لحظه آزادی آسانژ پس از خروج از دادگاهدولت کنونی استرالیا از پایان یافتن پرونده چهارده ساله آقای آسانژ استقبال کرد. دولت جدید استرالیا با هدف آزادی آقای آسانژ مذاکراتی را با دولت جو بایدن آغاز کرده بود.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بهار گذشته اعلام کرد که در حال بررسی درخواست استرالیا برای پایان دادن به پیگرد قانونی آسانژ است. دولت استرالیا نیز امروز اعلام کرد به شهروندانش کمک کنسولی میدهد.
روز گذشته جولیان آسانژ، بنیانگذار وبسایت افشاگر ویکیلیکس، پس از توافقی با آمریکا که به مبارزه او علیه استردادش به ایالات متحده پایان میداد، از زندان فوق امنیتی بلمارش بریتانیا آزاد شد.
این خبر واکنش گستردهای در رسانهها جهان داشت.
در دوران حبس در بریتانیا، آقای آسانژ و وکلایش، فرایندی حقوقی را برای عدم استرداد به ایالات متحده آغاز کرده بودند.
جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکیلیکس پس از آزادیچرا آمریکا به دنبال آسانژ بود؟ آقای آسانژ و وبسایت ویکیلیکس در سال ۲۰۱۰، ویدیویی از یک هلیکوپتر نظامی آمریکایی منتشر کرد که نشان میداد ۱۸ غیرنظامی در بغداد، در جریان عملیات نظامی کشته شدند.
ویکیلیکس همچنین چند هزار سند محرمانه را که چلسی منینگ، تحلیلگر سابق بخش اطلاعات ارتش آمریکا در اختیار آن قرار داده بود منتشر کرد.
این اسناد نشان میداد که ارتش ایالات متحده صدها غیرنظامی را در جریان حوادثی گزارش نشده در طول جنگ در افغانستان کشته است.
در سال ۲۰۱۹، وزارت دادگستری ایالات متحده افشای اطلاعات محرمانه از طرف ویکیلیکس را «یکی از بزرگترین تخلفات در ارتباط با اطلاعات طبقهبندی شده در تاریخ ایالات متحده» توصیف کرد.
وکلای دولت آمریکا گفتند که انتشار این اطلاعات پرسنل نظامی و اطلاعاتی ایالات متحده در افغانستان و عراق را در معرض «خطر آسیب جدی، شکنجه و حتی کشته شدن» قرار داده است.
آقای آسانژ تاکید داشته است که این اسناد فقط سوء استفاده جدی توسط نیروهای مسلح ایالات متحده را آشکار میکند و تشکیل پرونده علیه او انگیزه سیاسی دارد.
وکلای آقای آسانژ استدلال میکردند که اگر دادگاههای ایالات متحده موکل آنان را مجرم تشخیص دهند، ممکن است او را به ۱۷۵ سال حبس محکوم کنند. در مقابل، مقامات آمریکایی میگفتند که احتمالا مجازات او بین چهار تا شش سال زندان است.
مسیر بازگشت آسانژ