رنگ نور هیچ تاثیری بر ساعت درونی یا الگوی خواب انسان ندارد

العربیه: بینایی، فرآیندی پیچیده و متکی به تبدیل طول موج‌های مختلف نوری به پالس‌های الکتریکی است که مغز در قالب رنگ آنها را رمزگشایی و شناسایی می‌کند. گیرنده‌های نوری در شبکیه که به عنوان «مخروط» شناخته می‌شوند، دید واضح، دقیق و رنگی را تحت نور کافی ممکن می‌کنند.

از سوی دیگر، «میله‌»ها دید در شرایط کم‌نور را ممکن می‌کنند، و به ما امکان می‌دهند طیف‌های مختلف خاکستری را با دقت کمتری تشخیص دهیم. سپس پالس‌های الکتریکی به سلول‌های گانگلیونی در شبکیه منتقل می‌شوند و توسط قشر بینایی مغز پردازش می‌شوند و در نتیجه یک تصویر رنگی دریافت می‌شود.

توجه به این نکته مهم است که نور محیط نه تنها ما را قادر به دیدن می‌کند، بلکه بر چرخه خواب و ریتم شبانه‌روزی ما نیز تأثیر می‌گذارد. سلول های گانگلیونی تخصصی، مانند مخروط‌ها و میله‌ها، به روشنایی حساس هستند، و به نور با طول موج کوتاه در حدود 490 نانومتر به شدت واکنش نشان می‌دهند.

هنگامی که در معرض نوری با طول موج‌های کوتاه بین 440 تا 490 نانومتر قرار می‌گیریم، آن را آبی می‌بینیم. اگر چنین نوری سلول‌های گانگلیونی را فعال کند، آنها به ساعت داخلی سیگنال می‌دهند که روز است. شدت نور بر اساس طول موج و نه رنگ درک‌شده عامل تعیین‌کننده می‌شود.

برای کشف این حقیقت، محققان تلاش کردند ببینند که آیا رنگ نور بر ساعت داخلی انسان تأثیر می‌گذارد یا خیر. تیم تحقیقاتی 16 داوطلب سالم را در اواخر شب به مدت یک ساعت در معرض محرک‌های نور آبی یا زرد قرار دادند. یک محرک نور سفید نیز به عنوان شرط کنترل در آزمایش گنجانده شد.

پژوهشگران مدت زمان به خواب رفتن داوطلبان، عمق خواب آنها در ابتدای شب، خستگی گزارش‌شده، و توانایی آنها برای واکنش، که به طور طبیعی با افزایش خواب‌آلودگی کاهش می‌یابد، را ارزیابی کردند. نتایج مطالعه نشان داد که تغییر رنگ نور در امتداد طیف آبی-زرد هیچ تاثیری روی ساعت درونی یا خواب انسان ندارد.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.