یورونیوز: صادق خان، شهردار لندن روز پنجشنبه اعلام کرد که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا کنون اقتصاد این کشور را ۶ درصد کوچکتر کرده است.
آقای خان میگوید این رقم که معادل ۱۴۰ میلیارد پوند در سال میشود، روندی که همچنان ادامه خواهد داشت و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۵ میلادی حجم اقتصاد بریتانیا ۱۰ درصد کوچک شود.
آقای خان یکی از اعضای حزب مخالف کارگر است که در همهپرسی سال ۲۰۱۶ به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا اصطلاحا «برگزیت / Brexit» رای منفی داد.
او این آمار را بر اساس گزارش یک شرکت مشاور اقتصادی تحت عنوان «کمبریج اکونومتریکس» ارائه داد. این گزارش نشان میدهد که اگر بریتانیا به ماندن در اتحادیه اروپا رای میداد، اقتصاد آن چقدر سریع رشد میکرد.
شهردار لندن در اظهاراتی که پیش از سخنرانی پنجشنبه شب او منتشر شد گفت: «حالا دیگر معلوم شده است که برگزیت جواب نمیدهد. آن نسخه دو آتیشه از برگزیت که در نهایت دچار آن شدیم در حال پایین کشاندن اقتصاد ما و بالابردن هزینههای زندگی ما است.» صادق خان، شهردار لندن و مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا از حزب محافظهکار قصد دارد در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ در کشور انتخابات برگزار کند. این در حالی است که بر اساس نظرسنجیها، حزب اپوزیسیون «کارگر» به نسبت حزب حاکم «محافظهکار» از اقبال بیشتری برخوردار است.
با این حال، «کِر استارمر» در مقام رهبر حزب کارگر تاکنون در مورد ارائه جزئیات چگونگی تقویت روابط با اتحادیه اروپا دست به عصا بوده است. برآوردی که موسسه کمبریج اکونومتریکس از هزینههای برگزیت بر اقتصاد بریتانیا کرده است به مراتب بیشتر از تخمینهای برخی دیگر از موسسات بوده است.
به عنوان مثال، «موسسه ملی تحقیقات اقتصادی و اجتماعی بریتانیا» (NIESR) در ماه نوامبر تخمین زده بود که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اندازه اقتصاد این کشور را ۲ تا ۳ درصد کاهش داده است و انتظار میرود که تأثیر آن تا سال ۲۰۳۵ به ۵ تا ۶ درصد افزایش یابد.
جاناتان هسکل، یکی از اعضای سیاستگذار در بانک مرکزی انگلستان، خارج از مقام رسمی خود در سال گذشته میلادی تخمین زد که برگزیت آنقدر به سرمایهگذاری تجاری آسیب رسانده که تولید ناخالص داخلی را تا پایان سال ۲۰۲۲ به میزان ۱.۳ درصد کاهش داد، مبلغی که معادل ۱ هزار پوند در سال به ازای هر خانوار بریتانیایی است.
بنا به گزارش موسسه کمبریج اکونومتریکس میگوید انتظار میرود برگزیت رشد اقتصادی سالانه بریتانیا را از هماکنون تا سال ۲۰۳۵ به میزان ۰.۴ درصد کاهش دهد، سطح اشتغال را تا سال ۲۰۳۵ به میزان ۳ میلیون کاهش دهد و میزان سرمایهگذاری را به میزان یک سوم در این کشور پایین بیاورد.
ارزیابی پیامدهای اقتصادی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا چند ماه پس از اعلام رسمی برگزیت در ماه ژانویه ۲۰۲۰ و همزمان با شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ پیچیدهتر شد.
در این مدت، مهاجرت خالص به بریتانیا نیز افزایش یافته است، چراکه آندسته از شهروندان اتحادیه اروپا که قبلا برای کار کردن در بریتانیا نیاز به دریافت ویزا نداشتند اکنون باید درخواست ویزای کار بدهند و همین موضوع باعث بالا رفتن آمار مهاجرت به بریتانیا شده است.
+5
رأی دهید
-4
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۴
زنده باد رضاشاه دوم پهلوی - پاریس، فرانسه
هند و پاکستان پدر و مادر انگلیس، کانادا و آمریکا را در آورده اند! البته کل اروپا را هم خواهند گرفت!
3
7
شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۰۳:۲۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.