مقام ارشد حماس: هیچ کس نمی‌داند که چه تعداد از گروگان‌ها زنده هستند

 تجمع بستگان و هواداران گروگان‌های اسرائیلی در تل آویو. نهم خرداد.صدای آمریکا: اسامه حمدان، یکی از مقامات ارشد حماس، می‌گوید که هیچکس نمی‌داند که چه تعداد از ۱۱۶ گروگان ربوده شده در حمله ۱۵ مهر این گروه شبه نظامی، هنوز زنده هستند.

شبه نظامیان حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، در جریان حملات ۱۵ مهر به جنوب اسرائیل ۱۲۰۰ تن را که اکثرا غیر نظامی بودند، کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

پیشتر گفته شده بود که هنوز بیش از ۱۰۰ گروگان در اسارت این گروه هستند. با این همه، اسرائیل از احتمال کشته شدن شماری از گروگان‌های در دست حماس سخن گفته است. نیروهای این کشور چند روز قبل ۴ گروگان را در غزه آزاد کردند.

اسامه حمدان در مصاحبه‌ای با شبکه «سی‌ان‌ان» که روز پنجشنبه ۲۴ خرداد، منتشر شد، در مورد گروگان ها گفت: «من هیچ نظری در این مورد ندارم. هیچ کس در این مورد نظری ندارد.»

حماس پیشتر در جریان مذاکرات به میانجی‌های بین‌المللی گفته بود که نمی‌تواند به درخواست اسرائیل برای آزادی ۴۰ گروگان در مرحله اول توافق، از جمله همه زنان، مردان بیمار و سالمندان، عمل کند، زیرا ۴۰ گروگانی که چنین معیارهایی را داشته باشند، در اختیار ندارد.

اسامه حمدان از رد شرایط آتش‌بس توسط این گروه دفاع کرد و خواستار آن شد که اسرائیل قبل از هرگونه مذاکره برای آزادی گروگان‌ها، با آتش‌بس کامل موافقت کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه گفت که انتظار ندارد در آینده نزدیک آتش‌بس و توافقی برای آزادی گروگان‌ها حاصل شود. او گفت حماس باید موضع خود را به پیشنهاد اسرائیل که مورد حمایت آمریکا است، نزدیک‌تر کند.

آقای بایدن در حاشیه اجلاس رهبران «گروه هفت» در ایتالیا در پاسخ به پرسش خبرنگاران که آیا به زودی توافق آتش‌بس حاصل خواهد شد، گفت: «نه» و افزود: «من امیدم را از دست نداده‌ام، اما سخت خواهد بود.»

او مسئولیت این وضع را بر عهده حماس دانست و اضافه کرد که این گروه مانعی بر سر راه توافق است.

گروه حماس از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان در فهرست تروریستی قرار دارد

رئیس جمهوری آمریکا در عین حال تاکید کرد که متعهد است به طرفین برای حصول توافق فشار بیاورد.

مذاکرات بر سر طرح پیشنهادی سه مرحله‌ای جو بایدن که در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید، پس از ارائه پاسخ حماس در روز چهارشنبه ۲۳ خرداد، متوقف شد.

آقای بایدن روز ۱۱ خرداد ضمن اعلام پیشنهاد سه مرحله‌ای خود برای برقراری آتش‌بس در جنگ غزه گفت: «زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است.»

این طرح شامل آزادی تدریجی گروگان‌های اسرائیلی در غزه و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی طی دو مرحله و آزادی زندانیان فلسطینی، بازسازی غزه و بازگرداندن پیکرهای گروگان‌های کشته شده در مرحله سوم است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، هم از تصمیم حماس برای ارائه «تغییرات متعدد» در این طرح ابراز ناامیدی کرد و برخی از آنها را «فراتر از مواضعی که حماس قبلا اتخاذ کرده بود» نامید.

او گفت: «برخی از تغییرات قابل اجرا هستند. برخی از آنها این چنین نیستند.»

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز در حاشیه اجلاس گروه هفت گفت: اسرائیل پشت پیشنهاد آتش‌بس در جنگ هشت ماهه در نوار غزه ایستاده و هدف این است که با رفع اختلاف‌ها با حماس به زودی توافق حاصل شود.

او از جامعه جهانی خواست بر حماس فشار بیاورد که این پیشنهاد را بپذیرد و از بن بست جلوگیری کند.
+1
رأی دهید
-33

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۱
    Homeland - هلسینکی، فنلاند

    به امید با خاک یکسان شدن کامل فلسطین ، چون این ملک رو شخم بزنی شلغم بکاری فایده ش بیشتره
    0
    21
    جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.