* معاون اجرایی بیت رهبری از سال ۱۳۸۰
* عضویت در دفتر آیتالله خامنهای و همکاری با سیدعلیاصغر میرحجازی از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۹
* عضو سپاه قدس در سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱
* فرمانده گشت ثارالله سپاه پاسداران از ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶
* حفاظت اطلاعات نیروی دریایی سپاه
* عضویت در سپاه پاسداران در سال ۱۳۶۳
* عضو گروه ضربت کمیته منطقه غرب تهران
آقای حقانیان که با عناوینی چون «سردار وحید» و «آقای وحید» در عرصه سیاست ایران شناخته میشود در یکی از مهمترین زمانهایی که ایفای نقش کرد، مراسم تنفیذ دور دوم ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بود که حکم تنفیذ را به آقای خامنهای تحویل داد تا او آن حکم را به محمود احمدینژاد تحویل دهد، در حالیکه این کار معمولا توسط رئیسجمهور قبلی یا رئیس مجلس خبرگان یا افرادی در ردههای مشابه انجام میگرفت.
اظهارات وحید حقانیان در سال ۱۳۹۶ در مورد اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی نیز جنجالی شد. آقای حقانیان از افراد منتقد پروژه مسکن مهر انتقاد کرده و گفته بود «خدا لعنت کند معاون اول رییس جمهور آقای جهانگیری، اولین تخم لق سیاسی را ایشان گذاشت». پس از آن برخی چهرههای سیاسی جمهوری اسلامی از این نحوه سخن گفتن آقای حقانیان انتقاد کرده بودند.
مسعود پزشکیان کیست؟* مسعود پزشکیان، متولد ۱۳۳۳ شهر مهاباد
* فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران
* نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در دورههای هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم بین سالهای ۱۳۸۷ تا امروز
* نایب رئیس اول مجلس از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹
* وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴
* معاون بهداشت و درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰
* رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۹
آقای پزشکیان پیش از این در سال ۱۳۹۲ نیز نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده بود که در آن انتخابات انصراف داد و شورای نگهبان صلاحیتش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را رد کرد.
چرا انتخابات زودهنگام برگزار میشود؟انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران پیش از موعد مقرر و در پی مرگ ابراهیم رئیسی برگزار خواهد شد. آقای رئیسی در سقوط بالگرد در ۳۰ اردیبهشت (۱۹ مه ۲۰۲۴) کشته شد.
مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در صورت مرگ رئیس جمهور، باید در مدت ۵۰ روز انتخابات ریاست جمهوری مجددا برگزار شود.
ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری تا ۱۴ خرداد (۳ ژوئن) ادامه خواهد یافت و پس از آن شورای نگهبان فرصت دارد در ۷ روز صلاحیتها را بررسی کند.
براساس جدول وزارت کشور ایران اسامی نهایی کاندیداهای تاییدشده در ۲۲خرداد (۱۱ ژوئن) اعلام خواهد شد.
پس از آن نامزدها ۱۵ روز برای کارزار انتخاباتی فرصت دارند. چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در هشتم تیر، (۲۸ ژوئن) برگزار خواهد شد.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران با شرایط خاص شورای نگهبان تایید صلاحیت میشوند. بسیاری از منتقدان میگویند این شورا در دورههای گذشته «سلیقهای» و همسو با منافع سیاسی گروهی مشخص اقدام به تایید یا حذف نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری کرده است.
در آخرین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰، شورای نگهبان صلاحیت تعداد زیادی از چهرههای سیاسی شناختهشده را رد کرد که محمود احمدینژاد، رئیس جمهور سابق، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور وقت و علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس هم در بین آنها بودند.
این انتخابات به قدری غیررقابتی بود که پس از ابراهیم رئیسی مجموع آرای باطله بیشتر از آرای نامزدهای دیگر بود.
آن دوره انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی پایینترین میزان مشارکت را داشتند.
قرار بود انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران در خرداد سال ۱۴۰۴ برگزار شود ولی به علت مرگ ابراهیم رئیسی، تیرماه امسال برگزار خواهد شد.
شرایط نامزدی چیست؟ستاد انتخابات وزارت کشور از کاندیداها خواسته «اگر حائز شرایط قانونی هستند» در این مدت برای ثبتنام اقدام کنند.
براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «کاندیداها هنگام ثبتنام باید رجل مذهبی، سیاسی، ایرانیالاصل، دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند.»
همچنین به جز محدودیت جنسیتی که برای کاندیداها در جمهوری اسلامی اعمال میشود، محدودیت سنی هم برای آنها در نظر گرفته شده و باید بین ۴۰ تا ۷۵ ساله باشند.