کتیبه گنجنامه همدان که هدف اصابت نارنجک دستی قرار گرفته استصدای آمریکا: یکی از کتیبههای تاریخی گنجنامه همدان متعلق به دوران هخامنشی هدف مواد محترقه قرار گرفته و آسیب دیده است.
بر پایه تصاویر منتشرشده در رسانههای ایران، در شرایطیکه هیچیک از این سنگنبشتههای ۲۵۰۰ ساله به سیستمهای محافظتی مجهز نبودهانذ، قسمتی از یک کتیبه به دلیل اصابت و انفجار مواد محترقه سیاه شده است.
حمیدرضا حیدری، معاون میراث فرهنگی همدان، در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا زمان این رویداد را شامگاه چهارشنبه ۲۳ اسفند، یک شب پس از مراسم چهارشنبه سوری، ذکر کرد و افزود: کتیبه باستانی گنجنامه از دو نقطه هدف مواد محترقه قرار گرفته است.
او عنوان کرد که به خود کتیبه آسیبی نرسیده است و وعده داد که عملیات پاکسازی ظرف مدت «امروز و فردا» انجام خواهد شد.
این در شرایطی است که مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در مهرماه سال جاری گفته بود که کتیبههای گنجنامه در حال حاضر در معرض آسیب قرار ندارند.
محسن معصومعلیزاده در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به نمونههای مشابه کتیبههای گنجنامه در سراسر ایران تاکید کرده بود که «این اثر در طول زمان به دلیل نوع و محل قرارگیری و حتی عوامل جوی آسیب جدی ندیده و در حال حاضر نیز در معرض آسیب نیست.»
پیشتر اعلام شده بود که کتیبههای ۲۵۰۰ ساله گنجنامه ثبت ملی شدهاند و تابع ضوابط میراثفرهنگی هستند.
در این حال، مرجان حاجیرحیمی، یکی از کاربران اینستاگرام و مدیر روابط عمومی ایکوم ایران، در صفحه خود نوشت: «چرا این همه سال، چنین اتفاقی برای این کتیبه که بالای کوه و در فضای آزاد حکاکی شده، رخ نداده و حالا که مردم به میراث فرهنگیشان حساستر شده اند و نسبت به سالهای گذشته کمتر از نارنجکهای دستی و پر سر و صدا استفاده مینند، این فاجعه رخ داد؟»
او همچنین نوشت: «چرا هیچ حفاظتی از این کتیبه دو هزار و اندی ساله نمیشده؟»
«کمتوجهی جدی» به نگهداری از آثار تاریخی و جذابیتهای گردشگری ایران از سوی مقامات جمهوری اسلامی تاکنون بارها مورد انتقاد کارشناسان و رسانهها قرار گرفته است.
خبرگزاری ایسنا در خرداد سال جاری در واکنش به خطر تخریب «سازه آرامگاه سعدی» در شیراز گزارش داد: «مقبره سعدی در شیراز به واسطه کمتوجهی جدی به نگهداریهای فنی و تخصصی، در معرض مخاطراتی قرار گرفته است که اگر بیتوجه از کنارشان بگذریم، ویرانی آن را باید نظارهگر باشیم.»
این در شرایطی است که عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در آذرماه سال جاری اعلام کرد که هنوز بودجه مصوب این وزارتخانه تخصیص داده نشده است.
+4
رأی دهید
-18
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۸۴
میلاد2020 - داخائو، آلمان
...تو دهن مسولیت میراث فرهنگی
1
9
جمعه ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۵:۵۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
براستی که جای تاسف داره!. مقصر شمارهی یک، اون ابلهانی هستند که در شب وحشیگری چهارشنبهسوری، ترقه و امثال آنرا به سمت این کتیبهی باشکوه ۲۵۰۰ساله پرت کردن، که اگر شناسایی بشن، باید حسابی جریمه یا محکوم به بیگاری بشن تا بفهمن که اینکارها چقدر بد است، - و همچنین مقصر شمارهی دو، سازمان گردشگری هست که هیچیک از این آثار باستانی چندهزارسالهی ایران را، مورد حمایت و نگهداری شایسته قرار نمیدهد، - حالا اگر در این مکان، بهجای این کتیبهی کهن تاریخی، یک امامزاده قرار داشت (یعنی یک محل بتپرستی قرار داشت)، آنگاه از طرف سازمانهای مختلف، کلی طلا و نقره هم براش خرج میکردن!. / --- تابستان سال ۱۳۸۰ (یکسال قبل از مهاجرت به اکراین)، یکی از دوستان که مقیم تهران بود و زادهی همدان، دعوت کرد، و ما با قطار رفتیم همدان منزل والدینشان. روح پدر گرامی ایشان شاد که چند ماه پس از آن فوت شد. --- هنگامی که همدان بودیم، این دوست گرامی، با ماشین ما رو برد درست نزدیک به این کتیبهی گنجنامه، - از ماشین پیاده شدیم و رفتیم نزدیک به آن، که ارتفاع زیادی از سطح زمین نداشت، بسیار باشکوه بود ~
0
3
جمعه ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.