دانشگاه خواجه‌نصیر: تشکیل گروه‌های مجازی بالای ۱۰۰ نفر باید با مجوز باشد

 تحصن دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ (آرشیو)صدای آمریکا: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی قوانین محدود‌کننده بیشتری را برای دانشجویان وضع کرده است که بر اساس آن، تشکیل گروه‌های مجازی بالای ۱۰۰ نفر مستلزم دریافت مجوز «کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی» شده است.

این دانشگاه همچنین گفته است: «هرگونه عضویت در کانال‌های غیرمجاز منجر به اعمال تنبیه‌هایی طبق شیوه‌نامه انضباطی خواهد شد.»

خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت با انتشار این خبر به نقل از دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی نوشته است که در حال حاضر هیچ کدام از گروه‌های دانشجویی که در فضای مجازی فعال هستند، مجوز قانونی ندارند.

این دانشگاه دلیل اعمال این محدودیت را سوء‌استفاده «برخی از فضای به‌وجود آمده» در «هتک حرمت افراد» و انتشار «مطالب و محتوای بسیار نامناسب در شبکه‌های اجتماعی» عنوان کرده است. مقامات این دانشگاه همچنین ادعا کرده‌اند که این تصمیم پس از انتقادهای «دانشجویان، والدین، اساتید و دلسوزان،» گرفته شده است.

از آغاز اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نقش فعالی در اعتراضات داشتند و بارها برای حمایت از حقوق خود نیز دست به اعتراض و اعتصاب زده‌اند.

دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر طوسی در گزارشی از سرکوب این دانشگاه در ۱۶ آذر سال ۱۴۰۱ خطاب به مقامات دانشگاه نوشتند: «بارها سرکوب شدیم، بارها جنگیدیم و بارها حقمان را از شما گرفتیم. ما برای گرفتن حقمان یک لحظه آرام نمی‌شینیم و از هر راهی برای پس گرفتن حقمان استفاده خواهیم کرد ولو به قیمت جانمان باشد.»

فشارها و دخالت نهادهای امنیتی حکومت ایران در دانشگاه‌ها و همچنین برخورد با اساتید و دانشجویان معترض از شهریور ماه ۱۴۰۱ به بعد و پس از آغاز اعتراضات سراسری شدت بیشتری گرفت.

«شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه انضباطی دانشجویان کشور» با تعیین «۲۰ شیوه تنبیهی» و امضای وزیران علوم و بهداشت جمهوری اسلامی، آذر ماه سال ۱۴۰۱ در اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» به دانشگاه‌های کشور ابلاغ شد.

در مقدمه این شیوه‌نامه آمده است: «کمیته انضباطی دانشجویان» به عنوان «مرجع رسیدگی به تخلفات دانشجویان» موظف است با تاکید بر «موازین شرعی، اخلاقی، قانونی و حقوقی» به تخلفات رسیدگی کند.

روزنامه «هم‌میهن» در آذر ماه سال ۱۴۰۲ گزارش داد که با تصویب آیین‌نامه کمیته انضباطی دانشگاه، سرکوب دانشجویان شدت یافته و فضای دانشگاه‌ها ملتهب است.

یک مقام صنفی آموزش عالی در ایران چندی پیش گفت که «دخالت‌های دولت در دانشگاه زیاد شده» و «این وزارت کشور است که به دانشگاه دستور می‌دهد.»

کارن ابری‌نیا، دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه به وب‌سایت «خبرآنلاین» گفت: «محدودیت‌های ایجاد شده و مسائل امنیتی که بر دانشگاه‌ها حاکم شده از طرف وزارت کشور و شورای امنیت کشور است، در این وضعیت می‌شود گفت وزارت علوم هیچ نقشی ندارد.»

این مقام صنفی در بخشی از سخنانش درباره «محدودیت‌ها و محرومیت‌ها» گفت که در سال ۱۴۰۲ این محدودیت‌ها شامل «حدود ۲۰۰ استاد دانشگاه شده است و نزدیک به ۲۵ استاد از دانشگاه اخراج شدند.»

در یکی دیگر از موارد تازه تشدید سخت‌گیری‌ها بر فعالیت دانشجویان از جمله در فضای مجازی، کانال تلگرامی «دانشجویان متحد» اعلام کرد که در ماه‌های گذشته حداقل ۵ دانشجو با اتهاماتی مربوط به فعالیت در شبکه‌های اجتماعی در «کمیته انضباطی» تفهیم اتهام شدند.

براساس اعلام این مجموعه دانشجویی، مستندات پرونده‌ها شامل «اسکرین‌شات‌هایی از توییت‌ها» و تصاویر شخصی آنها بوده است.

همچنین گزارش‌هایی مبنی از مجازات دانشجویانی که به نقض حقوق خود معترض بوده‌اند منتشر می‌شود که اخراج دانشجوی معترض دانشگاه تربیت‌مدرس از خوابگاه یکی از تازه‌ترین این موارد است.

به گزارش کانال تلگرامی «دانشجویان پیشرو»، احمد پیروزنیا، دانشجوی دکترای ادبیات دانشگاه تربیت مدرس از سوی کمیته انضباطی به ممنوعیت از خوابگاه به صورت دائمی، ممنوعیت غذا به صورت دائمی، ممنوعیت از وام به صورت دائمی و و ممنوعیت از تحصیل به مدت ۶ ماه محکوم شد و در نهایت خوابگاه را ترک کرد
+4
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.