بسیاری از فعالان سیاسی پیش از این نگرانی خود را در مورد این تغییرات اعلام کردهاندرادیو فردا: رسانههای ایران به نقل از یک مسئول ستاد انتخابات کشور اعلام کردند در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری که هفته آینده برگزار میشود، الزام درج مُهر در شناسنامه حذف شده است.
جواد هاشمی مهر، رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد، روز سوم اسفندماه، در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: «در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ملاک عمل برای رأی گیری، سیستمهای احراز هویت است و دیگر نیاز به مهر شدن شناسنامه نیست.»
مقامهای ارشد وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور این خبر را تکذیب نکردهاند یا توضیح بیشتری ندادهاند.
بر اساس ماده ۱۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که امسال به تصویب شورای نگهبان رسید، «هر شخص واجد شرایط میتواند فقط یکبار با ارائه اصل یکی از مدارک کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه رانندگی یا کارت خدمت دوره ضرورت نظام وظیفه رأی دهد».
به این ترتیب الزام ارائه شناسنامه به عنوان تنها مدرک شناسایی قابل پذیرش در شعبههای اخذ رأی حذف شده است، اما تا پیش از این اظهارنظر، به حذف شدن درج مُهر بر شناسنامهها هنگام رأی دادن اشاره نشده بود.
آقای هاشمی مهر در توضیح بیشتر درباره این تصمیم گفت: «با توجه به اینکه با درج مُهر در شناسنامه، برخی رسانههای معاند سعی در سوءاستفاده برای تشویش اذهان عمومی را داشتند، امسال برای رفع ابهام اجباری نبودن شرکت در انتخابات، ثبت مُهر در شناسنامه حذف شده است.»
مقامات جمهوری اسلامی از رسانههای فارسیزبان خارج از ایران با عنوان «رسانههای معاند» یاد میکنند.
رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد در حالی این مطالب را بیان کرده که شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ۱۵ بهمن امسال اعلام کرد «در اقدامی بیسابقه»، «سه تا شش هزار نفر» به دلایل عقیدتی مانند حضور کمرنگ یا عدم حضور در انتخابات در آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش «ردِ گزینشی» شدهاند.
مسئولان انتخاباتی ایران همچنین گفتهاند روز ۱۱ اسفند و در زمان برگزاری انتخابات، رأیدهندگان تنها یک برگه تعرفه دریافت خواهند کرد که در «بخشی از آن اسامی نامزدهای خبرگان و در بخش دیگر، نامزدهای مجلس شورای اسلامی» را خواهند نوشت.
در این دوره، انتخابات در حوزههای رشت، خمام، قم، ملایر و آبادان به صورت الکترونیک برگزار خواهد شد.
تعدادی از فعالان سیاسی پیش از این نگرانی خود را در مورد این تغییرات اعلام کردهاند. به گفته آنها مقامات جمهوری اسلامی تلاش دارند با استفاده از این روشها میزان مشارکت را بالاتر از میزان واقعی آن نشان دهند.
در انتخابات که مقامهای جمهوری اسلامی سعی دارند رأیدهندگان را به حضور در پای صندوقهای رأی ترغیب کنند، بسیاری از چهرهها از جمله ۲۵ نماینده فعلی مجلس ردصلاحیت شدهاند.
حسن روحانی، رئیسجمهور پیشین که در انتخابات خبرگان توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شد، پیش از ردصلاحیت خود گفته بود اکثریت مردم ایران نمیخواهند پای صندوقهای رأی بروند.
+33
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۶
کو حق - ولینتون، نیوزلند
که بتونن بدونه مدرک آمار انقلابی و خدا پسند بدن
2
49
شنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۴
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
کو حق - ولینتون، نیوزلند
واه واه چه حرفا ؟ مگه توی نظام مقدس ولایت فقیه به غیر از خلاف های غیر اخلاقی پاین تنه ، دروغ و کلک هم وجود داره ؟ اینها خد اپرستند و نمازرا جماعت میخوانند ، نشان میدهند که روزه دارند ، در خفا هم شراب نمی خورند چون حرام است ، ولی عرق و ویسکی می خورند چون درقران عنوان نشده ، فقط با زنان دوستان میخوابند و .... لطفا بقیه را ازفاطی یپرسید.
3
20
شنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۲:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۳
Hassan1479 - تهران، ایران
آمار شرکت کنندگان و منتخبان از حالا تعیین شده است ، و این شو انتخابات برای تایید انتصاب شدگان نظام میباشد .
8
19
شنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۴:۴۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
این ها خود شیاطین هستند. در اینصورت طرف میتواند تا ۱۰۰ بار در جاهای مختلف رای بدهد
2
26
شنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.