تصاویری از حضور نیروهای نظامی در خیابانهای شهر سنندجبر اساس گزارشها، در کنار حضور گسترده نیروهای یگان ویژه و نظامیان با لباس فرم، افراد لباس شخصی نیز حضور دارند که با اقدام به تصویربرداری از شهروندان، برای آنها ایجاد مزاحمت میکنند.
یک گزارش ویدئویی شهروندی از تبریز، اعتراض زنی جوان به یک مرد لباس شخصی را نشان میدهد و فرد مذکور ضمن متواری شدن از صحنه او را به آوردن «گشت پلیس» تهدید میکند. مقاومت مدنی زنان در مقابل نیروهای حکومتی در خیابانهای ایران با وجود بازداشت شماری از زنان و دختران، ادامه دارد و حمایت کاربران در شبکههای اجتماعی را به دنبال داشته است.
فاطمه حیدری، خواهر دادخواه جواد حیدری جوان معترضی که در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در قزوین کشته شد، با اشاره به بازداشت آیدا شاکرمی، خواهر نیکا شاکرمی دیگر کشته شده اعتراضات «زن زندگی آزادی»، در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «مبارزهای را که نیکاها شروع کردند، آیداها دارند ادامهاش میدهند.»
همچنین، گوهر عشقی، مادر دادخواه ستار بهشتی کارگر وبلاگنویسی که در بازداشت و حین بازجویی کشته شد، گفت: «آیدا شاکرمی را جلادان خامنهای جنایتکار بازداشت کردهاند. سکوت در مقابل جنگ با دختران و زنان مملکتمان یعنی همدست شدن با ضحاک خونخوار!»
امید مونتانا، عکاس، تصویری از دهنکجی یک زن جوان به تابلو خیابان «حجاب» را منتشر کرده و آن را «نشانی از مبارزه این روزها» دانسته است.
احسان بداغی، روزنامهنگار، با طرح این پرسش که «چرا مراجعی در حاکمیت فکر میکنند خلق این صحنهها در خیابان نتیجهای بهتر از نارضایتی و خشم جامعه و متفاوتتر از اعتراض عمومی خواهد داشت؟»، گفت که جمهوری اسلامی «این مسیر فاجعهبار را یک بار با گشت ارشاد پیموده» است. از سوی دیگر، در پی بازگشت گشت ارشاد به خیابانها با نام جدید «طرح نور»، برخی کاربران حامی جمهوری اسلامی این اقدام را به زیان حکومت و «کار نفوذیها» دانستهاند.
از جمله، سراج میردامادی، فعال سیاسی ساکن فرانسه، با بیان این که «بازدارندگی متکی بر رضایت عمومی مردم مقدم بر بازدارندگی نظامی و موشکی است.به همان میزان که حملات پهبادی/موشکی ایران به اسرائیل نشانه اقتدار بود ،فعالیت مجدد #گشت_ارشاد و طرح حجاب و عفاف نشانه ضعف حاکمیت است.اگر حاکمیت در نفهمیدن این بدیهی اصرار داشت بدانید نقشه نفوذی ها است.
در مقابل، گروهی از کاربران نیز با یادآوری سخنان اخیر علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی و با رد نظریه «نقشه نفوذیها»، تأکید کردهاند که دستور از بالا آمده است.
احسان سلطانی، تحلیلگر سیاسی، با رد این ادعا که «این تصمیمات گشت ارشاد کار نفوذیها است»، گفت: «خامنهای رسما دو هفته پیش گفت "حجاب واجب شرعی است؛ چه قبول داشته باشید چه نه باید رعایت کنید."
سه دهه هر تصمیمی گرفت خودش را قایم کرد یا گفت "بنده کارشناس نیستم"، این بار خودش آمد وسط فرمان جنگ داخلی داد.»
ناظران از این رو مسئولیت اقدام گسترده مقامات حکومتی را با شخص علی خامنهای میدانند که یک روز پس از تأکید رهبر جمهوری اسلامی بر ضرورت افزایش فشار برای اجبار آنچه «رعایت موازین اسلامی» نامید، فرماندهی انتظامی اعلام کرد از روز شنبه ۲۵ فروردین، سختگیریها برای اعمال حجاب اجباری افزایش خواهد یافت.
علی خامنهای پیش از آن نیز برداشتن حجاب را به منزله بازگشت به دوره پهلوی دانسته و آن را «برگشت به وضعیت فضاحتبار طاغوت» نامیده بود.
خامنهای: برداشتن حجاب یعنی برگشت به وضع طاغوت؛ زنان باید حجاب اسلامی را رعایت کنندهمزمان با حضور پررنگ نیروهای سرکوب پوشش اختیاری در خیابانهای ایران، پانزده نواندیش دینی در بیانیهای تأکید کردهاند که «دوران یا روسری یا توسری برای همیشه سپری شده است.»