تصویر منتشر شده سامانه «طلائیه» از سوی رسانهها در ایرانصدای آمریکا: رسانهها در ایران روز یکشنبه سوم دی، گزارش دادند که تسلیحاتی همچون موشکهای کروز «طلائیه» و «نصیر»، بالگردهای اطلاعاتی و همچنین انواعی از پهپادها به «ناوگان جنوب و منطقه سوم نبوت» نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تحویل داده شده است.
شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی عنوان کرد که بُرد موشکهای کروز «طلائیه» و «نصیر»، به ترتیب یکهزار کیلومتر و یکصد کیلومتر است.
او موشک «طلائیه» را دارای «قابلیت تغییر مسیر و انتخاب هدف توسط خود موشک و سامانه مادر» دانست و درباره موشک نصیر نیز گفت: «از قدرت انهدامی مناسبی برخودار است.»
فرمانده نیروی دریایی ارتش مدعی شد تمامی تجهیزات نظامی افزودهشده به این نیرو در ایران طراحی و تولید شدهاند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، اگرچه تحلیلگران نظامی در غرب بر این باور هستند که حکومت ایران در بسیاری موارد درباره تواناییهای نظامی خود مبالغه میکند، تداوم ماجراجوییهای جمهوری اسلامی همزمان با افزایش بیسابقه تنشها در آبهای منطقه صورت میگیرد.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرد یک پهپاد پرتابشده از ایران بامداد روز شنبه دوم دی، به یک کشتی حامل مواد شیمیایی در اقیانوس هند حمله کرد.
کشتی موتوری «کم پلوتو» CHEM PLUTO، با پرچم لیبریا، و تحت مالکیت ژاپن که توسط شرکت هلندی «ایس کوانتوم» اداره می شود، با یک میلیاردر اسرائیلی مرتبط است.
این کشتی در ۲۰۰ مایل دریایی از سواحل هند مورد اصابت قرار گرفت.
سخنگوی پنتاگون به رویترز گفت: این پهپاد تهاجمی یک طرفه از خاک ایران شلیک شده بود.
بر اساس این گزارش، در پی این حمله پهپادی، آتش سوزی در کشتی روی داد که با تلاش خدمه خاموش شد. همچنین به هیچ یک از خدمه که تعدادشان ۲۰ تن برآورده شده ، آسیبی وارد نشد.
به نوشته رویترز، در زمان این حمله، هیچ کشتی نظامی آمریکایی در منطقه حضور نداشت اما پس از آن، کشتی «کم پلوتو» به سمت هند حرکت کرد و ارتش آمریکا به طور مداوم با آن در تماس است.
پیشتر شرکت امنیت دریایی بریتانیایی «آمبری» روز شنبه اعلام کرده بود که یک کشتی تجاری مرتبط با اسرائیل در ۲۰۰ کیلومتری سواحل غربی هند هدف حمله پهپادی قرار گرفته است.
آمبری در وب سایت خود نوشت: «برخی آسیبهای ساختاری نیز گزارش شده و مقداری آب وارد کشتی شده است.»
به گفته آمبری، این کشتی که با اسرائیل مرتبط بود آخرین بار با عربستان سعودی تماس گرفته بود و در زمان حمله عازم هند بود.
به نوشته رویترز، پنتاگون همچنین اعلام کرد که این هفتمین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به کشتیهای تجاری از سال ۲۰۲۱ میلادی است اما اولین بار از زمان جنگ اسرائیل و حماس است که جمهوری اسلامی به طور مستقیم در حمله به یک کشتی دست دارد.
آدرین واتسون، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، روز جمعه اول دی گفته بود: «ما میدانیم که جمهوری اسلامی در برنامهریزی برای حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ به شدت مشارکت داشته است. این امر با حمایت مادی بلندمدت جمهوری اسلامی و تشویق اقدامات بیثبات کننده حوثیها در منطقه مطابقت دارد.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز پیشتر در یک کنفرانس خبری گفته بود که واشنگتن بر اساس شواهد و دلایل باور دارد که این حملات، در حالی که توسط حوثیهای یمن صورت میگیرد، اما به طور کامل با حمایت جمهوری اسلامی امکانپذیر شدهاند.
مقامات جمهوری اسلامی اما هرگونه دست داشتن در حملات حوثیها در دریای سرخ را انکار میکنند.
با وجود این انکارها و تکذیبها، محمدرضا نقدی، معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران، چندی پیش گفت: «دیروز خلیج فارس و تنگه هرمز برای آنها کابوسی شد و امروز در دریای سرخ گرفتار شدهاند.»
علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران هم پنجشنبه ۱۶ آذر ضمن اذعان به حمایت تسلیحاتی جمهوری اسلامی از حوثیها و حماس، تهدید کرد که کشتیهای دارای پرچم اسرائیل «مطمئنا مورد اصابت قرار میگیرند.»
+5
رأی دهید
-7
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.