بسیاری از زنان به دلیل ابتلا به واژینیسموس، احساس شرم میکنندواژینیسموس یک بیماری زنانه است که بسیاری از زنان به دلیل احساس شرم، از بیان آن خودداری میکنند و همین، سبب مشکلات بسیاری بخصوص در روابط آنها با جنس مخالف میشود.
به گزارش WebMD، واژینیسموس زمانی رخ میدهد که عضلات واژن هنگام ورود چیزی مانند تامپون یا آلت تناسلی، فشرده یا اسپاسم میشوند. این عارضه میتواند از کمی ناخوشایند تا بسیار دردناک باشد.
واژینیسموس دو نوع است: اولیه و ثانویه. واژینیسموس اولیه زمانی است که فرد در هر بار ورود چیزی به واژن، مانند آلت جنسی درد داشته است. به این نوع، واژینیسموس مادامالعمر نیز گفته میشود. اما واژینیسموس ثانویه یا اکتسابی زمانی است که یک زن قبلاً بدون درد رابطه جنسی داشته است، اما بعد این کار، دشوار یا غیرممکن میشود.
یکی از علایم اولیه این بیماری، رابطه جنسی دردناک (دیسپارونیا) است. درد فقط با دخول اتفاق میافتد و معمولا پس از خروج از بین میرود. البته همیشه اینطور نیست.
بسیاری از زنانی که مبتلا به واژینیسموس هستند، هنگام گذاشتن تامپون یا معاینه لگن و یا انجام آزمایشهای تشخیصی مانند تست پاپ اسمیر در مطب پزشک نیز احساس ناراحتی میکنند. از علائم دیگر میتوان به ترس از درد، ترس از رابطه جنسی و از دست دادن میل جنسی اشاره کرد.
پزشکان دقیقاً نمیدانند که چرا واژینیسموس اتفاق میافتد. این بیماری معمولاً با اضطراب یا ترس از داشتن رابطه جنسی ارتباط دارد. اما همیشه مشخص نیست که کدام یک ابتدا رخ داده، واژینیسموس یا اضطراب. مشکلات بهداشتی دیگر مانند عفونتها و خشکی واژن نیز میتوانند باعث درد در رابطه جنسی شوند.
تشخیص و درمان قطعی واژینیسموس نیاز به معاینه لگن دارد. با این حال زنان مبتلا به واژینیسموس میتوانند با انجام تمریناتی در خانه بیاموزند که چگونه عضلات اطراف واژن خود را کنترل و آرام کنند.
توصیه میشود برای درمان این عارضه ابتدا تمرینات "کگل" را انجام دهید. این تمرینات شامل تقویت ماهیچههای لگن برای متوقف کردن بی اختیاری ادرار یا دفع بی اختیار گاز معده یا مدفوع است.
عضلات لگن و واژن را برای ۲ تا ۱۰ ثانیه منقبض و سپس آنها را شل کنید. هر بار این تمرین را تقریبا ۲۰ مرتبه انجام دهید. همچنین درباره این مسئله با پزشک متخصص صحبت کنید و از راهنماییهای حرفهای برای درمان این بیماری استفاده کنید.
معمولا وقتی پزشک به واژینیسموس مشکوک میشود، معاینه را تا آنجاییکه میتواند با ملایمت انجام میدهد. میتوانید از پزشک خود بخواهید که هر مرحله از معاینه را برای شما توضیح دهد. در طول معاینه اصولا پزشک شما به دنبال هر نشانهای از عفونت یا زخم است چرا که اگر دلیل جسمی وجود نداشته باشد پزشک برای رفع مشکلات روحی، شما را به روانپزشک یا روانشناس ارجاع میدهد.
+6
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.