بی بی سی: مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت قاطع خواهان تشکیل کشور مستقل فلسطینی شده و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از برنامه چند کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن آن خبر داده است. همزمان دبیرکل سازمان ملل نسبت به وضعیت «فاجعه بار» رفح هشدار داده است.
مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه با تصویب قطعنامهای از شورای امنیت خواست تا با نظر مثبت درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطینی را بازنگری کند و فلسطین را به عنوان صد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل به رسمیت بشناسد.
از میان ۱۹۳ عضو سازمان ملل ۱۴۳ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند.
پیش از این درخواست تشکیلات خودگردان برای عضویت کامل در سازمان ملل با وتوی آمریکا در شورای امنیت ناکام مانده است.
فلسطینیان از سال ۲۰۱۲ دارای وضعیت ناظر غیرعضو بودهاند که از حقوقی کمتر از یک عضو کامل برخوردار است.
در مورد عضویت یک کشور تنها شورای امنیت سازمان ملل میتواند تصمیم گیری کند.
قطعنامه روز جمعه سازمان ملل حقوق بیشتری به فلسطینیان در این نهاد جهانی میدهد و به آنها اجازه می دهد تا به طور کامل در بحث ها شرکت کنند، مواردی را به عنوان دستور کار پیشنهاد دهند و نمایندگان خود را در کمیته ها انتخاب کنند.
با این حال هنوز هم حق رای دادن نخواهند داشت، موردی که مجمع عمومی سازمان ملل قدرت اعطای آن را ندارد و باید توسط شورای امنیت حمایت شود.
در همین حال امروز جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفت که اسپانیا، ایرلند، اسلوونی و احتمالا شماری دیگر از کشورهای اروپایی در حال برنامهریزی برای به رسمیت شناختن «کشورمستقل فلسطین» در ۲۱ ماه مه هستند.
آقای بورل شب گذشته در سخنانی در رادیواسپانیا گفت اگر چه این اقدام چیزی را در صحنه نبرد تغییر نمیدهد، اما این اقدامی نمادین است که اراده برای وجود یک «کشورمستقل فلسطین» را به رسمیت میشناسد.
پاسخ او به سوالی که آیا ۲۱ ماه مه زمانی است که اسپانیا و ایرلند و سایر کشورهای اتحادیه اروپا «کشورمستقل فلسطین» را به رسمیت میشناسند، مثبت بود و به کشور اسلوونی هم اشاره کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «این یک عمل نمادین با ماهیت سیاسی است.»
آقای بورل افزود احتمالا بلژیک و سایر کشورها هم از چنین تصمیمی پیروی خواهند کرد.
رابرت گلوب، نخست وزیر اسلوونی هم اوایل این هفته گفت که کشورش تا اواسط ژوئن، «کشورمستقل فلسطین» را به رسمیت خواهد شناخت.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا هم در ماه مارس گفت که اسپانیا، ایرلند به همراه اسلوونی و مالت توافق کردهاند که اولین گامها را برای به رسمیت شناختن «کشورمستقل فلسطین» بردارند و راه حل دو کشوری را برای برقراری صلح پایدار ضروری میدانند.
این اقدامی است که اسرائیل همواره با آن مخالفت کرده است.
از سال ۱۹۸۸، ۱۳۹ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل «کشورمستقل فلسطین» را به رسمیت شناختند. هشدار گوترش در مورد حمله زمینی اسرائیل به رفح آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل هشدار داده که حمله زمینی اسرائیل به رفح به «فاجعه انسانی بزرگی» منجر خواهد شد و تلاشها برای حمایت از مردم را که در شرایط قحطی قرار دارند، متوقف میکند.»
او پس از ترک مذاکرات آتشبس در قاهره با تکرار درخواستهای خود برای آتشبس گفت: «ما فعالانه با همه دست اندرکاران برای از سرگیری ورود ابزار و وسایل لازم برای نجات جان انسانها از جمله سوخت از طریق گذرگاههای رفح و کرم شالوم در حال کار هستیم.» پس از تخلیه ناگهانی بزرگترین بیمارستان رفح در روز سهشنبه، این شهر در حال حاضر تنها ۲ بیمارستان نیمه فعال داردوضعیت نابسامان بیمارستانها در رفح هرچند اسرائیل هنوز یک تهاجم زمینی تمام عیار به شهر رفح را آغاز نکرده، اما خدمات و امکانات پزشکی در این شهر به شدت کاهش یافته است.
پزشکان در این شهر میگویند که پس از آغاز عملیات «محدود» ارتش اسرائیل علیه حماس در حومه شرقی رفح از روز دوشنبه، بیش از یک میلیون نفر که در این شهر جنوبی نوار غزه پناه گرفته بودند، در خطر محرومیت از مراقبتهای بهداشتی قرار دارند.
بزرگترین بیمارستان از سه بیمارستان نیمه فعال شهر، به نام ابویوسف النجار، روز سهشنبه پس از دریافت دستور تخلیه و درگیری در نزدیکی آن، به سرعت تخلیه شد.
بخش دیالیز این بیمارستان، تنها بخش دیالیز فعال در نوار غزه بود، که راه نجاتی برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیه بود.
پیشروی نیروهای زمینی اسرائیل در شهر خانیونس هم موجب عدم دسترسی به بیمارستان اروپایی که بیماران نیازمند به جراحی فوری در آن بستری بودند، شده است.
در کنار آن گذرگاههای مرزی رفح و کرم شالوم نیز بسته شده و امکانات درمانی و بیمارستانی دیگر وارد نوار غزه نمیشود.
همزمان با این مسائل زایشگاه امارات در رفح که روزانه مشغول به دنیا آوردن دهها نوزاد است و بیمارستان تخصصی کویت با کمبود ظرفیت، پرسنل و تجهیزات و خدمات اضطراری مواجه هستند.
یکی از پزشکان این بیمارستان که قبل از جنگ تنها چهار تخت مراقبتهای ویژه داشت میگوید وضعیت در آنجا «به تمام معنا فاجعه بار» است. بیمارستان تخصصی کویت با وجود کمبود تخت، پرسنل و تجهیزات، شاهد افزایش تعداد بیماران بوده استروز دوشنبه ارتش اسرائیل به همه ساکنان مناطق شرقی رفح گفت برای امنیتشان منطقه را ترک کنند و به سمت «منطقه بشردوستانه گسترده» که از نزدیکی المواصی تا دیرالبلاح امتداد دارد، حرکت کنند. اسرائیل اعلام کرده در آنجا بیمارستانهای صحرایی، چادرها و کمکها وجود خواهد داشت.
دکتر جمال الحمس، مدیر یکی از بیمارستانهای رفح به بی بی سی عربی گفت: «آنها باید کجا بروند؟ قرار بود چادرها و سایر لوازم در مناطق امن تهیه شود که این کار انجام نشده است.»
صدها هزار کودک که در رفح پناه گرفتهاند، مجروح، بیمار و یا دچار سوءتغذیه هستند و آسیب دیده یا با معلولیت زندگی میکنند.
سازمان پزشکان بدون مرز روز چهارشنبه گفت که تیمهای این سازمان در حال ترخیص بیماران از بیمارستان صحرایی اندونزی در رفح که مخصوص ارائه مراقبتهای پس از عمل بود، هستند.
فعالیتهای کلینیک دیگر پزشکان بدون مرز در الشبوره نیز به حالت تعلیق درآمده و این نهاد آن را اقدامی «فاجعه بار» توصیف کرده است.
این گروه پزشکی همچنین اعلام کرد که فعالیتهای خود در زایشگاه امارات را به مقامات بهداشتی غزه واگذار میکند.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز پنجشنبه شب گفت که نیروهای این کشور به عملیات علیه «اهداف تروریستی و قاچاق سلاح در منطقه شرق رفح» ادامه میدهند.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که روز چهارشنبه گذرگاه کالایی کرم شالوم را برای کمکهای بشردوستانه بازگشایی کرده است، اما سازمان ملل میگوید درگیریها باعث شده است که استفاده از این گذرگاه غیرممکن باشد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده در صورت نرسیدن سوخت به بیمارستانهای رفح و جنوب غزه در چند روز آینده، همه آنها مجبور به توقف خدماتشان خواهند شد. واکنش نتانیاهو به متوقف کردن ارسال سلاح از سوی آمریکا بعد از آنکه آمریکا هشدار داد در صورت تهاجم تمام عیار اسرائیل به رفح در غزه ممکن است ارسال سلاح به این کشور را متوقف کند، بنیامین نتانیاهو پاسخ داده است که اگر لازم باشد اسرائیل «تنها میایستد.»
نخست وزیر اسرائیل گفت: «اگر لازم باشد... تنها میایستیم. من گفتهام که اگر ضروری باشد با پنجههایمان میجنگیم.»
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، پیشتر گفت که در صورت تهاجم مستقیم ارتش اسرائیل به رفح، او برخی سلاحها از جمله گلولههای خمپاره را به اسرائیل صادر نخواهد کرد.
با این حال آقای نتانیاهو در روز پنجشنبه با اشاره به جنگ ۱۹۴۸ هشدارهای بزرگترین متحد خود را رد کرد.
او گفت: «در جنگ استقلال که ۷۶ سال قبل روی داد، ما با شمار کم در مقابل شمار زیاد ایستادیم. ما سلاح نداشتیم. اسرائیل با تحریم تسلیحاتی روبرو بود، اما با روحیه قوی، فداکاری و اتحاد میان خود پیروز میدان بودیم.»
آقای بایدن روز چهارشنبه به سیانان گفت که از بمبهای آمریکا برای کشتن غیرنظامیان فلسطینی استفاده شده است.
او گفت: «اگر آنها وارد رفح شوند، من سلاحهایی را که به طور سنتی برای مقابله با رفح مورد استفاده بوده، تامین نخواهم کرد.» سازمان ملل میگوید ۸۰ هزار نفر از رفح گریختهانداز دیروز تانکهای اسرائیلی در نزدیکی مناطق مسکونی رفح مستقر شدهاندسازمان ملل روز گذشته اعلام کرد از روز دوشنبه بیش از ۸۰ هزار نفر شهر رفح در جنوب غزه را ترک کردهاند.
این درحالی است که از دیروز و در میان بمبارانهای مداوم تانکهای اسرائیلی در نزدیکی مناطق مسکونی رفح مستقر شدهاند.
گروههای مسلح فلسطینی گفتهاند که نیروهای اسرائیلی را در شرق این ناحیه هدف قرار دادهاند.
ارتش اسرائیل گفته که نیروهای زمینی آن در حال «فعالیت هدفمند» در شرق رفح هستند.
سازمان ملل همچنین هشدار داد که مواد غذایی و سوخت رو به اتمام است، چون کمکهای لازم از طریق گذرگاههای مجاور دریافت نمیشود. سازمان ملل گفت که رسیدن کارکنان و کامیونهایش به گذرگاه بازگشایی شده کرم شالوم با اسرائیل بسیار خطرناک است.
نیروهای اسرائیلی به تازگی در آغاز عملیات خود گذرگاه رفح با مصر را بستند.
+43
رأی دهید
-63
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۹
PERTAPANI - بن، آلمان
آمریکا داره همون بلایی رو سر نتانیاهو میآره که سر شاه آورد اول حمایتش رو قطع میکنه بعد از پشت بهش خنجر میزنه!! اسرائیل باید خیلی مواظب پشت سرش باشه و زیادی به آمریکایی ها اعتماد نکنه
2
7
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۸
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
که چی بشه
5
2
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.