تصویری از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»رادیو فردا: رسانههای ایران گزارش دادهاند که سانحه در محل فیلمبرداری سریال تاریخی «سلمان فارسی» محصول سیمای جمهوری اسلامی باعث مرگ دو تن از عوامل این سریال شده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا روز پنجشنبه ۱۰ اسفند به نقل از بخشدار بسطام اعلام کرد بر اثر این حادثه در محل فیلمبرداری در روستای «خیج» در نزدیکی شهر شاهرود دو نفر جان باختند و چهار تن مصدوم شدند.
بر اساس این گزارش، «فرو ریختن پل» باعث این اتفاق شده و مصدومان هنرور (سیاهیلشکر) و بدلکار بودهاند.
بخشدار بسطام قربانیان این حادثه را «علی نعیمی از شاهرود و حمید ظهیری از تهران» معرفی کرد و گفت آنها هنرور بودهاند.
خبرگزاری مهر نیز کشته شدن دو نفر در این اتفاق را تأیید کرده است. همچنین ویدئوی کوتاهی منتشر شده که نشان میدهد هلیکوپتر امداد در محل فیلمبرداری که ظاهری بیابانی دارد، حاضر شده است کارگردان این سریال داوود میرباقری است که پیش از این سریالهای «امام علی» و «مختارنامه» را نیز برای تلویزیون حکومتی ایران ساخته بود.
«سلمان فارسی» را مرکز سیما فیلم وابسته به سازمان صداوسیما تهیه میکند و قرار است در ۶۰ قسمت ساخته شود.
دی ماه سال گذشته یک نماینده مجلس خبر داد تولید این مجموعه تلویزیونی حدود «دو هزار میلیارد تومان» بودجه لازم دارد.
محمدرضا میرتاجالدینی با اشاره به «سلمان فارسی» و سریال «موسی»، دیگر محصول پرخرج تلویزیون، گفته بود «سالی هزار میلیارد باید تزریق بشود تا اینها راه بیفتند. با بودجههای محدود صداوسیما به جایی نمیرسند.»
با این حال رقم دقیق بودجه لازم برای تولید این مجموعه که سرگذشت یکی از نزدیکان پیامبر مسلمانان را روایت میکند و داستانش در سه مقطع تاریخی میگذرد، مشخص نیست.
محمود فلاح، تهیهکننده اولیه این سریال، در سال ۱۳۹۴ و پیش از آغاز تولید گفته بود برآورد اولیه برای ساخت آن «۶۰ میلیارد تومان» است. اما این رقم به تدریج رشد قابل توجهی داشت.
فیلمبرداری «سلمان فارسی» از زمستان ۹۸ آغاز شد و مدیران صداوسیما قول پخش آن از سال ۱۴۰۵ را دادهاند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز ۸ بهمن در بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، اعتبار اختصاص یافته به سازمان صداوسیما را ۲۴ هزار میلیارد تومان تصویب کردند که سه برابر بودجه این سازمان در سال جاری است.
پیمان جبلی، رئیس صداوسیما، روز ۱۶ بهمن در پاسخ به انتقادها در مورد افزایش سه برابری بودجه این سازمان گفت هزینه تکالیف تعیینشده برای این سازمان در سال آینده بسیار بیشتر از بودجه آن است.
او در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت: «دستمزد عوامل تولید با تورم محاسبه میشود نه افزایش ۲۰ درصدی حقوقها. ما برای سریالهایمان بخواهیم دکور بسازیم، قیمت سیمان، آجر و آهن را نمیآیند با افزایش ۲۰درصدی برای ما محاسبه کنند، با تورم محاسبه میکنند.