یورونیوز: دادههای بهدستآمده توسط «مرکز مطالعات پیشرفته دفاعی» با همکاری چندین رسانه بین المللی نشان میدهد که افراد مرتبط با گروههای مورد تحریم آمریکا، مانند حزبالله و شورشیان حوثی، املاک و مستغلاتی را در دبی خریداری کردهاند.
این اطلاعات که از طریق یک تحقیق مشترک شامل ۷۴ سازمان رسانهای در ۵۸ کشور به دست آمده است، حاکی از شکاف احتمالی در اجرای تحریمها است که زمینه را برای پولشویی و تامین مالی تروریسم تسهیل میکند.
بی ثباتی در خاورمیانه که با درگیریهایی مانند جنگ اسرائیل و حماس و تنش بین اسرائیل و ایران تشدید شده است، به فعالیت بیشتر گروههایی مانند حزب الله و حوثیها کمک کرده است. چگونگی جمعآوری اطلاعات تحقیقات در مورد بازار املاک و مستغلات دبی در سپتامبر ۲۰۲۳ به همراه دادههای به دست آمده از مرکز مطالعات پیشرفته دفاعی (C4ADS) آغاز شد. سپس این اطلاعات با یک وبسایت اقتصادی نروژی (E24) و پروژه گزارشدهی جرایم و فساد سازمانیافته (OCCRP) به اشتراک گذاشته شد.
در ادامه از رسانههای متعددی در جهان برای انجام تحقیقات مشترکی در اینباره دعوت شد. از جمله این رسانهها روزنامه لوموند از فرانسه، تایمز از بریتانیا، اشپیگل از آلمان و کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران بودند.
داده های فاش شده صدها هزار ملک خریداری یا اجاره شده در دبی بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی را شامل می شود. بزرگترین خریداران وابسته به حزب الله ارقام قابلتوجه در این دادهها مربوط بهیک توسعهدهنده املاک و مستغلات به نام «ادهم حسین طباجه» است که گفته میشود با حزبالله مرتبط است. «علی البنای»، یک سرمایهگذار دیگر مستقر در قطر است که از عملیات حزبالله حمایت میکند.
گمان میرود که طباجه که در سال ۲۰۱۵ تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته است، حداقل یک ملک بزرگ در حومه شهری در امارات عربی متحده به نام خود داشته باشد.البنای به یک شبکه مالی حامی حزب الله متصل است که در چندین کشور از جمله امارات، لبنان، قطر، ایران، کویت، بحرین، عربستان سعودی و ترکیه فعالیت می کند.
«علی عسیران» که به اتهام تسهیل پولشویی برای حزب الله از طریق کسب و کارهای هنری تحت تحریم قرار گرفته بود، به عنوان مالک ملکی در برج خلیفه دبی، بلندترین آسمان خراش جهان، معرفی شده است.
تحقیقات نشان می دهد که بیش از ۲۰۰ فرد، از جمله افرادی که تحت تحریم های ایالات متحده هستند، احتمالاً املاک و مستغلات در دبی خریداری کرده اند. سفارت اسلو امارات بر تعهد خود به حفاظت از یکپارچگی سیستم مالی جهانی و همکاری با شرکای بین المللی برای مبارزه با تامین مالی غیرقانونی تاکید کرد. قوانین سختگیرانه اما گزینشی جودی ویتوری، استاد دانشگاه جورج تاون که در زمینه فساد و جرایم مالی متخصص است، خاطرنشان کرد: «به نظر میرسد مقررات مالی سختگیرانه دبی دارای استثناهایی است که اغلب به دلیل مزایای آن نادیده گرفته می شود.»
در مارس ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا امارات عربی متحده را در کنار ایران، کره شمالی و پاناما به عنوان «کشورهای ثالث پرخطر» برای پولشویی طبقه بندی کرد.
علیرغم برخی بهبودها، پارلمان اتحادیه اروپا در ماه آوریل تصمیم گرفت تا نام امارات عربی متحده را همچنان در لیست پرخطر حفظ کند، آنهم به دلیل کوتاهیهای مداوم در اقدامات ضد پولشویی.
عدم وجود هرگونه مالیات بر فروش املاک و مستغلات در امارات بسیاری از سرمایه گذاران خارجی را به خود جذب کرده است. ورود ثروتمندان روس به بازار خرید ملک در دبی وجود نظارت ضعیف در سالهای اخیر باعث ورود روسهای ثروتمندی که هدف تحریمها قرار گرفتهاند نیز شده است. یکی از افرادی که در این گزارش نام برده شده روسلان بایساروف، تاجر نزدیک به رمضان قدیروف، رهبر چچن است.
یکی دیگر از چهره های برجسته الکساندر بورودای است که زمانی خود را به عنوان نخست وزیر جمهوری خودخوانده خلق دونتسک معرفی کرده بود. روسیه این منطقه از اوکراین را در سال ۲۰۲۲ میلادی ضمیمه خاک خود کرد.
+1
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.