یورونیوز:دانشمندانی که در جستجوی حیات فرازمینی هستند میگویند یک قدم به برقراری ارتباط با موجودات بیگانه نزدیکتر شدهاند و این پیشرفت را مدیون «مکالمه» با یک نهنگ گوژپشت هستند.
پژوهشگران در بنیاد نهنگ آلاسکا، دانشگاه کالیفرنیا دیویس و موسسه «جستجو برای هوش فرازمینی» (SETI) توانستهاند با انجام یک آزمایش تحقیقاتی، با یک نهنگ گوژپشت وارد نوعی «گفتگو» شوند و از او پاسخ دریافت کنند.
هدف از این مطالعه برقراری ارتباط آزمایشی با موجودات غیرانسانی بود و تعیین اینکه آیا ارتباط دوطرفه بین انسان و نهنگ امکانپذیر است یا خیر.
فرد شارپ، از نویسندگان این مطالعه، در این باره میگوید: «نهنگهای گوژپشت بسیار باهوش هستند. آنها سیستمهای اجتماعی پیچیدهای دارند، میتوانند ابزار بسازند (نظیر تورهایی از حباب برای صید ماهی) و ارتباط گستردهای با آهنگها و تماسهای اجتماعی برقرار کنند.» پژوهشگران برای این کار ابتدا زمانی که در سواحل آلاسکا در یک قایق تحقیقاتی مشغول مطالعه بودند، با گروهی متشکل از ۹ نهنگ گوژپشت برخورد کردند. آنها تماسها و اصوات زیرآبی میان این چند نهنگ را، که گمان میکردند نوعی مکالمه باشد، ضبط کردند و سپس روی آنها به مطالعه پرداختند.
به تصور آنان تماسهای صوتی ضبط شده از جنس تماسهای هشدار برای یافتن غذا و پرهیز از خطر نبود، بلکه اصواتی برای برقراری تماس اجتماعی میان نهنگها محسوب میشدند و تعدادشان ۲۰ تا ۲۵ صدا برآورد میشد.
پژوهشگران میگویند وقتی با این صداها به اقیانوس بازگشتند و صدای به اصطلاح «سلام» را روی یک بلندگوی زیر آب پخش کردند، یک نهنگ گوژپشت ماده ۳۸ ساله به نام «تواین» با سلام خود پاسخ داد و به سمت قایق آنها آمد و دور آن چرخید.
گروه سپس به پخش تماسهای بیشتری با این نهنگ ادامه داد و او نیز با اصواتی به آنها پاسخ داد. به گفته محققان در طول مدت ۲۰ دقیقه در مجموع ۳۸ تماس با گوژپشت پخش شد که او به ۳۶ تماس پاسخ داد. برندا مک کوان، نویسنده اصلی این مقاله، گفت: «ما معتقدیم این اولین تبادل ارتباطی بین انسانها و نهنگهای گوژپشت به زبان آنها است.»
دانشمندان مدتهاست اطلاع دارند که نهنگها برای برقراری ارتباط با یکدیگر صداهایی زیر آب تولید میکنند. هرچند آنها دقیقاً معنی هر صدا را نمیدانند، با این حال اعتقاد بر این است که برخی از این صداها برای معاشرت اجتماعی استفاده میشود.
از آنجایی که تواین توانسته بود تغییرات در هر تماس را تشخیص دهد و سبک مکالمهای شبیه انسان را منعکس کند، محققان معتقدند که این نهنگ در یک مکالمه دو طرفه شرکت کرده است.
لورانس دویل، از موسسه «جستجو برای هوش فرازمینی» (SETI)، میگوید: «به دلیل محدودیتهای فعلی در فناوری، یک فرض مهم در جستجوی هوش فرازمینی این است که فرازمینیها خود علاقهمند به برقراری تماس هستند و بنابراین گیرندههای انسانی را هدف قرار میدهند. این فرض مهم قطعاً توسط رفتار نهنگهای گوژپشت تأیید میشود.»
دانشمندان می گویند که اگرچه این مطالعه بسیار مقدماتی است، اما میتواند نقطه شروعی برای تلاشهای آینده جهت برقراری ارتباط با سایر گونههای هوشمند چه روی زمین و چه فراتر از آن باشد.
نتایج مطالعات محققان در نشریه علمی «Peer J» منتشر شده است.
+9
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.