واکنش‌ها به حمله هوایی پاکستان به سراوان ایران

بی بی سی: حمله هوایی پاکستان به ایران با واکنش‌هایی همراه شده است. دو روز بعد از حمله ایران به یک گروه مسلح سنی در خاک پاکستان، ارتش پاکستان هم امروز صبح دست به اقدام متقابل زد.

وزارت خارجه روسیه از ایران و پاکستان خواسته است که «حداکثر» خویشتنداری را از خود نشان دهند و اختلافات را از طریق دیپلماسی حل کنند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه به این نکته اشاره کرده که ایران و پاکستان هر دو عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.

ماریو زاخاروا گفت: «مایه تاسف است که این اتفاق میان اعضای دوست سازمان همکاری شانگهای افتاده است که در حال توسعه روابط همکاری آن هستیم.»

او گفته تشدید بیشتر این تنش به سود کسانی خواهد بود که «علاقمند به صلح، ثبات و امنیت در منطقه نیستند.»
حملات پاکستان و ایران به یکدیگراتحادیه اروپا می‌گوید نگران «چرخه خشونت در خاورمیانه و فراتر از آن» پس از حملات پاکستان و ایران به خاک یکدیگر در روزهای اخیر است.

پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا در پیامی گفته «حملات به پاکستان، عراق و ایران برای اتحادیه اروپا بسیار نگران کننده است زیرا حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را نقض می‌کند و همچنین تأثیر بی ثبات کننده‌ای در منطقه دارد.»

طالبان در افغانستان هم که نزدیک‌ترین همسایه به این دو کشور است، تهران و اسلام‌آباد را به خویشتنداری دعوت کرده است.

وزارت خارجه طالبان گفته است دو طرف باید از طریق مسیرهای دیپلماتیک مشکلات خود را حل کنند.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارتخانه در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «از آنجا که منطقه پس از درگیری‌های تحمیلی و بی‌ثباتی‌های طولانی نفس امنیت و ثبات می‌کشد، دو طرف باید در راستای تحکیم بیشتر ثبات منطقه از مجاری دیپلماتیک و گفت‌وگو عمل کنند.»

حکومت طالبان از دیروز که خبر حمله ایران به خاک پاکستان منتشر شد، سکوت کرده بود.

وزارت خارجه ترکیه هم پس از تشدید تنش‌ها در منطقه از ایران، عراق و پاکستان خواسته است تا از خود خویشتنداری نشان دهند و به «عقل سلیم» مراجعه کنند.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای گفته است: « ما معتقدیم مشکلات باید با درکی از دوستی و برادری و بر پایه احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها حل و فصل شود.»

وزیر خارجه ترکیه بعد از تماس با ایران و پاکستان گفته است دو طرف خواهان تنش تشدیدها نیستند.

وزارت خارجه چین هم در واکنش به تحولات اخیر از تمایل پکن برای میانجگری میان ایران و پاکستان برای کاهش تنش‌ها خبر داده است.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است: «امیدواریم هر دو طرف بتوانند خویشتنداری و آرامش داشته باشند و از تشدید تنش جلوگیری کنند.»

او همچنین گفته است: «در صورت نیاز، ما آماده ایم نقش سازنده‌ای در کاهش تنش ایفا کنیم. »

این اظهارات در حالیست که دیروز و پیش از حمله پاکستان گزارش‌هایی درباره ناکامی چین در میانجگری این کشور در فرونشاندن تنش میان تهران و اسلام‌آباد منتشر شده بود.

واکنش‌ها به حمله امروز پاکستان در حالی ادامه دارد که ارتش پاکستان در بیانیه‌ای، گفته است که «در این حملات دقیق از موشک، راکت و انواع پهپاد از جمله پهپادهای انتحاری و پرسه زن استفاده شده و حداکثر تلاش صورت گرفته تا از بروز آسیب‌های جانبی جلوگیری شود.»

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده که مخفیگاه‌های مورد استفاده «سازمان‌های تروریستی» از جمله ارتش آزادیبخش بلوچستان و جبهه آزادیبخش بلوچستان هدف قرار گرفته‌اند.

عارف علوی، رئیس جمهور پاکستان در واکنش به این حملات گفت که پاکستان: «در مورد امنیت ملی و تمامیت ارضی خود مصالحه نخواهد کرد و تمام اقدامات لازم را برای دفاع از خاک خود انجام خواهد داد.»

پاکستان روش مشابهی را به مانند آنچه جمهوری اسلامی پس از حملات خود پیش گرفت، برگزیده است.

اسلام‌آباد می‌گوید «تروریست‌ها» را هدف قرار داده و به تمامیت ارضی ایران احترام می‌‌گذارد؛ هر چند این منش برای ایران قابل قبول نبود و کاردار پاکستان در تهران به وزارت خارجه جمهوری اسلامی احضار شده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران رسما این حمله را محکوم کرده است و خواستار توضیح دولت پاکستان شده است.

خبرها درباره هدف قرار گرفتن «گروه‌های تروریستی» ضد پاکستان-آنگونه که اسلام آباد گفته است- در حالی منتشر شده که یک نماینده مجلس شورای اسلامی در ایران حضور گروه‌های ضد حکومت پاکستان در ایران را رد کرده است.

معین الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی گفته است: «‌برخلاف بیانیه وزارت خارجه پاکستان، هیچ گروه تروریستی علیه این کشور در خاک ایران وجود ندارد.»

حمله امروز پاکستان، دو روز بعد از حمله ایران به یک گروه مسلح سنی در خاک پاکستان انجام شد.

به گفته مقامات ایرانی حمله امروز تا این لحظه ۹ کشته بر جای گذاشته است.

مقام‌های ایرانی کشته شدگان را اتباع غیرایرانی اعلام کرده‌اند.

وزیر کشور ایران گفته است: «۴ کودک، ۳ زن و ۲ مرد که اتباع خارجی بودند در این انفجار کشته شده‌اند
+14
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    خوب فرمانده گنده گ.. هوا فضای سپاه یا همون قاتل جوانان ایرانی در هواپیمای اکراینی کجاست؟ حالا برو جواب بده 10 نفر کشته شدند و شما اشغالها میگید اتباع بیگانه؟ امنیت کشور یعنی همین؟ حالا اگر اتباع ایران بودند برای شماها فرقی میکرد؟ شکست پشت شکست از بقل تصمیمات احمقانه خامنه ای
    8
    31
    ‌پنجشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Mamad_Zendoni - لندن، انگلستان
    مرز ایران با افغانستان و پاکستان باید دیوار کشیده بشه ،سران حکومت جمهوری اسلامی ایران اگر عاقل باشند باید هر چه سریع‌تر سلاح هسته‌ای درست کنن همین الان هم دیر هست.
    18
    12
    ‌پنجشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    paksan - ایران، ایران
    شما واقعا هنوز باور نکردی اون الدنگ قاتل که شخصا دستور قتل ۱۷۵ مسافر هواپیمای مسافربری رو داد،دشمن ایران و ایرانیه و ازش انتظار امنیت و یا اهمیت دادن به کشته شدن چند انسان حالا چه بلوچ ایران چه بلوچ پاکستانی رو داری؟ اینها یک مشت راهزن بیسواد و هیئتی هستند که کمر بستن به نابودی و به آتش کشیدن این مملکت.
    4
    18
    ‌پنجشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.