تجاوز چهار مرد افغان به یک پسر ۱۶ ساله؛ حضور روزافزون مهاجران غیرقانونی، آتش زیر خاکستر

اتباع افغانستان با لباس فرم نظامی و پرچم فاطمیون در مراسم «روز قدس»کیهان لندن: چهار تبعه افغانستان به سراغ نوجوانی ۱۶ ساله که در زمین فوتبالی در نزدیکی مصلای تهران مشغول بازی بود رفتند، بر روی او چاقو کشیدند و با تهدید او را سوار موتور کردند؛ به باغی در حاشیه تهران بردند و به او تجاوز کردند.

به گزارش روزنامه «اعتماد»، عصر بیستم شهریور سال گذشته پسری ۱۶ ساله به نام «هانی» همراه پدرش به پلیس مراجعه کرد و گفت مورد تجاوز قرار گرفته است. او به مأموران گفت: «من در زمین فوتبالی در نزدیکی مصلا مشغول بازی بودم که چهار مرد جوان با موتور سراغم آمدند. آنها که به نظر می‌رسید افغان هستند روی من چاقو کشیدند و با تهدید مرا سوار موتور کردند و به باغی در حاشیه تهران بردند و تجاوز کردند. وقتی به خانه رفتم آنقدر حالم بد بود که پدرم متوجه همه چیز شد.»

وقتی پسر نوجوان در پزشکی قانونی مورد معاینه قرار گرفت تأیید شد که مورد تجاوز قرار گرفته است. مأموران به ردیابی چهار متهم پرداختند و با نشان‌هایی که پسر نوجوان از موتور آنها داده بود، دو نفر از متهمان ردیابی و بازداشت شدند، اما ادعا کردند پسر نوجوان را نمی‌شناسند و او را آزار نداده‌اند.

در جلسه تحقیق که در شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد پسر نوجوان که همراه پدرش به دادگاه آمده بود، گفت: «دو متهم حاضر در دادگاه همان کسانی هستند که بدون توجه به التماس‌هایم مرا آزار دادند. آنها تهدیدم کردند اگر به کسی حرفی بزنم بار دیگر سراغم می‌آیند و اینبار مرا می‌کشند.»

با این حال، دو متهم جرم‌شان را گردن نگرفتند و مدعی شدند دو همدست فراری‌شان مرتکب این تجاوز  شده‌اند و آنها بی‌گناه هستند و حالا هم نشانی از آنها ندارند و نمی‌دانند به کجا فرار کرده‌اند.

با تکمیل تحقیقات قرار است پرونده دو متهم افغان در دادگاه کیفری یک استان تهران رسیدگی شود. این در حالیست که پسر ۱۶ ساله درخواست اعدام متهمان را مطرح کرده و گفته حاضر به گذشت نیست.

این نخستین بار نیست که یک شهروند ایرانی در ایران از سوی اتباع افغانستان مورد تجاوز قرار می‌گیرد. پیش از این  خبرهای متعددی از موارد قتل، آزار جنسی، تجاوزهای فردی و گروهی و سرقت از شهروندان ایرانی توسط اتباع افغانستانی ساکن شهرهای مختلف کشور در رسانه‌های داخلی منتشر شده است.

قتل داریوش مهرجویی فیلمساز، نویسنده و کارگردان ایرانی و همسرش وحیده محمدی‌فرد در شامگاه یکشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۲توسط چهار تبعه افغانستانی،یکی از آخرین این موارد بود که در رسانه‌ها و افکار عمومی، رد پای پیامدهای حضور  اتباع افغانستان را در پرونده‌های خشونت و قتل پررنگ‌تر کرد.

این مسائل بارها از زبان برخی مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز مطرح شده است. در همین ارتباط، روزنامه اینترنتی «فراز» در  ۲۶ امرداد سال گذشته، روایت تکان‌دهنده‌ای از دزدیدن دختران و اموال مردم توسط افغان‌ها را به نقل از  قربانعلی صلواتیان مدیر اجرایی بخشی از دیوار مرزی ایران و افغانستان منتشر کرد.

وی در این گفتگو با بیان اینکه قبل از دیوارکشی در این منطقه اتفاق‌های بدی در حال رخ دادن بود توضیح داده بود: «روز و شب از آن طرف مرز می‌‌آمدند و مردم را به اسارت می‌بردند و باج می‌گرفتند. تقریبا می‌توان گفت تمام پرایدهای سرقتی ایران از مرز زابل، منطقه «میلک» به افغانستان می‌رفت و به رایگان فروخته می‌شد. حجم عظیمی از تردد کالای قاچاق از افغانستان به ایران و برعکس از ایران به افغانستان از این مسیر صورت می‌گرفت.»

صلواتیان در ادامه گفته بود: «در حال حاضر  از بخش‌هایی که دیوارکشی است، نمی‌توانند بیایند. ما یک بخشی در آنجا داریم که قبلا می‌آمدند از روستاها و شهرها مردم را گروگان می‌گرفتند، دخترهای مردم را می‌برند، اموال مردم را به سرقت می‌بردند؛ یک ناامنی غیرقابل وصفی وجود داشت. با وجود این دیوار حداقل امنیت این طرف دیوار ایجاد کرده است و آن بحران‌های بسیار بسیار بد و شرم‌آور دیگر وجود ندارد.»

از سوی دیگر، گذشته از جرائم کیفری، حضور اتباع افغانستانی در مراسم رسمی و راهپیمایی‌های حکومتی نشان می‌دهدکه رژیم از حضور آنها که بخشی ناشی از مهاجرت بی‌رویه و بخشی دیگر «واردات» عمدی توسط خود حکومت است،  به سوء استفاده‌های چندمنظوره‌ می‌پردازد؛ از سیاهی‌ لشکر و ابزاری در خدمت تبلیغات سیاسی و مذهبی گرفته تا  نیروهایی که برای تقویت دستگاه سرکوب رژیم علیه مردم ایران به استخدام آن آمده‌اند. اعزام «کودک‌سربازان افغانستانی» به سوریه توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «لشکر فاطمیون» نیز بخشی از این برنامه سازمانیافته به شمار می‌روند.

شواهد نشان می‌دهند مهاجران افغانستانی ساکن ایران و آندسته از اتباع افغانستان که برای پناهندگی یا کار یا عبور از ایران به هدف رفتن به کشورهای دیگر به ایران سفر کرده بودند بیشترین اعضای لشکر «فاطمیون» را تشکیل می‌داده‌اند.

اگرچه تعداد دقیق کودک‌سربازان عضو «فاطمیون» روشن نیست اما شواهد متقن و معتبری وجود دارد که نشان می‌دهند سپاه پاسداران از کودکان زیر ۱۸ سال و حتا زیر ۱۵ سال به عنوان سرباز برای پیوستن به «فاطمیون» و حضور در جنگ سوریه استفاده کرده است.

سیل عظیم مهاجران در سال‌های  گذشته از افغانستان به ایران پیامد‌های بسیاری داشته است. ازدواج اتباع افغان با دختران ایرانی فقط یکی از این پیامدهاست که حالا تا جایی پیش رفته که واکنش مسئولان را هم به دنبال داشته است.

تعداد مهاجران افغانستانی ساکن ایران به علت ورود غیرقانونی و قانونی این مهاجران به کشور، بطور دقیق، عملا غیرممکن است. پیشتر در فروردین ۱۴۰۱ روزنامه «جمهوری اسلامی» در گزارشی انتقادی و براساس آمارهای میدانی، جمعیت اتباع افغان‌ستانی در ایران را  ۸ میلیون تن اعلام کرده و‌نوشته بود که هر روز حدود ۱۰ هزار نفر به صورت غیرقانونی و قانونی وارد مرزهای ایران می‌شوند.

این روزنامه درباره تغییر ترکیب جمعیتی برخی استان‌ها و ورود وابستگان طالبان به ایران در پوشش مهاجران هشدار داده بود.

گفته می‌شود که در چند سال اخیر عده‌ای از اتباع برای گرفتن اقامت اقدام به ازدواج صوری با دختران ایرانی کرده‌اند. ازدواج‌هایی که سرنوشت تاریکی را برای دختران ایرانی رقم زده است. چرا که این این اتباع پس از ازدواج یا اقدام به ترک کشور کرده‌اند یا زنان ایرانی را همراه با فرزندان با خود به افغانستان بردند.

این همه در حالیست که چندی پیش طرح قسطی سپرده‌گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی اتباع خارجی نیز بدون سر و صدا به اجرا درآمده است.

بر اساس این طرح، اتباع خارجی با سرمایه‌گذاری ۱۰۰میلیون تومان (۱۶۰۰یورو) در بانک ملی دو استان گلستان و «خراسان رضوی» و‌ ۱۵۰ میلیون تومان در بانک ملی استان تهران دفترچه اقامت دریافت می‌کنند. مبلغی که با قسط‌های ۱۰ ماهه و ۲۰ ماهه ۱۰ میلیونی و ۵ میلیونی قابل پرداخت است.

انتشار گسترده ویدیویی از صف طولانی اتباع افغانستانی در ورامین برای سرمایه‌گذاری و اخذ اقامت، واکنش‌های بسیاری را برانگیخت. برخی از کاربران، فاصله معنادار این میزان سرمایه‌گذاری برای اخذ شهروندی را با کشور‌های دیگر و حتی ترکیه مقایسه کرده‌ بودند.

طی ماه‌های گذشته در شبکه‌های اجتماعی برخی کاربران ایرانی با هشتگ‌هایی چون «اتباع بیگانه» یا «اخراج افغان» ضمن مقایسه مهاجرت نخبگان از ایران با ورود اتباع افغانستان به ایران، از فعالیت آنها در مشاغل مختلف انتقاد می‌کنند. از سوی دیگر برخی رسانه‌های داخلی و مقامات جمهوری اسلامی نیز با عنوان «اتباع بیگانه» و هشدار در مورد تغییر کامل بافت جمعیتی، قومی و مذهبی ایران نسبت به پیامدهای امنیتی افزایش روند ورود افغانستانی‌ها به ایران پس از استقرار طالبان هشدار می‌دهند.
+63
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
    به امید روزی که به هر نا معترض حکومتی در ایران تجاوز شود. شروع، از بستگان قشر خاکستری
    24
    16
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران

    ایران عوض واردات فلگی این آشغالها از تاجیکها وهزاره ها باید سربازگیری کنه وقتی ترکیب جمعیتی به حد مناسب رسید بخش سرزمین مادری رو برگردونه. جدای از رژیم پشت تمام قضایای طالبان مهاجرت افغان ها سد سازی همسایگان دست اسرائیله که قصد ایزوله کردن جغرافیا و اقتصاد ایران رو داره و الحق که ملاها هم چه خادمان خوبی هستند خوب قبلا نوکر انگلیس و روس بودند ( برید ماجرای شیخ فضل الله نوری و بان در محل قبرستان مسلمانان رو بخونید) الانم باید به اینها خدمات کنند. روحانیت نه در ایران در تمام جهان 3 ایراد داره یک اهل کار نیست و وابسته است بنابراین مستقل نیست دوم چون منکر ملیت و فرهنگه بنابراین مثل چپها ایدولوژیک و منکر بقیه است. سوم چون در فرسایش اجتماعی نیست شجاع نیست بنابراین مصرف گر اخلاق شجاعت مردمه.
    112
    9
    ‌سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران

    هر کشوری که بیشترین مسلمانان و افراطی ترین مسلمانان را دارد مردان ان هم عقب مانده تر و وحشی تر هستند. اسلام مردم را پلید و وحشی می کند.
    14
    70
    ‌سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

    هانی! آخه اینم شد اسم پسر؟ تا جرم به اثبات رسیده نشده، چرا این همه تفرقه انداخته میکنید؟
    121
    14
    ‌سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.