رسانه‌های مسکو؛ آیا ناتو برای جنگ با روسیه آماده می‌شود؟

بی بی سی: برنامه «۶۰ دقیقه» در شبکه دولتی راسیا-۱ و همین طور برنامه «زمان خواهد گفت» در کانال یک تلویزیون روسیه،‌ اخیرا برنامه‌های خود را با گفت‌وگوهایی درباره ناتو و افزایش فعالیت‌های نظامی این پیمان در اروپا آغاز کردند.

اولِسیا لوسِوا، یکی از مجریان «زمان خواهد گفت» در ابتدای این برنامه هشدار داد که «کشورهای عضو ناتو به شدت برای جنگ با روسیه آماده می‌شوند.»

او به این نکته اشاره کرد که آلبانی به تازگی یکی از پایگاه‌های هوایی دوره شوروی سابق را بازگشایی کرده تا میزبان جنگنده‌های ناتو باشد و افزود که این پیمان نظامی، رزمایش «واکنش شمالی» را در نروژ، سوئد و فنلاند آغاز کرده است.

مجریان برنامه‌های ۶۰ دقیقه و «زمان خواهد گفت» در ابتدای این برنامه‌ها توجه بینندگان خود را به مقاله جدیدی جلب کردند که وزارت دفاع روسیه در نشریه «اندیشه نظامی» منتشر کرده و در آن سناریوهای مختلف مربوط به حمله احتمالی غرب به روسیه را بررسی می‌کند.

اولگا اسکابیِوا، مجری برنامه ۶۰ دقیقه گفت: «پیش از حمله به روسیه، دشمن تحریکاتی علیه کشور ما انجام خواهد داد و عملیات شناسایی در اطراف مرزهای ما را گسترش خواهد داد.»

او افزود: «تصادفی باشد یا نه، تنها یک روز پیش اطلاعاتی به دست آمد که نشان می‌داد آخرین مدل جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکایی همین الان هم به صورت فعال در ماموریت‌هایی برای شناسایی موقعیت دقیق سیستم‌های پدافند هوایی روسیه، در آسمان اوکراین پرواز می‌کنند.»

اولسیا لوسوا،‌ مجری برنامه «زمان خواهد گفت» هم گفت «غیرممکن است که متوجه فعالیت‌های ناتو نشوید» و از ولادیسلاو شوریگین، کارشناس نظامی پرسید «آیا باید منتظر تهدیدی از طرف کشورهای اسکاندیناوی باشیم؟»

شوریگین پاسخ داد: «البته که این تهدید بسیاری جدی است. اگر در گذشته تقریبا در تمام مرزهای شمالی،‌ به جز نروژ، مرز مشترکی با ناتو نداشتیم اما امروز روشن است که تمام مرزهای شمالی ما در واقع مرز با ناتو است.»

او درباره واکنش‌های احتمالی روسیه گفت: «ما در حال تکمیل بازسازی 'منطقه نظامی لنینگراد' هستیم. ناوگان شمالی هم به عنوان واحدی جداگانه از این منطقه فعالیت می‌کند. اکنون به نظر می‌آید که همه اینها بخشی از کل سیستم یکپارچه رزمی است.»

او افزود که ساخت یک مرکز آموزش نیروهای ویژه شمالی در منطقه نیژنوارتوفسک هم در دستور کار قرار گرفته است.

او گفت: «این نبردی برای کنترل سرزمین‌های شمالی است،‌ نبردی برای شمال. و ما باید بدانیم که بله، در حال حاضر قطب شمال به منطقه‌ای بسیار بسیار حساس برای ما تبدیل شده است. ما می‌دانیم که قطب شمال در آینده نقش بسیار مهمی خواهد داشت.»
پیامدهای درز فایل صوتی آلمانی‌ها
این برنامه‌های خبری در ادامه درباره پیامدهای درز یک فایل صوتی از سوی منابع روسی صحبت کردند که در آن ظاهرا مقام‌های نیروهای هوایی آلمان درباره فرستادن موشک‌های دوربرد به اوکراین صحبت می‌کنند.

اسکابیوا به بینندگان برنامه ۶۰ دقیقه گفت که جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا فعلا از اظهار نظر درباره این فایل درز شده خودداری کرده «چون هر گونه تایید این فایل به به نفع کرملین خواهد بود و این نظریه را ثابت خواهد کرد که روسیه نه فقط با اوکراین که با کل ناتو در جنگ است».

این مجری گفت: «باید بگویم که این یک نقل قول مستقیم است! آنها سکوت کرده‌اند، انگار که ما نمی‌فهمیم. احتمالا ما را احمق فرض کرده‌اند.»

در بحث‌های این برنامه درباره چگونگی درز این فایل صوتی هم صحبت شد و اسپیریدون کیلینکاروف، نماینده سابق پارلمان اوکراین بدون ارائه هیچ گونه شواهدی مدعی شد که این فایل را آمریکا و بریتانیا درز کرده‌اند.

به گفته کیلینکاروف سیاستمداران اروپایی و روسی ۱۲ سال پیش درباره یک اروپای متحد صحبت می‌کردند که دامنه آن از لیسبون تا ولادی‌وستوک را در برمی‌گرفت.

او گفت تحقق این اروپای متحد «می‌توانست به نفع همه کشورهای اروپایی و ساکنان آن باشد»، اما افزود که چنین چیزی به مثابه «حکم مرگی» برای آمریکا بود و همین «یکی از دلایل -و شاید دلیل اصلی- تمام وقایعی است که امروز شاهد آن هستیم».

او مدعی شد: «واقعا چه کسی دوست دارد وضعیت به این شکل باشد؟ من به شدت باور دارم که این اطلاعات را بریتانیایی‌ها یا آمریکایی‌ها فاش کرده‌اند. و این کار را کرده‌اند چون به نفع آنها بوده، با این هدف که روسیه و برلین را بیش از پیش از هم دور کنند.»

او افزود: «آنها هر کاری از دستشان بربیاید انجام می‌دهند تا وضعیتی ایجاد کنند که نتیجه آن رویارویی مستقیم برلین و مسکو باشد.»

اسکابیوا هم در موافقت با این نماینده سابق پارلمان اوکراین گفت: «اولین چیزی که به ذهن من هم رسید این بود که فایل را آمریکایی‌ها به ما داده‌اند. هدف واقعی آنها هم این بوده که ما را بترسانند تا ما عقب بکشیم.»

کیلینکاروف در پایان گفت: «من حتی از تصور این موضوع هم وحشت دارم که چند مامور نفوذی -علاوه بر مامورهای مستقیم- که در سیستم‌های تصمیم‌گیری و مدیریت اروپایی برای خود جا باز کرده‌اند، در جهت منافع آمریکا یا بریتانیا فعالیت می‌کنند.»
+22
رأی دهید
-10

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    golden remix - استکهلم، سوئد
    در حالی که ایرانی های مثلا سیاسی و خارج نشین به خاطر عناد با ملاها به روسیه حساسیت دارن و همیشه غرب و امریکا را پرستش میکنن بسیاری از مردم آزاد اندیش امریکا, ناتو و امریکا را مسوول فاجعه ای میدانند که الان در اکراین رخ میده, دیروز استعفا ی ویکتو ریا نولند در صدر خبر های امریکا بود و بسیاری از آمریکایی ها خوشحال بودن و از او به عنوان جانی جنگی یاد میکردن,سناتور آمریکایی که از طراحان کودتای سال ۲۰۱۴ اکراین در میدانی در کی‌یف به مردم به اصطلاح انقلابی نان تعارف میکرد! جالب اینجاست که اگر ویکتوریا نولند را به فارسی جستجو کنید هیچ چیزی گیرتون نمیاد و عجیب هست که ایرانی هاکه در پی انقلاب دیگری هستن و از کودتاهای گذشته امریکا عصبانی و شاکی,از کودتای سال ۲۰۱۴ امریکا در اکراین را که ناتو و امریکا ان را انقلاب مینامند چیز زیادی نمیدانند یا دوست ندارند بدانند .
    5
    6
    ‌پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    برای طرفداران پرو با قرص بیل گیتس لین یارو یکی از معمارهای کاهش جمعیت دنیا به زیر ۵۰۰‌میلیون است. بیماری کرنا اولین قدم این راه داز بود که آقایان بیل گیتس آن یکی از رابین هودنهای مبارزه با آن و ساخت واکسن بود . ۹۰ درصد کسانیکه واکسن زدن عقیم شدن
    5
    4
    ‌پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    ....حالا مرحله دوم یک جنگ اتمی با روسیه است
    4
    2
    ‌پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    روسیه اصلا تصور اینکه این جنگ با اکراین انقدر طولانی بشه رو نداشتند و تصورشون این بود که مثل گرفتن کریمه سریع خواهد بود و بدون مزاحمت و هزینه ولی بشدت خسارت دیدند و هزینه هنگفتی کردند. ناتو در اروپا بخصوص بعد از فروپاشی شوروی با حاکمان چپ تضعیف شد چون آنها معتقد بودند که روسیه دیگر تهدید نیست و با همکاری های اقتصادی و یکپارچه شدن در اروپا دیگه اون تهدیدات وجود نداره و از بودجه ها زدند و آمریکا رو سالها به بزرگنمایی و هزینه سازی های بی خودی متهم می کردند و البته پوتین در ایجاد این تصورات بسیار نقش داشت. پوتین با گرجستان شروع کرد بعد با کریمه تجربه بیشتری بدست آورد و در اکراین تصور میکرد که کار شروع خواهد شد. اروپا شوکه شد ولی آمریکایی ها آماده بودند.افشا و مقاومت اکراین در سال اول تهاجم روسیه برنامه های پوتین برای قفقاز و رویای شوروی رو سراب کرد و امروز پوتین تلاش میکنه توجهات رو به اروپای شرقی معطوف کنه در حالیکه برنامه اصلی برای قفقاز هستش.شغال داستان ترکیه هستش امیدواره روسها در شرق اروپا درگیر تا فرصت برای اشغال ارمنستان ایجاد بشه ولی ایران موی دماغ شده که باید خریداری بشه!!
    5
    1
    ‌پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    paksan - ایران، ایران
    حقیقت این لیت که روسها در حال حاضر با کل ناتو در حال جنگند و نه اکرایین تنها.در ضمن روسها در اوایل جنگ این اشتباه را کردنو و کیف را اشرف نکردند و گول حرفه‌ های اروپایی ها را خوردند و روی قراردادی که به دولت فعلی اکرایین امضا کردند زیاد حساب باز کرده بودند و نیروهای خود را از مرز کیف عقب کشیدند
    0
    2
    جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.