هک قوه قضاییه؛ از اتهام پول‌شویی و فساد آقازاده تاج چه می‌دانیم؟

ایران وایر - پیام یونسی‌پور: شهریورماه ۱۳۹۷ زمانی که بحث «آقازاده‌های ورزشی» در رسانه‌های فارسی‌زبان داغ شده بود، «خبرآنلاین» به نقل از نشریه دنیای ورزش، گزارشی را در مورد فرزندان مدیران ورزشی که از ایران مهاجرت کرده یا در داخل کشور سرگردم تجارت‌های کلان شده‌اند منتشر کرد.

«احسان» فرزند «علی کفاشیان»، رییس پیشین فدراسیون فوتبال، «علی» فرزند «مسعود سلطانی‌فر» وزیر وقت وزارت ورزش، «مجتبی» فرزند «محمدرضا داورزنی»، رییس سابق فدراسیون والیبال، «محمدحسین» فرزند «محمدرضا ساکت»، مدیرعامل وقت سپاهان و «محسن» فرزند «محمد علی‌آبادی»، رییس پیشین سازمان وقت تربیت بدنی، از جمله شاخص‌ترین آقازاده‌ها بودند.  

در این گزارش، اما وقتی به نام «علی تاج» می‌رسیم، با تاکیدی بر «در سایه بودن» او مواجه می‌شویم. در این گزارش آمده او بخش‌های قابل‌توجهی از فعالیت‌های اقتصادی پدرش را در دست گرفته و حتی در سبک صحبت کردن آن‌قدر به «مهدی تاج» نزدیک شده که کسی از پشت تلفن نمی‌تواند او را از پدر تشخیص دهد.

در این گزارش به قدرت پشت پرده علی تاج اشاره شده بود؛ اعمال نفوذ برای حضور «ابراهیم شکوری» در فدراسیون فوتبال و نقش داشتن او در انتخاب «حمید استیلی» به عنوان مدیر تیم امید.  

مرداد ماه ۱۳۹۹ زمانی که بحث مفاسد مالی و اقتصادی مهدی تاج و خانواده‌اش آرام‌آرام افشا می‌شد، مهدی تاج در مصاحبه‌ای دقیقا از این عبارات استفاده کرد: «پسرم علی کوچک‌ترین ارتباطی به فوتبال، نفت و فولاد و کوفت ندارند.»

اسناد فاش‌شده پس از هک قوه قضاییه اما نشان می‌دهد که علی تاج، متولد ۲۸ خرداد ۱۳۶۵ از سال‌های اول جوانی‌اش به واسطه همکاری‌های اقتصادی با پدر، با پیگیری‌های قضایی و شکایت‌هایی با اتهامات مفاسد مالی مواجه بوده است.

در این گزارش می‌پرسیم علی تاج کیست، چه مفاسدی از او در پس هک قوه قضاییه به چشم می‌خورد و چه نقشی در ورزش ایران داشته است؟

از اتهام پول‌شویی و فساد آقازاده تاج چه می‌دانیم؟طبق اسنادی که گروه هکری «عدالت علی» از هک قوه قضاییه جمهوری اسلامی منتشر کرده، «شورای عالی مبارزه با پولشویی» در ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ از شخصی به نام «اعظم خلیلی» دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۲ (جرایم اقتصادی) تهران شکایت می‌کند.

اهمیت شکایت بردن از اعظم خلیلی جایی مشخص می‌شود که بدانیم او همان فردی است که «یاشار سلطانی»، شش سال بعد یعنی آبان ۱۳۹۷ نام او را در اسناد مربوط به خرید و فروش زمین غیرقانونی زمین از سوی «مهدی تاج»، رییس کنونی فدراسیون فوتبال رونمایی کرد.

۶ سال پیش از آن‌که یاشار سلطانی مدعی شود که اعظم خلیلی و علی تاج در «پول‌شویی» به سود مهدی تاج نقش دارند، شورای عالی مبارزه با پول‌شویی از اعظم خلیلی همسر مهدی و مادر علی تاج به همین جرم شکایت کرده بود.

پرونده همسر مهدی تاج خرداد ۱۳۹۲ برای آن‌چه «صدور سایر تصمیمات در زمان مقتضی» خوانده شده، مختومه می‌شود.

۲۶ خرداد همان‌سال بار دیگر شورای عالی مبارزه با پول‌شویی این بار از مادر و پسر به دادسرای عمومی شکایت می‌برد؛ باز هم به اتهام پول‌شویی و وقتی که علی تاج تنها ۲۷ سال داشت.

شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۲ بار دیگر در تیرماه ۱۳۹۳ این پرونده را به دلیل آن‌چه «صدور سایر تصمیمات در زمان مقتضی» خواند، مختومه اعلام کرد.

نکته قابل تامل اینجاست که بهمن ۱۳۹۸ در حالی که هنوز به پرونده پول‌شویی مادر و فرزند رسیدگی نشده، «مهدی تاج»، آقازاده‌اش «علی تاج» و همسرش «اعظم خلیلی» در کنار نهادهای امنیتی و سازمان‌های دولتی از جمله «سازمان فرهنگی اطلاعات سپاه پاسداران» و «سازمان صدا و سیما» از «یاشار سلطانی» به اتهام «نشر اکاذیب» شکایت کردند. دقیقا سه ماه بعد شعبه ۱۰۵۷ دادگاه کیفری مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران، یاشار سلطانی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» و «تهدید و افشای اسرار مردم» محکوم کرد.

آن‌چه میان اسناد فاش شده توسط گروه هکری «عدالت علی» جلب توجه می‌کند، شکایت‌هایی است که به واسطه فعالیت‌های اقتصادی خانواده تاج به صورت گروهی از تمامی آن‌ها در پرونده‌هایی مشترک ثبت شده است.

به صورت نمونه، «ریاست دادسرای ناحیه ۲۸ (کارکنان دولت) تهران»، «معاون دادستان تهران» و «سازمان بازرسی کل کشور» در شکایتی مشترک در تاریخ پنجم اسفند ۱۴۰۱ از مهدی تاج، وحید تاج، علی تاج و اعظم خلیلی به دلیل آن‌چه در این اسناد «تحصیل مال از طریق نامشروع»، «گزارش خلاف واقع»، «کلاهبرداری»، «صدور گزارش خلاف واقع»، «تضییع اموال و وجوه عمومی و دولتی» و «جعل اسناد رسمی» خوانده شده شکایت کرده‌اند. تنها ۱۱ روز بعد، پرونده به سود خانواده تاج مختومه اعلام می‌شود.

در پرونده دیگری که هم نام مهدی تاج و هم نام علی تاج به عنوان متهم ثبت شده، پای اتهاماتی چون کلاهبرداری، تضییع مال، اخلال در نظام پولی یا ارزی کشور و دخل و تصرف در اموال دولتی، در شرکت‌های صنعتی به نام «کاسپین فولاد غدیر» و «جهان فولاد کاسپین» به میان آمده است. این در حالی است که مهدی تاج مدعی شده بود که فرزندش هیچ نقشی در فولاد و فوتبال ندارد.

شکایت‌های ثبت شده دیگر از علی تاج در میان این اسناد به بیش از ۷ شکایت برپایه مفاسد اقتصادی می‌رسد.

از انتخاب سرمربی برای تیم ملی تا سایه‌نشینی همیشگی
خبرآنلاین در گزارش سال ۱۳۹۷ علی تاج را آقازاده در سایه و بدون تصویر لقب داده بود. او خودش را در نگاه عمومی قرار نمی‌دهد، صفحات اجتماعی رسمی به نام خودش ندارد و حتی به دوستان یا اطرافیانش اجازه ثبت عکس شخصی هم نمی‌دهد.

۱۹ بهمن سال ۱۳۹۸ خبرگزاری «مهر» برای اولین‌بار از نقش علی تاج و یکی از سردبیران ورزشی نزدیک به مهدی تاج در انتخاب «دراگان اسکوچیچ»، سرمربی تیم ملی ایران، خبر داد. این خبرگزاری از تشکیل جلسه‌ای مخفیانه با حضور مدیربرنامه‌های دراگان اسکوچیچ، سردبیر یک وب‌سایت ورزشی و علی تاج در «ساختمان جردن» خبر داده بود. اشاره مهر به سردبیر وب‌سایت «ورزش سه» بود.

مهر مدعی شد که در این جلسه هیچ یک از مدیران وقت فدراسیون فوتبال حضور نداشتند و خروجی جلسه، یعنی انتخاب دراگان اسکوچیچ، فقط به تایید «حیدر بهاروند»، سرپرست وقت فدراسیون فوتبال و نایب‌رییس پیشین مهدی تاج، رسید.

برخلاف ادعای مهدی تاج، آقازاده‌اش هم در فولاد دست دارد و هم در فوتبال. سال ۱۳۸۵ زمانی که علی تاج تنها بیست سال سن داشت، در دفتر روزنامه «جهان فوتبال» که صاحب امتیاز آن پدرش بود، مدعی خرید و فروش «آهن قراضه» از افغانستان می‌شد.

او حتی پایان‌نامه‌اش را زمستان ۱۳۹۹ در مورد «روابط مدیران و کارمندان در فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی» با همکاری «محمدرضا اسماعیلی» و«جاسم منوچهری» ارائه کرد؛ یعنی یک سال پس از کناره‌گیری موقت پدر از ریاست فدراسیون فوتبال و زمانی که او هنوز نفوذش را در فدراسیون فوتبال حفظ کرده بود.

علی تاج، آرام‌ترین آقازاده‌ای بود که تصور می‌کرد فساد مالی‌اش به دلیل سایه‌نشینی همیشگی و دوری‌کردن از انظار و رسانه‌ها، فاش نخواهد شد. بررسی مختصری در اسناد هک شده قوه قضاییه نشان می‌دهد که او احتمالا از اوایل بیست سالگی «پول‌شویی» و «دست بردن در اموال دولتی» را آغاز کرده بود.
+36
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    antifascism - تهران، ایران
    این پشگل چیه که ازگلزادش چی بشه. مملکتی ساختن این فاشیستهای فارسیسم دست نشانده. کاش با فارسها همزیست نبودیم. واقعا خودخواهی و بی رحمیشون خیلی رو مخه.به نظر من دیر یا زود ایران باید تجزیه بشه و افراد بر اساس قومیت مستقل بشن تا مجبور به تحمل تناقضات شدید فرهنگی نشن. البته کل دنیا باید به این شکل باشه و دولتهای محلی بر اساس قومیت خرد و کلان تحت نظر یک سنای جهانی و یک ارتش جهانی اداره بشه. بسه دیگه این روش حکمتهای قرون وسطایی.
    4
    1
    شنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.