بی بی سی: علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در یک سخنرانی خواهان برگزاری انتخابات «پرشور، رقابتی و پرشکوه» شده است. این در حالی است که هیاتهای اجرایی به طور گسترده داوطلبان نامزدی را رد صلاحیت کردهاند. همزمان حسن روحانی، رئیس جمهور پیشین، خبر داده که در تلاش برای ترغیب چهرههای سیاسی برای نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان شکست خورده است.
آیتالله خامنهای روز شنبه، ۲ دی، گفته است: «میدان باید برای حضور جناحهای سیاسی و گرایشهای گوناگون سیاسی-اقتصادی-فرهنگی در مسابقه بزرگ انتخابات باز باشد تا همه دیدگاهها و نگاهها در این میدان فعال باشند.»
او از کسانی که «مردم را از حضور در انتخابات دلسرد میکنند» انتقاد کرد و گفت بدون انتخابات در ایران «دیکتاتوری» برقرار خواهد شد.
آقای خامنهای گفته است: «بعضیها برای دلسرد کردن مردم، دائم مشکلات کشور را یادآوری میکنند؛ در حالی که راه حل مشکلات، انتخابات است و برای رفع مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد.»
توصیه رهبر جمهوری اسلامی به فضای باز سیاسی در انتخابات در حالی بیان شده است که منتقدان جمهوری اسلامی اجازه تشکل و فعالیت ندارند و حتی وابستگان اصلاحطلب و میانهروی خود حکومت هم با موانع بسیار مواجه هستند. هماکنون صدها نفر در ایران به دلیل فعالیتهای مسالمتآمیز سیاسی-اجتماعی زندانی هستند.
درخواست او برای انتخابات رقابتی بیش از یک ماه بعد از اعلام نظر هیاتهای اجرایی انتخابات بیان میشود.
در آبان ماه داوطلبان نامزدی به طور گسترده رد صلاحیت شدند. در میان ردصلاحیتشدگان دستکم ۲۵ نماینده دوره کنونی مجلس شورای اسلامی هم دیده میشوند. مسعود پزشکیان، نماینده چندین دوره مجلس و وزیر پیشین بهداشت، یکی از نمایندگان کنونی است که به دلیل «عدم التزام به نظام جمهوری اسلامی» رد صلاحیت شده است.
رهبر جمهوری اسلامی بدون اشاره به ردصلاحیتها و دیگر محدودیتهای سیاسی از «همه کسانی که در جامعه مخاطب دارند» خواسته تا مردم را به مشارکت در انتخابات دعوت کنند.
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد.
نه تنها منتقدان جمهوری اسلامی مانند تمامی انتخابات دیگر در انتخابات پیش رو نامزدی ندارند، بلکه برخی وابستگان خود حکومت هم ردصلاحیت شده یا به مشارکت در آن خوشبین نیستند. حتی چهرههایی مانند محمود احمدینژاد و علی لاریجانی هم که پیشتر دیدگاههای محافظهکارانه نزدیک به آقای خامنهای داشتند گفتهاند که هیچ فعالیت انتخاباتی نخواهند داشت.
انتخابات قبلی ایران، که انتخابات ریاست جمهوری بود، با پایینترین نرخ مشارکت تمام انتخابات ریاست جمهوری ایران به پیروزی ابراهیم رئیسی انجامید.
این انتخابات به قدری غیررقابتی بود که پس از ابراهیم رئیسی آرای باطله بیشترین سهم را داشتند. روحانی: اقلیتی که امروز حاکم است میخواهد انتخابات حداقلی باشد آقای روحانی در دیدار با عدهای از روحانیون شیعه درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری صحبت کردهحسن روحانی، رئیس جمهور پیشین ایران، درباره میزان مشارکت در انتخابات پیش رو ابراز نگرانی کرده است.
آقای روحانی در جلسهای که روز چهارشنبه برگزار و محتوایش امروز در وبسایت او منتشر شده گفته است: « اقلیتی که امروز حاکم است میخواهد انتخابات حداقلی باشد.»
او از تلاش گسترده خود برای ترغیب چهرههای سیاسی به حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری خبر داده، اما گفته: «خیلیها حاضر نشدند. تردید آنها این بود که نمیدانیم شورای نگهبان چه میکند و آیا مردم پای صندوق میآیند یا نه؟ من به آنها گفتم شورای نگهبان هر کاری میخواهد بکند، ما باید به وظیفه خودمان عمل کنیم. ما که نباید کشور و نظام را رها کنیم.»
او به ترتیب مشابهی گفته مردم نباید از مشارکت در انتخابات دلسرد شوند و استدلال کرده که «گاهی مشارکت نکردن و رأی ندادن در انتخابات به معنای نوعی رأی دادن است؛ رأی دادن به همان نامزدی که او را برای کسب آن مسئولیت صالح نمیدانیم. چون در انتخابات مشارکت نمیکنیم، عملاً شرایط را برای انتخاب غیراصلح مهیا میکنیم.»
او گفته « شرایط سخت و راضی کردن مردم برای آمدن پای صندوق مشکل است» اما باید برای مشارکت بیشتر تلاش کرد تا «مانند انتخابات ۱۴۰۰ با میزان کمسابقه رأی سفید مواجه نشویم.»
+1
رأی دهید
-12
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۴
Hassan1479 - تهران، ایران
منظور خامنه ای از رقابت در انتخابات ، رقابت انتخاب بین گرگ و کفتار های اسلامی میباشد . البته حیوان اختلاسگر بالای ۳۰۰۰ میلیاردی ارجحیت دارد .
0
14
یکشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۰۰:۵۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.