فایننشال تایمز: جمهوری اسلامی از دو بانک بزرگ بریتانیایی برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است

صدای آمریکا: روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرده می‌گوید جمهوری اسلامی از دو بانک بزرگ بریتانیایی برای عملیات جابه‌جایی مخفیانه پول در سراسر جهان به عنوان بخشی از شبکه گسترده فرار از تحریم‌ها، که از سوی نهاد‌های اطلاعاتی حکومت ایران حمایت می‌شود، سوء استفاده کرده است.

بر اساس اسنادی که یک نسخه از آنها به دست این روزنامه معتبر بریتانیایی رسیده، بنگاه‌های مالی لویدز و سانتاندر بریتانیا، چندین حساب پوششی را به شرکت‌های اصلی انگلیسی که به‌طور مخفیانه متعلق به یک شرکت بازرگانی پتروشیمی تحت‌تحریم جمهوری اسلامی مستقر در لندن بودند، اختصاص داده‌اند.

این گزارش می‌افزاید، شرکت بازرگانی پتروشیمی مذکور بخشی از شبکه‌ای است که ایالات متحده آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همکاری با سازمان‌های اطلاعاتی روسیه برای تامین ‌مالی شبه‌نظامیان نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی متهم می‌کند.

به گزارش فایننشال تایمز، این جابه‌جایی مخفیانه پول در سراسر جهان در حالی انجام شده است که شرکت بازرگانی پتروشیمی و شرکت پوششی بریتانیایی آن، به نام پی سی سی یو کی (PCC UK) از ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی تحت تحریم‌های ایالات متحده قرار دارند.

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی با طراحی ساختارهای پیچیده‌ای، از بنگاه‌های مالی لویدز و سانتاندر بریتانیا برای فرار از تحریم‌ها و پنهان کردن مالکیت سوء استفاده کرده است.
افشاگری‌ها درباره عملیات فرار از تحریم جمهوری اسلامی در قلب لندن، پس از پیوستن نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا به حملات هوایی آمریکا علیه شورشیان حوثی مورد حمایت حکومت ایران در یمن صورت گرفت.

این هفته بریتانیا و ایالات متحده در ابتکاری تازه، آنچه را که «شبکه ترور فراملی» نامیدند تحت تحریم‌های اطلاعاتی قرار دادند که فعالان و مخالفان از جمله ساکنان بریتانیا را هدف قرار داده است.

طبق دفتر ثبت شرکت‌های بریتانیا، شرکت پیسکو یو کی به‌طور کامل متعلق به یک شهروند بریتانیایی به نام «عبدالله سیاوش فهیمی» است. با این حال، اسناد داخلی که برخی از آنها توسط وب‌سایت اپوزیسیون ایرانی ویکی‌ایران به‌صورت آنلاین درز کرده است، نشان می‌دهد که پیسکو به‌طور کامل توسط شرکت پوششی بریتانیایی پی سی سی یو کی کنترل می‌شود و فهیمی طی قراردادی، آن را به صورت امانی در اختیار می‌گیرد.

فهیمی از آدرس ایمیل شرکت بازرگانی پتروشیمی برای مکاتبه با مقامات شرکت در تهران استفاده کرده است. طبق پرونده‌های شرکتی بریتانیا، او از آوریل ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ مدیر شرکت پوششی بریتانیایی بازرگانی پتروشیمی به نام پی سی سی یو کی بوده است.

پیش‌تر وزیر امور خارجه بریتانیا در مصاحبه با نشریه بریتانیایی «ساندی‌تایمز» از گفت‌وگوی بی‌پرده با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی خبر داد و گفت که «ما باید واضح‌ترین پیام ممکن را به ایران ارسال کنیم تا بدانند کاری که از طریق نیابتی‌ها انجام می‌دهند غیرقابل قبول است.»

دیوید کامرون در مصاحبه‌ای که در شماره یکشنبه ۴ فوریه ساندی‌تایمز منتشر شد، گفته است: «با امیرعبداللهیان گفت‌وگوی بسیار محکمی داشتم و گفتم که این افراد نیابتی شما هستند، شما نمی‌توانید مسئولیت خود را در قبال آنها سلب کنید. شما می‌توانید ادعا کنید که آن‌ها مقداری استقلال دارند، اما شما آن‌ها را ایجاد کردید، حمایت کردید، تامین مالی کردید، مسلح کردید و در نهایت به خاطر کاری که انجام می‌دهند، پاسخگو خواهید بود.»
+22
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    فیل دانا - سیدنی ، استرالیا

    سواستفاده خیر، همکاری بیشتر درسته. این حکومت های غربی این رژیم هارو خودشون درست میکنن تا بهتر و قشنگتر منطقه رو به اشوب بکشن و به تاراج ببرن. وگرنه نباید این کشور ها محل فرار اختلاس گرها باشه. کار این کشورها مثل این ضرب‌المثل هستش . رفیق دزد و شریک قافله.
    0
    25
    دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان
    احتمالا همون دو بانکی که ایران را سال ۵۷ خریدند و ملت فکر کردن که این دوبانک متعلق به مادر امام زمان است
    0
    7
    دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.