* حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ هم در یک حوزه رای گیری که در یکی از مدارس شمال شهر تهران برپا بوده در انتخابات شرکت کرده است. شورای نگهبان صلاحیت آقای روحانی را که هم اکنون عضو مجلس خبرگان رهبری است، برای شرکت در انتخابات دوره ششم خبرگان رد کرده است. رای گیری روز جمعه ۱۱ اسفند اولین انتخابات پس از پایان دوره ریاست جمهوری آقای روحانی بوده است.
موضع اصلاحطلبانمحمدرضا عارف در انتخابات رای دادمحمد خاتمی، رئیسجمهوری پیشین ایران به شکل رسمی در ارتباط با انتخابات اخیر موضعگیری نکرد. اما گروهی از وابستگان به جناح سیاسی او در انتخابات نامزد شدند و چهرههایی مانند محمدرضا عارف و غلامحسین کرباسچی در انتخابات رای دادند.
در طول روز رایگیری هیچ تصویری از رای دادن آقای خاتمی منتشر نشد و در نهایت آذر منصوری، دبیرکل جبهه اصلاحات ایران با انتشار متنی کوتاه در ایکس نوشت که رئیسجمهور پیشین در انتخابات شرکت نکرده است.
آقای خاتمی هرگز به شکل رسمی این انتخابات را تحریم نکرده بود.
در ارتباط با موضع گروههای مختلف اصلاحطلب از جمله «جبهه اصلاحات ایران» نیز گزارشهای ضد و نقیضی منتشر شد.
خانم منصوری در پستی که منتشر کرد، بعد از اعلام خبر شرکت نکردن محمد خاتمی نوشت: «او قبلا نیز از راهبرد جبهه اصلاحات ایران در این انتخابات حمایت کرده بود.»
بر اساس این نوشته اینطور به نظر میرسد که شرکت نکردن در انتخابات، «راهبرد جبهه اصلاحات» بوده است.
در بیانیه انتخاباتی که این گروه سیاسی پیش از رایگیری منتشر کرده بود، اعلام کرد که نمیتواند برای انتخابات فعلی فهرستی ارائه کند.
محمدرضا عارف که یکی از مهمترین چهرههای اصلاحطلب که رای داد محسوب میشود، در زمان انداختن رای خود به صندوق گفت که اصلاحطلبان این انتخابات را تحریم نکردهاند.
او گفت: «در جامعه این را القا نکنید که جبهه اصلاحات، مخالف رایدادن است. ما اگر ببینیم مخالف در کشور وجود دارد باید به آنها بگوییم که شما مخالف نیستید و نظر و عقیده متفاوت دارید. ما در نظام، مخالف نداریم.»
محمد علی ابطحی، یکی دیگر از چهرههای مطرح اصلاحطلبان نیز درباره رای ندادن خاتمی در ایکس نوشت: «خاتمی در انتخابات دیروز قهر نکرد. فکر کرد شاید تنها راه شنیدن حرفهای دلسوزانه اش رای ندادن باشد. هرکسی به شکلی دنبال این هدف بود.»
برخی نتایج مهممحمد صادق لاریجانی (راست) برادر علی لاریجانی است و دو سال پیش به رد صلاحیت برادرش در انتخابات ریاست جمهوری به شدت اعتراض کرده بوددر روز شنبه و در ادامه انتشار نتایج رسمی و غیررسمی در ارتباط با این انتخابات، گزارشهایی از «شکست» برخی چهرههای مهم منتشر شده است.
یکی از مهمترین چهرهها، محمد صادق آملی لاریجانی است که به نوشته رسانههای داخلی از حوزه انتخاباتی استان مازندران نتوانست بار دیگر به عنوان عضو مجلس خبرگان رهبری انتخاب شود.
مجلس خبرگان رهبری موظف است که بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی نظارت کند و همچنین وظیفه انتخاب رهبر بعدی را نیز بر عهده دارد.
در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز تا این لحظه از محمدباقر نوبخت (نامزد شهر رشت) و محمدرضا باهنر (نامزد شهر کرمان) به عنوان چهرههای شاخص شکست خورده نام برده شده است. آقای نوبخت از محافظهکاران میانهرو و آقای باهنر از اصولگرایان محسوب میشود.
در عین حال بر اساس آمار غیررسمی، مسعود پزشکیان، از چهرههای شاخص اصلاحطلبان بار دیگر موفق شد از حوزه انتخابیه تبریز وارد مجلس شود. آقای پزشکیان از سال ۱۳۸۷ تاکنون نماینده مجلس شورای اسلامی است. او در دولت دوم محمد خاتمی، وزیر بهداشت بود.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس فعلی کمیسیون اقتصادی مجلس و از مخالفان سرسخت اجرای تعهدات بینالمللی برای مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم (شروط جهانی FATF)، یکی دیگر از چهرههایی است که در انتخابات شکست خورد. او بعد از شکست با انتشار بیانیهای، سلامت انتخابات را زیر سوال برد و رقبای خود را به «خرید و فروش رای» متهم کرد.
همچنین برخی رسانهها گزارش دادهاند که علیاصغر عنابستانی، نماینده فعلی شهر سبزوار نیز در انتخابات شکست خورده است. او همان نمایندهای است که متهم شد به صورت یک سرباز وظیفه سیلی زده است.