العربیه: چیپس، نان همبرگر، ماست مزهدار و بسیاری خوراکیهای محبوب دیگر از مواد فوقفرآوریشده ساخته میشوند، که باعث میشود دستگاه گوارش انسان در برخورد با آنها دچار مشکل پردازش شود و هر بار مقدار زیادی از آنها را مصرف کند.
دانشمندان میگویند فرآوری فوقالعاده مواد غذایی در هنگام تولید، مانند فرایند هضم و نشخوار غذا توسط پرندگان است وقتی که به جوجههای خود غذا میدهند. پرندگان به اصطلاح لقمه جویده را به حلق جوجه میریزند تا خوردن آن آسانتر شود. غذای فوقفرآوریشده نیز با انسان همین کار را میکند.
اما دستگاه گوارش انسان برای استفاده از این گونه غذا تکامل نیافته است. دستگاه گوارش، از ابتدا تا انتها، برای تجزیه غذا به اجزای مختلف آن یعنی ویتامینها، مواد معدنی و ریزمُغذیها طراحی شده است، و اینها را جذب میکند و باقیماندههای غیرقابل هضم و فیبر را به شکل مدفوع دفع میکند.
لذا هنگامی که غذا پیشاپیش هضم شده است، بخشی از فعالیت دستگاه گوارشی انسان مختل میشود، و این سیستم به موقع سیگنال سیری را به مغز نمیفرستد، که باعث میشود مغز دستور توقف خوردن ندهد، و در نتیجه انسان حدود دو برابر کالری مورد نیاز خود را مصرف کند.
یک آزمایش بالینی در سال 2019 این پدیده را اثبات کرد. در جریان آن آزمایش بیست داوطلب سالم به مدت دو هفته فقط غذاهای فوقفرآوریشده خوردند، و سپس برای دو هفته فقط غذاهای کمفرآوریشده مصرف کردند. هر دو رژیم غذایی حاوی میزان یکسان کالری، قند، فیبر، چربی، نمک و کربوهیدرات بود.
طی دو هفته اول شرکتکنندگان به طور متوسط 900 گرم وزن اضافه کردند، و طی دو هفته دوم آنها همان میزان وزن را از دست دادند. آزمایش نشان داد که طی دو هفته اول با رژیم غذایی فوقفرآوریشده، افراد با سرعت بیشتری غذا میخوردند، و حدود 500 کالری بیشتر در روز مصرف میکردند.
+4
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.