روزنامه «تایمز»: چرا جوانان ایران از بازگشت رضا پهلوی استقبال خواهند کرد؟

کیهان لندن: روزنامه  «تایمز» در مقاله‌ای با عنوان «انتخابات ایران؛ چرا جوانان ایران از بازگشت رضا پهلوی استقبال خواهند کرد؟» که یکشنبه سوم مارس (۱۳ اسفندماه) منتشر شد، به توضیح دلایل حمایت مردم ایران به ویژه نسل جوان از شاهزاده رضا پهلوی به عنوان پرچمدار مبارزه علیه جمهوری اسلامی پرداخته است.

نویسنده این مقاله، مریم اصلانی جامعه‌شناس اقتصادی در توسعه بین‌المللی و پژوهشگر دانشگاه آکسفورد تاکید می‌کند، ایرانیان پیشرفت و ترقی کشور در دوران پهلوی‌ها در زمینه اقتصادی و اجتماعی را به خاطر دارند و امیدوارند که در دوران پهلوی جدید، آن وضعیت دوباره از سر گرفته شود.

وی تاکید کرده، «محبوبیت رضا پهلوی در ایران تا حدی ناشی از ارتباطی است که او با روند گمشده پیشرفت سیاسی و درواقع هویت ملی از دست رفته تداعی می‌کند.»

در مقدمه این مقاله به گزارش خبرنگار سی‌ان‌ان در تهران در مورد وضعیت انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی اشاره شده و عنوان کرده، «این انتخابات اولین انتخابات حکومت پس از تظاهرات سراسری بود که با مرگ مهسا امینی آغاز شد، هیچ تنوع فکری [بین نامزدها] وجود ندارد و همه آنها از فیلتر شورای نگهبان گذشته‌اند. شورایی که متشکل از ۱۲ آخوند است که همگی منصوب علی خامنه‌ای هستند… درواقع برگزاری انتخابات ابزاری برای نشان دادن مشروعیت نظام بوده اما منتخبان آن به معنای واقعی نفوذ بسیار کمی در سیاست دارند.»

در ادامه این مقاله آمده، در مقابل، مخالفان رژیم با تحریم انتخابات به دنبال نشان دادن عدم مشروعیت نظام بودند. در نقاطی از کشور پوسترها و بنرهای انتخاباتی را به آتش کشیدند. در شبکه‌های اجتماعی کارزارهایی برای تحریم انتخابات به راه افتاد و اعلام کردند شرکت در انتخابات «انگشت زدن در خون» کشته‌شدگان است. بر اساس اعلام منابع حکومتی نیز این دور از انتخابات کمترین میزان مشارکت مردم ثبت شده است.

نویسنده تاکید کرده، اعتراضاتی که بطور گسترده در غرب به عنوان یک جنبش علیه حجاب اجباری معرفی می‌شد، درواقع یک هدف گسترده‌تر داشت: «نابودی جمهوری اسلامی». تثبیت این هدف در بطن جامعه برای رژیم تبدیل به یک کابوس بزرگ شده است. میزان بالا بودن مخاطرات اعتراض مردم را می‌توان در شمار اعدام‌ها و بازداشت‌های سیاسی طی سال گذشته و در تشدید تنش‌های منطقه توسط شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در فلسطین، یمن و لبنان مشاهده کرد. پاسخ کسانی که می‌پرسند «چه کسی از فاجعه‌ای که در غزه اتفاق افتاد سود می‌برد؟» روشن است: جمهوری اسلامی که با هر اقدام تلافی‌جویانه جدید اسرائیل، اعتبارش بیشتر از بین می‌رود. مریم اصلانی در ادامه می‌نویسد، «اما مردم ایران به عنوان جایگزین این رژیم چه می‌خواهند؟ برای مخاطبان غربی که پیچیدگی احساسات شرقی خاورمیانه را باورکردند، پاسخ به طرز عجیبی عادی است. آنها خواهان دموکراسی، سکولاریسم، تمامیت ارضی، آزادی مدنی و سیاسی و احیای هویت و فرهنگ ملی خود هستند. اکثریت باوردارند، فقط یک نفر می‌تواند این اهداف را تأمین کند: ولیعهد ایران رضا پهلوی، پسر شاه فقید.»

رژیم ایران می‌داند تا وقتی صحبت از جدایی‌طلبی قومی یا محدود به حقوق زنان باشد سقوط نخواهد کرد اما همه در ایران می‌دانند که حکومت واقعاً از چه چیزی می‌ترسد: بازگشت خاندان پهلوی که از سال ۱۹۲۵ تا ۱۹۷۹ در ایران حکومت می‌کردند. حکومت نیز در مورد پهلوی‌ها سکوت خود را شکست و بازگشت آن را بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت در ایران نامید.

نویسنده با اشاره به اینکه «در ایران نظرسنجی‌های رسمی وجود ندارد و دسترسی به جامعه آماری به شدت محدود است»، می‌نویسد، «اخیراً یک نظرسنجی توسط محققان در ایالات متحده در میان شهروندان ایرانی انجام شده است که نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از پاسخ‌دهندگان از رضا پهلوی به عنوان رهبر کشور حمایت می‌کنند. بر اساس نظرسنجی دو نفر از دانشگاهیان ایرانی در هلند ولیعهد ایران، در صدر فهرست ۲۴ نفره‌ای قرار دارد که از آنها به عنوان چهره‌های برجسته مخالف رژیم نامبرده می‌شود.»

بر اساس گزارش‌ منابع حکومتی، اکثریت بازداشت‌شدگان در اعتراضات سال ۱۴۰۱ مشروطه‌خواه بودند. بسیاری از زندانی‌ها یا اعدام‌شدگان نماد پرچم «شیروخورشید» را با خود داشتند. یکی از کسی که بعد از اعتراضات سال ۱۴۰۱ اعدام شد [مجیدرضا رهنورد] روی دست خود نشان شیروخورشید را خالکوبی کرده بود. این پرچم اکنون به عنوان نمادی برای احیای پادشاهی مشروطه به شمار می‌رود. جوانان با به خطر انداختن جان خود، آن را بر فراز بزرگراه‌ها برافراشته می‌کنند، یا روی دیوارهای شهر می‌آویزند و بر دیوارها شعارهایی مثل «جاوید شاه» می‌نویسند. مریم اصلانی پرسیده، «چگونه معترضانی که عمده آنها از نسل جوان‌اند می‌توانند اینقدر مشتاق گذشته باشند؟» و سپس توضیح می‌دهد، «پاسخ روشن است. آنها مثل جوانان در هر جای دیگر دنیا، خواهان فرصت‌های اقتصادی، آزادی اجتماعی، صلح بین‌المللی و حفظ محیط زیست هستند و اعتقاد دارند بهترین الگو برای رسیدن به این اهداف نظام پادشاهی مشروطه است.»

جوانان در ایران هیچ امیدی ندارند که جمهوری اسلامی بتواند در این حوزه‌ها درست عمل کند. رژیم با دموکراسی، آزادی مذهب، آزادی جنسی یا برابری جنسیتی مخالف است و در عین حال به دنبال نابودی نمادهای اصیل فرهنگی مردم است که ریشه در باورهای هویتی و ملی ایرانیان دارد.

در بخش دیگری از این مقاله آمده، «جمهوری اسلامی برای ایران یک فاجعه اقتصادی به بار آورده است. بی‌کفایتی مدیریتی، فساد، حمایت از تروریسم بین‌المللی و تحریم‌های ناشی از آن، نیمی از جمعیت ایران را به زیر خط فقر رسانده است. طی ۴۵ سال که از عمر این حکومت می‌گذرد، تولید ناخالص داخلی دچار رکود شده و هرگز به میزانی که در دهه ۱۹۷۰ بود نرسید. با میانگین تورم نزدیک به ۲۱ درصد در مدت مشابه، ارزش پول ایران از بین رفت. از سال ۱۹۷۹ تا کنون ارزش پول ایران حدود ۹۹/۷ درصد سقوط کرده است. پیش از انقلاب طبقه متوسط در ایران از رفاه نسبی برخوردار بود و امکان سفر یا حضور در تجارت خارجی را داشت.» نویسنده با اشاره به اینکه «جوانان ایران از اینکه رژیمی منحوس و جنگ‌طلب حامی تروریسم در ایران حاکم است خسته شده‌اند»، عنوان می‌کند، «بیشتر مردم ایران مثل سایر مردم دنیا به فاجعه کنونی اسرائیل و غزه به چشم ناامیدی نگاه می‌کنند. جوانان در ایران مثل بقیه هم‌‌سن‌ و سال‌های خود به مسائل زیست‌محیطی آگاهند و از بحرانی که رژیم برای آنها به ارث می‌گذارد بیم دارند. از آنجا که جوانان ایران به دنبال جایگزین برای رژیم فعلی می‌گردند، طبیعتاً شیفته پیشرفت‌های دهه‌های قبل از ۱۹۷۹ هستند.»

وی در توضیح علت علاقه جوانان به پهلوی‌ها شرح می‌دهد که «پس از یک دوره طولانی فروپاشی، خاندان پهلوی ایران را دوباره متحد کرد، حاکمیت قانون را برقرار نمود و نهادهای مدرن مثل پارلمان را تأسیس کرد. دوران پادشاهی محمدرضاشاه پهلوی ایران شاهد توسعه اجتماعی چشمگیری بود: افزایش سطح سواد، آزادی مذهب، حقوق و حمایت از زنان و کودکان. این حمایت‌ها در سال ۱۹۷۹ با وقوع انقلاب اسلامی در ایران متوقف شد و شیوه‌های غیرقانونی مثل کودک‌همسری، چندهمسری و طلاق‌های اجباری توسط مردان دوباره مجاز شد. ایران تحت حکومت شاه مانند دیگر دموکراسی‌های نوپای آن زمان کمتر از بریتانیا دموکراتیک بود اما بی‌اندازه از چیزی که جایگزین آن شد آزادتر بود.»

در آن دوران پروژه‌های زیربنایی بزرگ، ملی شدن جنگل‌ها و مراتع، تقسیم سود سهام بین کارگران واحدهای صنعتی و اصلاحات ارضی، باعث رشد سریع اقتصادی در ایران شد: تولید ناخالص داخلی بطور متوسط ۸/۸ درصد رشد کرد و در بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۸ سه برابر شد اما این پیشرفت بطور ناگهانی در سال ۱۹۷۹ متوقف شد.

ایرانیان امیدوارند که در دوران پهلوی جدید، این دوره از ترقی از سر گرفته شود. محبوبیت ولیعهد تا حدی ناشی از ارتباطی است که او با روند گمشده پیشرفت سیاسی و درواقع هویت ملی از دست رفته تداعی می‌کند. معترضان از هر طیف سیاسی پشت طرح‌های او برای رسیدن به یک ایران سکولار و دموکراتیک جمع شدند. او وعده «صلح و آشتی» را برای گذار مسالمت‌آمیز و برگزاری رفراندوم می‌دهد که در آن همه مردم ایران، صرف‌ نظر از دیدگاه‌های مذهبی و سیاسی، بتوانند شکل مطلوب حکومت خود را انتخاب کنند.
مریم اصلانی در بخش دیگری از این مقاله عنوان کرده، «پهلوی فقط نماد یک دوره قدیم نیست. سفر صلح او به اسرائیل در آوریل ۲۰۲۳ بسیاری از ایرانیان را متقاعد کرد که او ممکن است بتواند به یکی از دشمنی‌های بنیادین خاورمیانه پایان دهد و بنابراین سهمی تعیین کننده در صلح قرن بیست و یکم ایفا کند. علاقه او به صرفه‌جویی در منابع آب و طرح انرژی پاک بجای استفاده از سوخت‌های فسیلی، بسیاری را متقاعد می‌کند که می‌تواند حکومت آینده ایران و نه گذشته را بنیاد نهد.»

به باور نویسنده، «برای برخی هنوز ممکن است بازگشت پادشاهی به عنوان خواسته‌ی جنبش جوانان تعجب‌آور باشد اما برای جوانان ایران، جمهوری‌های همسایه مانند عراق یا سوریه بطور قابل توجهی ناامیدکننده‌تر از پادشاهی‌های خاورمیانه هستند. با توجه به سنت‌های سیاسی کهن که بخشی از هویت ملی آنهاست، ایرانیان همچنین امیدوارند که از معایب سایر پادشاهی‌های منطقه دوری کنند: درواقع نزدیک‌تر بودن به شکل پادشاهی در بریتانیا تا عربستان سعودی.»

وی در پایان تاکید کرده است «با توجه به انتخابات نمایشی این هفته، بعید است که جمهوری اسلامی در برابر یک خیزش سراسری دیگر توان مقاومت داشته باشد. ایرانیان به دنبال جایگزینی هستند که بتواند کشور را زیر پرچم دموکراسی سکولار متحد کند. تا زمان نگارش این مقاله، تنها یک نامزد برای چنین مسئولیتی وجود دارد، اگرچه شاید برای خود او هم این موضوع شگفت‌انگیز باشد.»
+302
رأی دهید
-60

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان

    الان مصدق روحت شاد و ز وز کنان میاد درخواست پالونش رو میکنه
    27
    83
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    نه شیخ بهترین است و نه شاه ولی کاشت بهترین در همه جا ثمر نمیدهد. در هر کشوری انسجام فرهنگی لازم است.شاه میتواند نماد وحدت قومیتی باشد تا ایران بسوی تجزیه و جنگ های داخلی نرود و رضا پهلوی بهترین گزینه است
    25
    108
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه

    با احترام ویژه که به رضا شاه کبیر و محمد رضا پهلوی داشتم و دارم ولی از آقای رضا پهلوی بخاری برنمیاد گویا اصلا تمایلی به بازگشت به ایران ندارند درضمن درمورد تروریستهای سپاه طوری فکر میکند که انسان را شوکه میکند گویا زندگی در امریکا بیش از حد ایشان را لیبرال مسلک کرده است
    93
    52
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    چرا جوانان ایران از بازگشت رضا پهلوی استقبال خواهند کرد؟ برای اینکه ..ون هر چی مصدقی و چپی رو بسوزونن.😀
    27
    106
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه

    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    شما معمولا با کلمات خوب بازی میکنیدولی درک مفهوم کلامتان سخت است.1-وحدت قومیتی یعنی چه؟2-شاه چگونه میتواند عامل همبستگی باشد؟بعنوان مثال آیا شاه تایلندعامل همبستگی تایلندیهاست؟درواقع رضاخان هم با سرکوب همبستگی نصفه نیمه ای ایجادکرد.منظورم اینه انقلاب شد که شاه دیگری پدیدنیاد.ومقتضیات آن زمانه هم مثل زمان مشروطه نبود.
    88
    23
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    samamos - میدلزبرو، انگلستان

    نسل جوان ایرانی بدنبال هویت از دست رفته خویش است، آینده ایران برای آنهاست و امیدوارم بهترین را داشته باشند.
    10
    93
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران

    سیمرغ ایران - برلین، آلمان
    مگر اینکه انگلیسیها برای اربابت اعلی حسرت رضا پالانی از این نوشابه ها باز کنن! مردم ایران که پهن هم بار شاخزاده نمیکنن!
    135
    28
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    antifascism - تهران، ایران

    مطالب آبدوغ خیاری. در توهم سلطنت و حلوا حلوا بگیرید بخوابید و جمهوری شیطلنی اخوند و پاسدار زیر پرچم امریکا و غرب و دست در دست گلوبالیسم حکومت ها مارو اینجا پاره کرده. غمتون چیه کم و زیاد در ممالک بهتر دارید زندگی میکنید. غربت الان برای مردم داخل ایرانه که دارن در فلاکت و سانسور و بی بندوباری حاکمیت و بی قانونی ذستو پا میزن. اون رضاخان و پسرش هم به زور غرب اومدن سر کار و تا اونا نخوان بچه شون رو سرکار نمیارن. ذره ای فعالیت موثر چپیها در خارج داشتن که سلطنت طلبهای به نفع جمهوری اسلامی تر زدن بهش. ما که کلا رد دادیم و ناامیدیم. ایشالا شاید این توهمات شما حداقل واقعیت بشه
    58
    14
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Sam1977 - دمشق، سوریه

    samamos - میدلزبرو، انگلستان
    باشه .....بله سربازان اسراییل که شغلشون علیه ایران بله ولی جوان با غیرت ایران نه،،، چند تا ... از لس انجلس و هیوستون و توکیو هم البته سربازان اسراییل هستند همایت میکنند در غیر این صورت پرچم رنگین کمان رضا دماغ بالاست
    57
    6
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان

    عالم و آدم از محبوبیت رضا پهلوی آگاه هستند.شما از موند بالاترین مناطق تهران و شهرهای بزرگ دیگه ایران بگیر تا محروم ترین روستاها و نقاط دورافتاده،و دیگه این رو همه با شعارهاشون فریاد زدند.بعد ۴ تا مصدقی و استالینی و مجاهد که از قضا همه شان هم در دهه ۵۰-۶۰ زندگیشان و پناهنده و مقیم اروپا هستند و تاریخ مصرفشان کاملا تمام شده اینجا الاف پرسه میزنند و اکیپی حمله میکنند که بگویند ما هم هستیم.آخه کی داخل ایران کمونیست و چرگرا هست؟ جز کره شمالی و بیانمار و کوبا کجای دنیا سیستم چپ داریم؟ خود روسیش هم کشید بیرون اینها هنوز ول کن نیستند! والا تو نسلهای جدید ایران بگردید هر کرایشی ممکنه پیدا کنید جز کمونیست و چپ و استالینی و مصدقی!
    14
    55
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    البته مردم در انتظارند تا پهنی که به آن اشاره کردی را بار دشمنان کشور کنند. از جمله سایبری هایی که تا نام پهلوی را میبینند به لرزه افتاده، خود را خراب میکنند.
    12
    51
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه

    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    لطفا دهانتان را آب بکشید قبل از اینکه نام رضا شاه فقید اون ابرمرد تاریخ ایران را بیاورید درضمن مصدق توله دست آموز امریکا بود برای اینکه امریکا میخواست جای انگلیس را در ایران پر بکند
    13
    48
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۱:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
    عزیزم من برخلاف شما به ملت خوب نگاه میکنم . در اینصورت نسل جدید اکثرا روشن و آگاه و واحد انسجام می خواهند. من عمیقا معتقدم که رضاشاه بهترین شاهی است که ایران داشته است که توانست ایران را از ملوک الطوایفی نجات دهد. روی انقلاب ایران هم که بعلت ناپختگی ( و حسادت) و تحریک خارجی صورت گرفت حدیث و قصه بسیار است
    7
    40
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۲:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    varied - ریزه، ترکیه
    دقیقاً سایبری های رژیم هم همین عقیده را دارند که از جانب رضا شاه و محمدرضا شاه خطری حکومت آخوندی را تهدید نمیکند و فقط باید نگران محبوبیت شاهزاده باشند و با چسباندن وصله های متفاوت سعی در بدنامی او بکنند! و دیگر اینکه از جانب من و شما حتماً خیلی بخار بلند میشود که در ارتش آزادیبخش شاهزاده ثبت نام کردیم و دم مرز ایران منتظر حمله به سپاه و آزاد کردن کشور هستیم ولی شاهزاده این دست و آن دست میکند و ناز کرده، ما را در انتظار نشانده و نمی آید که ما را فرماندهی کند! لابد چون در آمریکا زندگی میکند و لیبرال مسلک شده!!
    10
    40
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا

    اگر نظام پارلمانی (پادشاهای پارلمانی و یا جمهوری پارلمانی) مانند ژاپن و یا کانادا تشکیل شود و احزاب لیبرال محافظه کار سوسیال دموکرات و سبزها تشکیل شود من به ایشان رای می دهم. ولی ایشان رییس حکومت خواهند بود نه رییس دولت. البته باید نگران بود که قضیه خمینی تکرار نشود و طرفداران شاهزاده رضا پهلوی راه افراط و خشونت بر ضد احزاب و دیگر گروهها را پی نگیرند
    7
    35
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران

    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    فعلا که تام مورلی .... کل خاندان پالانی رو مورد عنایت قرار داده!
    47
    13
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان

    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    اولاً هی نگو انگلیسی ها چنین و چنان کردند تف سر بالاست نشون میده اجدادمون بی‌عرضه بودند و خارجیان هر بلایی می‌خواستند سرشون می‌آوردند دوما از قول مردم حرف نزن یا اینکه آمار گرفتی و خبر از نظر مردم ایران داری
    14
    35
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    اکثر مردم ایران همراه با من خواهان بازگشت حکومت شاهنشاهی پارلمانی به ایران می‌باشیم . حکومت برآمده از سکولار یا جدای مذهب از سیاست‌های حکومت یا دولت باشد.
    11
    43
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران

    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    آخه چرا از عقلت استفاده نمیکنی تو؟! طرف عرضه اداره زنشو نداره. (شاید هم عمدا زنه رو ول کرده که اونم به کثافتکاریهاش کاری نداشته باشه). اونوقت تو انتظار داری بیاد برات مملکت اداره کنه؟ مگه خود شاخزاده نفرمودند که حتی در صورت سقوط رژیم فعلی به ایران تشریف فرما نخواهند شد؟ پس رعایا چرا باید اصلا دنبال "دم" ایشون راه بیفتن؟
    46
    14
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران

    varied - ریزه، ترکیه
    واقعا عجب استدلال محکمی! آدم حسابی! خود آمریکایی‌ها بارها به نقششون در کودتای ۲۸ مرداد و سرنگونی اعتراف کردن! کدوم ابلهی میاد در بالاترین سطح اداره یک کشور عامل خودش رو وارد کنه بعد با کودتا سرنگونش کنه؟!
    39
    13
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران

    سیمرغ ایران - برلین، آلمان
    متاسفانه دخالت انگلیسیها در ایران به ویژه بعد از انقلاب مشروطه که با کاهش نفوذ روس‌ها همراه بود، یه حقیقت تاریخیه. نقطه اوج این دخالت هم دو کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود که هر دو شاه سلسله پالانی قدرتشون رو مدیون اجرای این کودتاها بودند. در مورد اقبال عمومی به شاخزاده فقط ۲ سوال می پرسم. ۱. اگه واقعا پالان طلبها اصلی ترین مخالفان رژیم فعلی هستند، چرا تجمعات اونها در خارج تنها با تعداد ناچیز و انگشت شمار برگزار میشه؟ ۲. چطور ممکنه مردم ایران در صورت پیروزی از حق خودشون برای بدست گرفتن قدرت سیاسی صرفنظر کنن و اون رو به فردی بسپارند که حتی حاضر به حضور در کشورشون نیست؟
    41
    12
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    PERTAPANI - بن، آلمان
    باز یک مشت اواخواهر، چپول ورشکسته، منافق وطنفروش، بسیجی کودک کش و تجزیه طلب شروع کردند علیه شاهزاده زر زدن!! مخصوصاً اواخواهر سایت که همگام با آمریکایی ها و انگلیس ها اصرار داره که ثابت کنه سوم اسفند و 28 مرداد کودتای انگلیس و آمریکا بوده!! .....زحمت خواندن تاریخ رو هم به خودش نمیده که بفهمه کودتا یک مشخصاتی داره و هر حرکتی اصولاً اسمش کودتا نیست، سوم اسفند رضا شاه طبق دستوری که از فرمانده اش گرفت قزاق ها رو به تهران آورد و نخست وزیر وقت از ترسش به سفارت انگلیس پناهنده شد و مملکت بدون نخست وزیر ماند و احمد شاه هم سیدضیا رو نخست وزیر کرد رضا شاه هم هیچ پست و مقامی نگرفت بعدها سردار سپه شد و بعد هم نخست وزیر و میخواست با برکناری احمدشاه جمهوری اعلام کنه که آخوندها و روشنفکرنماها مانعش شدند حالا این اسم این کار رو گذاشته کودتا!! 28 مرداد هم دو گروهان سرباز اومدند خیابان که مانع هرج و مرج و غارت شوند و فقط در تهران اوضاع شلوغ بود حتی آیت الله کاشانی هم دیگه از مصدق پشتیبانی نمی کرد و پایگاه مردمی خودش رو از دست داده بود
    12
    29
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن

    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    اینهمه جر و بحث و کَل کَل باین و اون کردن نتیجه اش چیه !؟ جز اینکه ، هی کاربرها بار تو و پاچه خوارای دیگه بکنن !؟ حالا از همه این حرفا گذشته ، مرد و مردونه بگو بینیم ، چرا تا اسم رضا پهلوی میاد ، انگار آب تو سوراخ مورچه میریزن ، تو و مزدورای دیگه یهو عینهو مور و ملخ میریزین با واژه های تکراری و مسخره خودتون رو میذارین سر کار !؟ وحشتتون از چیه !؟ خوب بقول خودتون رضا پهلوی رقمی نیست و کسی وقعی بهش نمیذاره ووو ! پس این دوگانگی رو چطور توجیه یا بهتر بگیم ماستمالی میکنی !؟
    12
    34
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    Momijii - توکیو، ژاپن
    اگه تو به خودت حق میدی به من بگی مزدور و پاچه خوار (در اصل پاچه خار!) منم به خودم حق میدم به تو بگم نوکر استبداد و پالان طلب! بنابراین اگه حرفی داری بی توهین بزن. دلیل اینکه من دست از سر رضا پالانی بر نمیدارم اینه که اون دست از سر ملت ایران برنمیداره! الان همین دماغو یکی از ثروتمند ترین مردان جهانه. پدربزرگ و پدرش با خدمت به استعمار انگلستان و سرمایه داری آمریکا اونقدر دزدیدن و بردن که این میتونه تا دهها نسل بعد از خودشو تامین کنه. اما حرص مال و قدرت و شاید دستور ارباباش نمیذاره آروم بگیره. نگرانی من از اینه که همونطور که پالان طلبهای این سایت فریب چند دهه تبلیغات شبکه های مشکوک لندنی و لس آنجلسی رو خوردن، برخی افراد کم سواد یا کم سن و سال هم فریب حرفهای اینها رو بخورن و مسیر دموکراسی و منافع ملی رو گم کنن.
    30
    11
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران

    PERTAPANI - بن، آلمان
    رضا خان خیلی بیجا کرد با تو و ارنست پرون که تو سال ۱۲۹۹ به دستور آیرون ساید انگلیسی واحدش رو به تهران آورد! واقعا خودت از اینکه کودتای ۲۸ مرداد رو اینطوری توصیف کردی خجالت نمیکشی؟ خود آمریکایی‌ها بارها پذیرفتن که کودتا کردن اون وقت تو قبول نداری؟ بقول معروف شاه بخشیده، شاهقلی نمی بخشه!
    28
    8
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه

    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    متوجه حرف من شدید؟شاه عامل ایجادهمبستگی درهیچ جا نیست مگردر دوحالت1-اجماع همگانی2-سرکوب وخفقان.اجماع همگانی ازکجا میاد؟ازتوافق جمعی.توافق جمعی چطور بدست میاد؟1-باداشتن شخصیت کاریزماتیک فردی2-باداشتن قدرت بلامنازع طوریکه کسی مانع برسرکاراومدنش نباشد.ببخشید که من سرراست مینویسم و باکلمات بازی نمیکنم.
    23
    3
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    یک معما هم برایتان طرح بکنم.بنظرشما چرا دوکشور فرانسه وبلژیک با داشتن اشتراکات فرهنگی به نسبت یکسان(نیمی از بلژیک فرانسه زبان هستند) یکی جمهوری و دیگری پادشاهی است؟
    18
    4
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    اولاً که من نه نوکر استبدادم و نه سلطنت طلب ، نبوده و نیستم ! بهت میگم مزدور ، به تیریژ قبات برنخوره ! هر آدم عاقلی کامنتهای تو رو که ببینه ، میگه صد در صد پاچه خواره رژیم مفعوله ! چطور همیشه از اینکه این پدر و پسر نوکر استعمار انگلیس و آمریکا و دزد و فلان و بهمان سخن بمیون میاری ( تکراری و بی محتوی ) ولی یکدفعه صحبت از اینکه رژیم شیطانی مفعول ، نوکر بی جیره و مواجب روسیه و چین هست حرفی نمیزنی !؟ از دید تو ، نوکری فقط خاص غرب هست و رهبر رژیمی که اختیارش در دست دو ابر قدرت استعمارگر و ایران نابود کن ، شرق هست ، نوکری محسوب نمیشه !!؟ و اینکه وجداناً ، اگر داری ( وجدان ) ، زیان و مصیبت و بدبختی ، بعلاوه فساد و جُرم و جنایتی که رژیم جمهوری ترمالی اسلامی به ایران تحمیل کرده رو چطور با زمان شاه مطابقت میکنی !!؟ فلاکت در کدام زمان بیشتر بوده و هست !؟ فقط خواهشاً مقلطه نکن !
    7
    15
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    هر وقت دیدیم تو ایران کسی داد زد : زنده باد رجوی یا زنده باد کمونیسم یا استالین یا مصدق بعد بیایید اینجا هارت و پورت کنید .والا ۵ هزار نفر هم تو ایران طرفدار ندارند اینا.یک طرف ۸۰ میلیون ایرانی رو داریم که از این جمعیت لااقل ۶۰ میلیون ناراضی و ضد رژیم هستن و از اونها بالای ۸۰ درصد طرفدار پهلوی هستن.بعد یک درصد قلیلی چپ استالینی و مجاهد و مصدقی و تجزیه طلب و سد البته حقوق بگیرهای سایبری رژیم (پشت نقاب گرایشات مختلف) هم با هم متحد شدند میخوان با کامنت زدن تو شبکه های اجتماعی و های و هوی اینترنتی و آیدیهای جعلی و تفرقه افکنی ماجرا رو‌جو دیگه نشون بدن ولی آمار و گرایش ایران مشخصه تموم شد و رفت هیچ کاریش نمیتونید بکنید جنگ جدال سایبری هم نمیخواد.
    8
    15
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    متاسفانه اکثریت دوستان من وقتی ساکن یک کشور خارجی میشوند و چند تا کتاب هم در باره ی مزایای دموکراسی می خوانند فراموش میکنند که موقعیت جغرافیایی و بافت فرهنگی ملت ایران چگونه است و میخواهند مدینه ی فاضله ی ذهن خودشان را در سرزمینی بکارند که در ان خیار نمی روید. انقلاب کردید بدتر شدو حالا هم من به شما عرض میکنم دموکراسی با غلظت مثلا کانادا یعنی عراق و سوریه و لیبی شدن. همیشه تصاویر زیبای ذهنی و کتابی جواب لازم را نمیدهند. دیگر سخن عامل زور است. زور از تجمع انرژی حادث میشود. وقتی تمام هستی از ماده و انرژی و قدرت و زور تشکیل شده است ان عدالتی که تمام خواسته ها را در بر بگیرد اصلا نه وجود دارد و نه عملی است.
    3
    17
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    PERTAPANI - بن، آلمان
    .... روحت شاد - تهران، ایران اولاً منع کن منع میکرد خودش میگذاشت و پهن میکرد!! تو خودت اعتراف کردی که در زمان نوجوانی همجنسباز بودی (من به تو تهمت نمیزنم) چیزیه که خودت نوشتی و بعداً دوجنسگرا شدی پس اینقدر یاد ارنست پرون رو نکن!! دوماً تاریخی که آخوندها به خوردت دادن به درد خودت میخوره! مافوق رضا شاه مسعود خان کیهان بود و در سلسله مراتب ارتش تا دستور مافوق نباشه کسی نمی تونه همینجوری یک سپاهی رو از این شهر به او شهر ببره و دقیقاً رضاشاه دستور مافوقش رو اجرا کرد نه اینکه خودش این کار رو کرده باشه واسه همین با روی کار اومدن سیدضیا مسعود خان کیهان وزیر جنگ میشه!! تمام کسانی هم که دستگیر شدند بعداً یا مشاور رضاشاه میشوند و یا وزیران کابینه او! گاگول جان اگر تو باور میکنی حرف آمریکایی ها را که میگن 28 مرداد با دستور اونها کودتا شده خب معلومه که خیلی نوکر آمریکایی ها هستی! همه جا از شق القمر انقلاب مشروطیت و مردمی بودنش صحبت می کنند درصورتیکه در اون انقلاب فقط انگلیس سود برد بعد شایعه می کنند که 28 مرداد کودتا بوده قاطی برو مقایسه کن کودتاهای دنیا رو با آنچه که در ایران اتفاق افتاد
    7
    12
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    Momijii - توکیو، ژاپن
    بارها به دوستات توضیح دادم که من ساکن ایران هستم و باید یه سری محدودیتها رو رعایت کنم. اما این دلیل نمیشه که چشمم رو به روی وقاحت و پررویی شاخزاده و پالان طلبها ببندم. حالا اگه تو به خودت اجازه میدی به دیگران توهین کنی منم به خودم اجازه میدم جوابتو بدم. منصفانه نیست؟!
    15
    8
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    PERTAPANI - بن، آلمان
    تو یه مدت انگار با عمو ارنست کنگویی گشتی خیلی ازش راضی بودی! خود کیهان هم همدست رضا پالانی تو کودتا بود و مزد خیانتش رو گرفت! اصلا به روی وقیح خودت نیار که فردی به اسم آیرون ساید انگلیسی هم بوده و رضا پالانی رو اون انتخاب کرده! عملکرد پدربزرگ اربابت شاخزاده هم نشون میده که تمام اقداماتش در جهت تخریب مشروطه و تبدیل دوباره ایران به سلطنت مطلقه بود. رضا پالانی تمام خونهای آزادیخواهان مشروطه و سربازان ستارخان و باقرخان رو پامال کرد. گند کودتایانگلیسی و آمریکایی ۲۸ مرداد هم آنچنان بالا زده که حتی اربابای آمریکایی ارباب بی غیرتت هم نمیتونن رو سرپوش بذارن. تو که تنها هنرت فرار کردن از ایران با اون کیس رسوای پناهندگی بوده!
    14
    6
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    Munchen - مونیخ، آلمان
    فقط بگو از کجا آوردی که ۸۰ درصد مردم پالان طلب هستن؟!
    16
    10
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    PERTAPANI - بن، آلمان
    .. روحت شاد - تهران، ایران حالا چرا بین این همه کشور کونگو رو انتخاب کردی؟ مثل اینکه خاطرات خوبی در نوجوانی از کونگو داری که حواله به این و اون میدی!! نکن پسر جان این کارها رو نکن و جامعه رو آلوده نکن🤣
    10
    13
    دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    PERTAPANI - بن، آلمان
    این که مرام همه پالان طلبهاست عمله استبداد! اربابت ممرضا پالانی تو سوئیس با ارنست پرون بور و سفید ازدواج کرد. اما تو به خاطر فقر شدید ناچار شدی با ارنست کنگویی سیاه همخونه بشی و در عوض بهش خدمات بدی! البته کیس پناهندگیت هم بی تاثیر نبوده!
    10
    6
    ‌سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    PERTAPANI - بن، آلمان
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    اینقدر یاد کونگو میکنی که خودت یک پا کونگویی شدی🤣
    5
    7
    ‌سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    مصدق روحت شاد - تهران، ایران
    PERTAPANI - بن، آلمان
    ولی عمو ارنست جونت نظر دیگه ای داره!
    8
    7
    ‌سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.