یورونیوز: یک هنرمند که در نمایشگاه آثار پرفورمنس «مارینا آبراموویچ» موزه هنر مدرن نیویورک در سال ۲۰۱۰ به اجرای یک اثر هنری پرداخته بود، شکایتی را علیه این موزه تنظیم کرده و ادعا میکند که مسئولان موزه نتوانستهاند از آزارهای جنسی که در جریان این رویداد به او شده جلوگیری کنند.
جان بونافده در شکایتی حقوقی که به دادگاه ایالتی نیویورک تقدیم کرده است، ۷ مورد آزار جنسی توسط ۵ فرد مسن را در حین اجرای نمایش موسوم به «ایمپوندرابیلیا» شرح داده است.
این قطعه هنری که ابتدا در سال ۱۹۷۷ توسط مارینا آبراموویچ خالق مشهور آثار پرفورمنس مفهومی و شریک آن زمان او «اولای» روی صحنه رفت، شامل دو هنرمند کاملا برهنه است که در دو سوی طاق یک در ایستادهاند. تماشاگران مجبور به عبور از بین آنها هستند و باید انتخاب کنند که با کدام یک میخواهند چهرهبهچهره شوند.
این اثر هنری به تازگی در آکادمی سلطنتی هنر لندن نیز به عنوان بخشی از بازخوانی آثار این زن هنرمند صربستانی روی صحنه رفته است.
در پرونده حقوقی، بونافده موارد آزار را «به طور ترسناکی مشابه» توصیف میکند و میگوید این «پیرمردها» به سمت هنرمند چرخیده و لحظاتی را صرف «دستکشی و دستمالی کردن» اندام تناسلی او کردهاند و سپس به اتاق بعدی گالری رفتهاند.
این هنرمند مستقر در نیویورک ادعا کرده است که موزه برگزار کننده پرفورمنس «اطلاع و آگاهی واقعی از آزارهای جنسی مداوم علیه بسیاری از هنرمندان مجری طرح داشته... اما از روی عمد و سهلانگاری اقدام مناسبی برای جلوگیری از تکرار آزارها انجام نداده است.» اجرای اثر پرفورمنس در موزه هنر مدرن نیویورک در سال ۲۰۱۰بونافده با درخواست غرامت، خسارات تنبیهی و بازپرداخت هزینههای وکالت، ادعا کرده است آزارهای جنسیای که به او رسیده منجر به «سالها پریشانی عاطفی شده و به طور قابل توجهی به سلامت روان، بدن، تصویر و حرفه او آسیب وارد کرده است.»
آقای بونافده همچنین در شکایت خود مدعی شده است که یکی دیگر از اجراکنندگان نیز در روز افتتاحیه نمایشگاه به دلیل سکوت نکردن اخراج شد و او به همین خاطر در ابتدا ترجیح داد برای جلوگیری از سرنوشت مشابه سکوت کند.
این هنرمند اقدامات قانونی خود را علیه موسسه برگزارکننده قطعات نمایشی در چارچوب قانون ویژه قربانیان بزرگسالان در دادگاه نیویورک مطرح کرده است. این قانون به طور موقت در بازه زمانی نوامبر ۲۰۲۲ تا نوامبر ۲۰۲۳، قائل شدن محدودیت زمانی برای تشکیل پروندههای آزار و تجاوز جنسی را لغو کرده بود.
با نزدیک شدن به تاریخ بسته شدن این پنجره حقوقی، موجی از شکایتها ظاهر شد که افراد مشهوری مانند «شان کامز» و «راسل برند» را به آزار جنسی یا سوءرفتار متهم کرده بودند.
+4
رأی دهید
-18
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.