بی بی سی: حزب محافظهکار بریتانیا وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات سراسری ماه ژوئیه و باقی ماندن در قدرت، خدمت وظیفه اجباری را احیا کند.
در صورت عملی شدن این برنامه، هر جوان ۱۸ ساله، یا باید مدت یک سال کامل در نیروهای مسلح خدمت کند و یا هر ماه، در دو روز آخر هفته، برای کار اجتماعی در نهادهایی مثل آتشنشانی، پلیس و یا بهداشت و درمان ملی بریتانیا داوطلب شود.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا گفت این برنامه برای جوانان هدفی مشترک ایجاد خواهد کرد و باعث ایجاد حس افتخار در بریتانیا خواهد شد. حزب کارگر، بزرگترین حزب مخالف دولت در بریتانیا این طرح پیشنهادی را اقدامی «از سر استیصال» و «بدون پشتوانه مالی» توصیف کرد. تخمین زده میشود که عملی شدن این برنامه، بیش از ۳ میلیارد دلار در سال هزینه داشته باشد.
حزب محافظهکار در نظر دارد که اولین گروه از نوجوانان از سپتامبر ۲۰۲۵ بهطور آزمایشی در این طرح شرکت کنند.
این حزب گفته است که خدمت در نیروهای مسلح به جوانان این امکان را میدهد که از جمله در مورد امنیت سایبری، تدارکات و عملیات پشتیبانی بیاموزند.
بر اساس این طرح داوطلبانی که در ارتش خدمت نمیکنند، میتوانند در عوض ۲۵ روز در سازمانهایی مانند آتشنشانی، پلیس و بهداشت و درمان ملی بریتانیا فعالیت کنند.
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا گفت معتقد است که بازگرداندن خدمت وظیفه عمومی در بریتانیا به تقویت «روح ملی» که در دوره همهگیری کرونا شکل گرفت، کمک میکند.
آقای سوناک گفت: بریتانیا « کشور بزرگی است، اما نسلهایی از جوانان فرصت یا تجربهای را که شایسته آن هستند، نداشتهاند و نیروهایی وجود دارند که تلاش میکنند جامعه ما را در این شرایط نامطمئن جهانی که هر روز هم نامطمئنتر میشود، دچار دو دستگی کنند.»
نخست وزیر بریتانیا گفت که این اقدام به جوانان کمک میکند تا «مهارتهای دنیای واقعی را بیاموزند، کارهای جدید انجام دهند و به جامعه و کشورمان کمک کنند.»
محافظهکاران میگویند این اقدام همچنین کمک میکند تا اطمینان حاصل شود جوانانی که بیکار هستند، مشغول تحصیل و آموزش دیدن نیستند، یا در معرض خطر سوق داده شدن به سمت ارتکاب جرم و جنایت هستند، از « بیکاری و جرم و جنایت» دور شوند.
حزب محافظهکار بریتانیا معتقد است که خدمت اجباری «تجربه کاری ارزشمندی» را فراهم میکند و «علاقه جوانان را برای داشتن شغلهایی در بهداشت و درمان، خدمات عمومی، امور خیریه یا نیروهای مسلح بر میانگیزد.»
اما حزب محافظهکار توضیح نداده است که کسانی که از انجام خدمت وظیفه عمومی سر باز بزنند، با چه مجازات احتمالی مواجه خواهند شد. واکنش حزب کارگر سخنگوی حزب کارگر بریتانیا گفت برنامه اخیر مشابه طرحی است که دولت دیوید کامرون در سال ۲۰۱۰ مطرح کرده بود.
حزب کارگر میگوید: «این یک طرح نیست، این یک بازنگری است که میتواند میلیاردها پوند هزینه در بر داشته باشد و تنها به این دلیل مورد نیاز است که محافظهکاران نیروهای مسلح را به کوچکترین اندازه خود از زمان ناپلئون کاهش دادهاند.»
ریچارد فورد، سخنگوی امور دفاعی حزب لیبرال دموکرات هم حزب محافظهکار را به کاهش تعداد سربازان متهم کرد.
آقای فورد گفت: «اگر محافظهکاران در دفاع جدی بودند، به جای نابود کردن نیروهای مسلح حرفهای ما، برنامه تعدیل و کاهش این نیروها را متوقف میکردند.»
او افزود: « نیروهای مسلح ما زمانی مایه غبطه جهانیان بودند. اما دولت محافظهکار تعداد نیروها را کاهش داده و در حال برنامهریزی برای کوچکتر کردن ارتش است.»
انجام خدمت وظیفه عمومی در بریتانیا در سال ۱۹۴۷ پس از جنگ جهانی دوم، و در زمان دولت کلمنت اتلی، نخستوزیر از حزب کارگر آغاز شد که بر اساس آن مردان بین ۱۷ تا ۲۱ سال باید به مدت ۱۸ ماه در نیروهای مسلح خدمت میکردند.
این خدمت اجباری در سال ۱۹۶۰ خاتمه یافت.
تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله سوئد، نروژ و دانمارک در حال حاضر نوعی خدمت اجباری برای نیروهای مسلح خود دارند.
خدمت اجباری مستلزم این است که مردان و زنان جوان برای مدت محدودی با لباس فرم خدمت کنند. این بدان معنی است که بخشی از جمعیت آموزش نظامی دیدهاند و در صورت وقوع جنگ میتوانند به واحدهای ذخیره اختصاص داده شوند.
تعداد نیروهای ارتش بریتانیا از بیش از صد هزار در سال ۲۰۱۰ به حدود ۷۳ هزار در ژانویه ۲۰۲۴ کاهش یافته است.
+10
رأی دهید
-22
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
در هر کشوری، هستند جوانهایی (بهویژه پسرها)، که عشق کارهای جنگی و امثال آنرا دارند، - دلشان میخواهد که تکاور شوند، دلشان میخواهد که عضو تیمهای حفاظتی و امنیتی شوند، دلشان میخواهد که در ارتش باشند، - خب در چنین حالتی، کشورها باید سربازی اجباری را لغو کنند، و برنامهی سربازی دلبخواهی را ایجاد نمایند، تا چنین جوانانی، اول جذب دورهی آموزشی خدمت سربازی شوند، با تکنیکهای اسلحه و کار با لوازم فناوری جنگی آشنا شوند، تا سپس بتوانند تقسیم برای کار در ارتش، یا تیمهای محافظتی و امثال آن گردند، - و همچنین، دولت باید به این جوانان داوطلب برای خدمت سربازی، از همان اپتدای ورود ایشان به خدمت سربازی، حقوق بدهد، - یعنی بهجای اینکه از جانب دولت کلی پول خرج خدمت سربازی اجباری شود، -و تازه کلی هم جوانانی که علاقه به فضای جنگ و ارتش ندارند سرخرده و دارای اثرات منفی فضای ارتش شوند-، آن جوانانی که اهل و داوطلب هستند، بییاند، و پول هم بگیرند، تا سپس، ساختار نظامی-ارتشی-امنیتی کشور را در دست بگیرند. بازده این سیستم، بسیار بالاتر از سیستم سربازی اجباری خواهد بود.
0
1
دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.