نتیجه به معنی تکاملی در فرآیند تفکر در گونه ما است که به ظهور هنر و علم منجر شد.

تا ده سال پیش، تنها شواهد هنر غار باستانی در جاهایی مثل اسپانیا و جنوب فرانسه قابل مشاهده بود که باعث این تصور در برخی شد که انفجار خلاقیت، و به تبع آن پیدایش دانش و هنری که امروزه می‌شناسیم، در اروپا آغاز شد.

اما کشف خطوط رنگی دست انسان در سولاوسی جنوبی در سال ۲۰۱۴ این دیدگاه را باطل کرد.

بعد در نوامبر ۲۰۱۸، در غار لوبانگ جرجی صالح در جزیره بورنئو اندونزی، دانشمندان قدیمی‌ترین اثر هنری بازنمایانه در آن زمان را پیدا کردند که تصور می‌شد بیش از ۴۰ هزار سال قدمت داشته باشد. این نقشی از یک حیوان ناشناخته بود.

پروفسور آدام بروم از دانشگاه گریفیت گفت که آخرین کشف از هنر غار در اندونزی، نقش مهم داستان‌سرایی در تاریخ هنر را روشن می‌کند.

«قابل توجه است که قدیمی‌ترین هنر غاری که تاکنون در سولاوسی پیدا کرده‌ایم شامل صحنه‌های قابل تشخیص است: یعنی نقاشی‌هایی که انسان‌ها و حیوانات را به گونه‌ای که با هم در تعامل هستند ترسیم می‌کند که می‌توانیم استنباط کنیم هنرمند قصد دارد نوعی روایت را بازگو کند.»
خطوط رنگی دست انسان در سولاوسی جنوبی در سال ۲۰۱۴ کشف شد
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.