وزیر دفاع روسیه: نیروهای اوکراین را به سمت غرب عقب راندیم؛ اعضای ناتو تشکیل جلسه دادند

یورونیوز: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه روز سه‌شنبه ۲ آوریل (۱۴ فروردین) گفت که ارتش این کشور نیروهای اوکراینی را به سمت غرب عقب رانده است.

از سوی دیگر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و منابع نظامی این کشور اظهارات شویگو مبنی بر اینکه نیروهای روسی کنترل تعدادی از مناطق در امتداد جبهه شرقی اوکراین را به دست گرفته‌اند، رد کردند.

با این حال، گزارش‌ها از اوکراین حاکی از آن است که نیروهای این کشور در حمله تانک‌ها و خودروهای زرهی روسیه خسارات سنگینی را متحمل شده‌اند.

رسانه‌های روسیه نوشتند که شویگو در نشست فرماندهان ارتش گفته حمله متقابل اوکراین در سال ۲۰۲۳ شکست خورده است و نیروهای کی‌یف از آن زمان تلاش کرده‌اند در جبهه‌های مختلف جای پای خود را باز کنند، اما به گفته او، آنها به اهداف خود نرسیدند.

شویگو گفت که نیروهای روسی از آغاز سال جدید میلادی اراضی جدیدی به مساحت ۴۰۳ کیلومتر مربع را به تصرف درآورده‌ و در ماه مارس کنترل پنج شهر و روستا در شرق اوکراین را نیز به دست آورده‌اند.

روسیه با تصرف «آودیئیفکا» در ماه فوریه اولین پیروزی مهم خود را در ۹ ماه گذشته به دست آورد. وزیر دفاع روسیه گفت که نیروهای مسلح این کشور به عقب راندن تشکل‌های اوکراینی به سمت غرب ادامه می‌دهند.

زلنسکی در نطق ویدیویی شبانه خود، به مناطقی اشاره کرد که نیروهای اوکراینی از آنها دفاع می‌کنند. او از جمله از توننکه نام برد که شویگو نیز به آن اشاره کرده بود و گفت مطمئن نیست که روسیه کنترل این روستا را در دست داشته باشد.

ستاد کل ارتش اوکراین در گزارش عصرگاهی خود اشاره مشابهی به نِوِلسکه داشت، محل دیگری که شویگو گفته بود تحت کنترل روسیه است. توننکه در غرب «آودیئیفکا» است و نولسکه در جنوب غربی آن قرار دارد.

شبکه تلویزیونی اسپرسو به نقل از حساب کاربری یکی از اعضای تیپ ۲۵ اوکراین اعلام کرد نیروهای اوکراینی حمله جمعه گذشته تانک‌ها و خودروهای زرهی روسی را در نزدیکی توننکه دفع کرده‌اند. این نیروی نظامی اوکراین نوشته است که همرزمانش سه خودروی زرهی و سه تانک را منهدم کرده‌اند.

رویترز که این گزارش را منتشر کرد، نتوانسته به‌طور مستقل ادعاهای دو طرف از میدان نبرد را تأیید کند.

با گذشت ۲۶ ماه جنگ اوکراین، نیروهای روسی پس از ناکامی در تکمیل پیشروی اولیه در کی‌یف، بر به دست آوردن زمین در شرق اوکراین متمرکز شده‌اند. آنها حدود ۱۶ درصد از خاک اوکراین را در اختیار دارند و تاکنون چهار منطقه از این کشور را به خاک روسیه ضمیمه کرده‌اند، هرچند کنترل کامل هیچ یک از آنها را در اختیار ندارند.
بریتانیا خواستار افزایش کمک ناتو به اوکراین شد
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا روز چهارشنبه از متحدان ناتو خواست تا در بحبوحه تهاجم روسیه، هزینه‌های دفاعی و تولید خود را برای حمایت از اوکراین افزایش دهند.

کامرون در سخنرانی خود به مناسبت هفتاد و پنجمین سال تأسیس ناتو گفت: «متحدان ما باید در مقابله با تجاوزات مستمر روسیه و شکل‌گیری دنیایی خطرناک‌تر گام بردارند و برای دفاع بیشتر هزینه کنند.
بزرگداشت هفتادو پنجمین سالگرد تأسیس ناتو در لندنوزیر خارجه بریتانیا گفت از هم‌پیمانان ناتو خواهد خواست که طرح‌های تحت رهبری بریتانیا برای تهیه موشک و مهمات استاندارد ناتو برای نیروهای مسلح اوکراین را تأیید کنند. بریتانیا از سال ۲۰۲۲ که تهاجم روسیه آغاز شد، میلیاردها دلار برای حمایت از اوکراین هزینه کرده است.

کامرون گفت: «اوکراین از هر زمانی بیشتر به ناتو نزدیک شده و ما باید از حمایت حیاتی که اوکراین برای پیروزی در جنگ نیاز دارد، حمایت کنیم.»

کامرون ضمن سخنرانی در نشست وزیران خارجه ناتو، از توبیاس بیلستروم وزیر خارجه سوئد، جدیدترین عضو این ائتلاف استقبال خواهد کرد.

سوئد رسماً در ماه مارس، یعنی دو سال پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، به ناتو ملحق شد. این کشور مجبور شده بود در سیاست امنیت ملی خود تجدید نظر کند و به این نتیجه رسید که حمایت از این ائتلاف بهترین تضمین برای منیتش است.

کامرون همچنین به تعهد ناتو برای ادغام اوکراین در این ائتلاف اشاره و بر لزوم اجماع همه متحدان در مورد عضویت آینده اوکراین در ناتو تاکید کرد.

در ماه فوریه، بریتانیا بسته تحریمی جدیدی را علیه روسیه اعلام کرد و گفت که به دنبال کاهش قدرت زرادخانه تسلیحاتی و صندوق مالی جنگی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است.

پنجشنبه چهارم آوریل، هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ناتو است.
نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو
در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده در مورد جنگ جاری در اوکراین، وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو روز چهارشنبه در مقر این سازمان در بروکسل، پایتخت بلژیک نشست دارند. انتظار می‌رود آنها در مورد پیشنهاد ایجاد یک صندوق ۱۰۰ میلیارد یورویی برای حمایت از ارتش اوکراین بحث کنند.

این پیشنهاد که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو آن را ارائه کرده، به این ائتلاف نقش مستقیم‌تری در هماهنگی تأمین تسلیحات، مهمات و تجهیزات به اوکراین در راستای مبارزه با تهاجم روسیه می‌دهد.

موضع رسمی ناتو در قبال جنگ اوکراین صریح است و «جنگ تجاوزکارانه وحشیانه و تحریک نشده روسیه» علیه اوکراین را «به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کند».

در بیانیه به‌روزرسانی‌شده ناتو تأیید شده است که این نهاد به ارائه «سطح بی‌سابقه‌ای از کمک به اوکراین ادامه خواهد داد» تا این کشور «بتواند حمایت دیگران از حق بنیادین دفاع از خود» را جلب کند.

اما کی‌یف می‌گوید که این مقدار کافی نیست. این کشور برای مقاومت در برابر روسیه با کمبود شدید تسلیحات و نیرو مواجه است.
نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو ناتو در مقر این پیمان در بروکسلکمک‌ آمریکا متوقف شد
ایالات متحده آمریکا، عضو اصلی ناتو، پشتیبان نظامی کلیدی برای اوکراین در جنگ با روسیه است، اما طرح بسته کمکی ۵۵.۸ میلیارد دلاری این کشور برای کی‌یف در کنگره متوقف شده است.

پیش از مذاکرات بروکسل، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مجدداً از کنگره خواست تا این کمک‌ها را آزاد کند.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در اوایل این هفته در سخنانی خطاب به کنگره آمریکا گفت اگر کمک‌های نظامی واشنگتن زودتر نرسد، نیروهای اوکراینی باید سرزمین‌های بیشتری را به روسیه واگذار کنند.

جنگ در اوکراین ساختار ائتلاف ناتو را به شدت تغییر داده است و در نتیجه مستقیم تهاجم روسیه در سال ۲۰۲۲، فنلاند و سوئد، کشورهایی که قبلاً کاملاً بی‌طرف بودند، به این اتحاد پیوستند.

به نظر می‌رسد ناتو اکنون در مواجهه با دشمن مشترک متحدتر است. پنج سال پیش امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با اکونومیست هشدار داد که ناتو در وضعیت «مرگ مغزی» است.
خطر ترامپ برای ناتو و اوکراین
به رغم یکپارچگی کنونی ناتو و تمایل اعضا آن به ارائه کمک، این احتمال عینی وجود دارد که دونالد ترامپ بار دیگر در آمریکا به قدرت رسیده و ضمن ایجاد مشکل برای ناتو، باعث ایجاد دردسر بیشتری برای اوکراین شود.

حتی امروز که این اتحاد قوی تر از همیشه است، تردید وجود دارد که همه اعضا مایل به تأمین اسلحه و مهمات اوکراین باشند.

آمار کیل، مؤسسه اقتصاد جهانی نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا و نهادهای آن در صدر فهرست حامیان نظامی، بشردوستانه و مالی دولت اوکراین قرار دارند و پس از آن نام آمریکا، آلمان، بریتانیا و دانمارک به چشم می‌خورد.
+9
رأی دهید
-11

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.